800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen

Wat is de betekenis van een WIA verzekering?

Misschien heeft u wel eens gehoord van een WIA verzekering. WIA staat voor Wet Werk Inkomen naar Arbeidsvermogen. Dit is de wet voor arbeidsongeschiktheid. Op het moment dat uw werknemer meer 2 jaar arbeidsongeschikt is, stopt de verplichte loondoorbetaling van de werkgever. In dat geval valt uw werknemer onder de WIA. Hij krijgt dan een WIA-uitkering van het UWV. Als werkgever kunt u aanvullend een WIA verzekering afsluiten, voor meer financiële zekerheid voor uw werknemer. In dit artikel op Alpina.nl vertellen we u meer over de betekenis van een WIA verzekering en hoe u deze verzekering afsluit.

Vraag direct een offerte aan voor een WIA verzekering!

WIA verzekering betekenis schreeuwende man

WIA, WGA en IVA: wat is dat precies?

De WIA bestaat uit twee soorten uitkeringen: de WGA (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsongeschikten) en de IVA (Inkomensvoorziening Volledig Arbeidsongeschikten). De werknemer krijgt een WGA-uitkering als hij 2 jaar of langer ziek is en tussen de 35% en 80% arbeidsongeschikt is. Ook als uw werknemer meer dan 80% arbeidsongeschikt is, maar met kans op herstel, krijgt hij een WGA-uitkering. Een IVA-uitkering is voor werknemers die volledig en blijvend arbeidsongeschikt zijn. De werknemer kan in dat geval niet of nauwelijks werken en er is een zeer kleine kans dat hij herstelt. Meestal gaat het om een percentage arbeidsongeschiktheid van 80%

Vraag direct een offerte aan voor een WIA verzekering!

Wat is een WIA verzekering?

Als uw werknemer na twee jaar arbeidsongeschiktheid in de WIA terechtkomt, krijgt hij van het UWV een wettelijke WIA-uitkering. Als werkgever kunt u ook een WIA-verzekering afsluiten voor uw werknemers. Een WIA verzekering is een aanvulling op de WIA-uitkering die uw werknemer krijgt bij langdurige arbeidsongeschiktheid. Door een WIA verzekering af te sluiten zorgt u eigenlijk voor een extra financieel vangnet voor uw personeel.

Wat zijn de voordelen van een WIA verzekering?

Het afsluiten van een WIA verzekering heeft verschillende voordelen. Zowel voor u als werkgever als voor uw werknemers:

  • Het inkomen van uw werknemer wordt aangevuld, afhankelijk van het type uitkering
  • De verzekeraar biedt hulp bij de re-integratie van uw werknemer
  • Een WIA verzekering draagt bij aan het financieel welzijn van uw werknemers
  • Een WIA verzekering is voor uw werknemers een goede secundaire voorwaarde en staat bekend als een teken van goed werkgeverschap
  • De premie van een WIA verzekering is fiscaal aftrekbaar
  • De uitkering is waardevast

Vraag direct een offerte voor een WIA verzekering aan op Alpina.nl!

Het afsluiten van een WIA verzekering hoeft helemaal niet veel tijd te kosten. De eerste stap is het aanvragen van een offerte. Hiervoor hebben we enkele gegevens over uw organisatie en uw personeel nodig. Zo kunnen we u een nauwkeurige offerte aanbieden. U kunt vervolgens zelf het aanbod vergelijken op prijs en inhoud. U ziet dus direct wat u maandelijks kwijt bent aan verzekeringspremie. Heeft u vragen over een WIA verzekering of over de offerte? Neem dan vooral contact met ons op!

Vraag direct een offerte aan voor een WIA verzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op