800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen
werklui kijken op een bouwplan

Verzekeringen voor ondernemers in de bouw

Zekerheid is essentieel bij bouwprojecten. Het is cruciaal om jezelf, je personeel en je bedrijf te beschermen tegen onverwachte gebeurtenissen.

Neem contact op voor advies op maat

Hulp van onze experts

Maatwerk

Ruime dekking

Al meer dan 110 jaar helder, transparant & eerlijk advies

Met kennis van elke branche en veel know how verzorgen we helder, transparant & eerlijk advies.
8.3
Op basis van 3696 beoordelingen 93% beveelt ons aan.

Zekerheid is essentieel bij bouwprojecten. Of je nu een aannemer, bouwbedrijf of zzp’er bent, de bouwsector brengt altijd specifieke risico’s met zich mee. Het is cruciaal om jezelf, je personeel en je bedrijf te beschermen tegen onverwachte gebeurtenissen.

Ontdek hier welke verzekeringen belangrijk zijn voor de bouwsector. Zo kun je met vertrouwen bouwen aan jouw projecten, wetende dat je goed bent beschermd tegen de uitdagingen die de bouw met zich meebrengt.

Of het nu gaat om aansprakelijkheidsverzekeringen, materieelverzekeringen of andere oplossingen, wij staan voor je klaar om je te helpen bij het beveiligen van je bouwbedrijf.

Welke risico’s loop je als ondernemer in de bouw?

Ondernemers in de bouwsector worden dagelijks geconfronteerd met diverse risico’s. Denk aan vertragingen in projecten als gevolg van ongunstige weersomstandigheden, bouwfouten, arbeidsongevallen, en juridische geschillen. Daarnaast kunnen diefstal, vandalisme en schade aan bouwmaterialen en -apparatuur zich voordoen.

Deze risico’s kunnen niet alleen leiden tot financiële verliezen, maar ook tot reputatieschade en juridische complicaties.

Het is daarom van groot belang voor ondernemers in de bouw om proactieve maatregelen te nemen en de juiste verzekeringsoplossingen te hebben om zich te beschermen tegen deze onvoorziene gebeurtenissen, zodat ze met vertrouwen kunnen blijven bouwen en groeien.

Top 5 verzekeringen voor ondernemers in de bouw

Gelukkig zijn er manieren om jezelf tegen deze risico’s te beschermen. Met de juiste verzekeringen weet je zeker dat je straks niet voor onverwachts hoge kosten komt te staan. Je kiest als ondernemer in de bouw zelf welke verzekeringen voor jou belangrijk zijn.

1. Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven

Een aansprakelijkheidsverzekering is van cruciaal belang voor bouwondernemers. Deze verzekering beschermt je tegen claims van derden voor schade aan eigendommen of letsel veroorzaakt door jouw bouwactiviteiten. Of het nu gaat om schade aan een naburig pand tijdens een renovatie of letsel van een voorbijganger op de bouwplaats, deze verzekering dekt de financiële gevolgen en juridische kosten.

2. Arbeidsongeschiktheidsverzekering

De bouwsector kan fysiek veeleisend zijn, en het risico op arbeidsongevallen is reëel. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering zorgt ervoor dat jij en je medewerkers financieel beschermd zijn in geval van letsel of arbeidsongeschiktheid als gevolg van een ongeval op de bouwplaats.

3. Bestelautoverzekering

Als je bestelwagens of ander bedrijfsvoertuigen gebruikt in de bouwsector, is een bestelautoverzekering van cruciaal belang. Deze verzekering beschermt je voertuigen tegen schade, diefstal en aansprakelijkheid bij ongevallen. Hierdoor blijft je bedrijf mobiel en kun je erop vertrouwen dat je materiaal en personeel veilig en goed verzekerd zijn onderweg naar en van de bouwplaats.

4. Rechtsbijstandverzekering

Bouwprojecten kunnen soms gepaard gaan met juridische geschillen, of het nu gaat om contractbreuk, geschillen met leveranciers of bouwpartners. Denk bijvoorbeeld aan een klant die niet of te laat betaalt. Een rechtsbijstandverzekering biedt juridische ondersteuning en dekt de kosten van juridische procedures, waardoor je gemoedsrust hebt in het geval van een geschil.

5. CAR-verzekering

CAR staat voor Construction All Risk. Een CAR-verzekering dekt materiele schade die ontstaat tijdens de bouw of verbouwing van bijvoorbeeld gebouwen, wegen, bruggen en installaties. De schade kan bijvoorbeeld ontstaat door een ontwerpfout, uitvoeringsfout of constructiefout. Maar ook schade door brand, storm of diefstal is meeverzekerd. Hierdoor loopt het project geen vertraging op en krijgt u ook niet te maken met hoge kosten. Bovendien zijn alle medewerkers die op de bouwplaats rondlopen ook verzekerd. Een standaard opstalverzekering of bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt schades tijdens bouw- of verbouwwerkzaamheden niet.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op