800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Verzuimverzekering afsluiten vergaderruimte

Verzuimverzekering afsluiten

Vraag direct een offerte aan voor een verzuimverzekering!

Direct online afsluiten
Direct online afsluiten
14 dagen bedenktijd
14 dagen bedenktijd
8.2
Beoordeling verzekeringen

Hoewel het afsluiten van een verzuimverzekering niet wettelijk verplicht is, is het vaak wel een verstandige keuze. Wist u dat een zieke werknemer u gemiddeld €250 per dag kost? De grootste kostenpost is het doorbetalen van het loon. In Nederland moet u namelijk 2 jaar het loon van een zieke medewerker doorbetalen. Dit moet minimaal 70% van het brutoloon zijn, maar in veel CAO’s is vastgelegd dat u het eerste jaar 100% van het loon moet doorbetalen. Dit kan wel per CAO verschillen.

Daarnaast zijn er misschien kosten voor vervangend personeel om de zieke werknemer te vervangen. Ook kan het zijn dat u productieverlies heeft, waardoor u ook kosten maakt. Tot slot wilt u als werkgever natuurlijk dat uw werknemer weer zo snel mogelijk aan het werk kan. Daarom zijn er vaak kosten voor de re-integratie. Alles bij elkaar opgeteld kunnen deze kosten flink oplopen, vooral als uw werknemer langdurig ziek is. Met een verzuimverzekering wordt een deel van deze kosten vergoed door de verzekeraar. Ook helpen veel verzekeraars u bij het voorkomen en terugdringen van verzuim in uw bedrijf.

Wanneer een verzuimverzekering afsluiten?

De vraag of u een verzuimverzekering moet afsluiten, kunnen we niet zomaar met ja of nee beantwoorden. Voor elk bedrijf is de situatie namelijk anders. Het is belangrijk dat u goed kijkt naar de financiële draagkracht van uw bedrijf. Stel dat u meerdere langdurig zieke medewerkers heeft, kunt u de verzuimkosten dan zelf opvangen? Door de risico’s van ziekteverzuim in kaart te brengen kunt u een goede overweging maken. De financiële impact van (meerdere) zieke medewerkers is groot. Dat zijn natuurlijk kosten die u liever niet heeft. Of de kans op ziekteverzuim binnen uw organisatie klein of groot is, speelt eigenlijk niet mee.

Wat is er nodig voor het afsluiten van een verzuimverzekering?

Voor het uitbrengen van een offerte en het afsluiten van een verzuimverzekering hebben we een aantal gegevens over uw bedrijf nodig. Bij het bepalen van de premie kijkt een verzekeraar naar verschillende factoren:

  • De samenstelling van uw personeel (leeftijd, aantal parttimers etc.)
  • De sector of branche waarin u werkt
  • De verzuimcijfers van de afgelopen 3 jaar

Waar op letten bij het afsluiten?

Met een verzuimverzekering wilt u het financiële risico van zieke medewerkers afdekken. Maar waar moet u allemaal op letten bij het afsluiten van een verzuimverzekering?

1. Geef de correcte verzuimgegevens door

Bij het bepalen van de premie voor een verzuimverzekering kijkt een verzekeraar naar het verzuimverleden van de afgelopen drie jaar. Daarom is het belangrijk dat u bij een offerte aanvraag altijd de juiste verzuimgegevens doorgeeft. Een hoger verzuimpercentage betekent een hogere premie.

2. Geef de correcte loongegevens door

Om de premie te berekenen gebruikt een verzekeraar een premie percentage. De premie voor een verzuimverzekering kan berekend worden door dit premie percentage te vermenigvuldigen met de totale loonkosten. De premie ligt gemiddeld tussen de 1,5% en 5,5% van de totale loonkosten. Het is dus van belang dat u de correcte loongegevens doorgeeft aan de verzekeraar. Het jaarloon kan berekend zijn inclusief of exclusief 8% vakantiegeld. U wilt natuurlijk niet dat er nog eens vakantiegeld wordt berekend over een bedrag waar dat al bij zit.

3. Kijk niet alleen naar de prijs, maar ook goed naar de dekking van de verzekering

Bij het afsluiten van een verzuimverzekering is het belangrijk dat u niet enkel let op de prijs, maar ook op de dekking. Dus: wat krijgt u eigenlijk voor die prijs? Zijn de werkgeverslasten of de kosten voor re-integratie ook inbegrepen in de premie, of betaalt u daar extra voor? Door goed offertes te vergelijken ontdekt u waar u onder aan de streep beter af bent wat betreft premie en dekking.

Direct een verzuimverzekering afsluiten via Alpina

Op Alpina.nl kunt u eenvoudig en vrijblijvend een offerte voor uw verzuimverzekering aanvragen. Hiervoor vult u een aantal gegevens over uw bedrijf in, zodat wij een nauwkeurige offerte voor u kunnen opstellen.

De premie voor een verzuimverzekering wordt elk jaar opnieuw bekeken. Hierbij wordt er gekeken naar of de bedrijfsgegevens zijn veranderd en of er personeelswisselingen zijn geweest, waardoor de leeftijdsopbouw is veranderd. Daarnaast wordt er gekeken naar de verhouding tussen hoeveel er het afgelopen jaar is uitgekeerd en hoeveel premie er betaald is. Hierbij wordt er ook gelet op het verzuim van de afgelopen drie jaar en naar de premie. Bepaalde structurele veranderingen in een sector kunnen soms leiden tot een aanpassing.

Heeft u tijdens of na het afsluiten nog vragen? Neem dan vooral contact met ons op! Onze verzekeringsspecialisten denken graag met u mee en kunnen al u vragen beantwoorden. U kunt ons maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereiken op 0800 – 688 37 12. U kunt ons natuurlijk ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.2
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3343 reviews

Hoe werken wij

Hoe werkt Alpina?

Wij zijn als tussenpersoon geen onderdeel van een verzekeringsmaatschappij. Dit houdt in dat wij geen financiële verplichtingen of productieverplichtingen hebben aan de maatschappijen met wie wij samenwerken. Bij het vergelijken van verzekeringen bekijken wij uw persoonlijke situatie en specifieke wensen rondom dekking. Alpina maakt verzekeren overzichtelijk en snel.

Niet goed, geld terug! (14 dagen)

Uw aanvraag voor een verzekering wordt snel beoordeeld, 24 uur per dag en 7 dagen per week. U kunt dan direct met een gerust hart verzekerd de weg op. Ook over uw oude verzekering hoeft u zich geen zorgen te maken. Het opzeggen daarvan kunt u bij ons direct online regelen.

Toezicht

Alpina voldoet aan alle wettelijke bepalingen van de AFM. Zo beschikken wij over de benodigde vergunningen en diploma’s en zijn wij aangesloten bij het klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Vraag direct een offerte aan voor een verzuimverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op