800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Bank voor de klas evenement
Home Algemeen Bank voor de klas 2024

Adviseurs Geertje en Sandra stonden voor de klas

19 mrt 2024
2 min leestijd

Tijdens de Week van het Geld stonden Geertje en Sandra voor de klas. Zij gaven de leerlingen uit groep 7 en 8 van basisschool ‘t Kempke gastlessen om ze wijzer over geld te maken. De kinderen leerden onder andere hoe je verstandig met geld omgaat en hoe je internetcriminelen de baas kunt blijven. De gastlessen maakten deel uit van de Week van het geld, een landelijke week om kinderen en jongeren voor te bereiden op hun financiële redzaamheid in de toekomst.

Geertje achter de balie

Leren omgaan met geld

“Het is belangrijk dat kinderen en jongeren ‘geldwijs’ worden. Kinderen die op jonge leeftijd met geld leren omgaan, krijgen later minder vaak financiële problemen en zijn weerbaarder tegen geldcriminelen. Daarom is financiële opvoeding ontzettend belangrijk. Maar ook ingewikkeld. Met onze gastles willen we ons steentje bijdragen.”

Geertje van Damme
Adviseur bankzaken bij Zelfstandig Adviseur van RegioBank Alpina Roerdalen

Neem contact met mij op

Tip voor thuis

Misschien een open deur, maar door de dagelijkse waan wordt het toch vaak vergeten: praat met je kind(eren) over geld. Neem een situatie die op dat moment speelt in je gezin en ga daarover een gesprek aan. Onderwerpen die mogelijk leven zijn zakgeld, iets wat je kind graag wil hebben (maar voor moet sparen) of zogenaamde in game advertenties waar je kind mee in aanraking komt tijdens het spelen van een online game.

Vragen

Heb je vragen over de gastlessen of bankzaken voor jezelf of je kind? Neem contact met ons op, wij helpen je graag.

Ik heb een vraag