Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Home Autoverzekering ouderen en jongeren

Waarom betalen ouderen en jongeren meer voor een autoverzekering?

De premie voor de autoverzekering is afhankelijk van het risico. Hierbij speelt de leeftijd ook een belangrijke rol. Ouderen en jongeren betalen voor de autoverzekering een hogere premie. Is het verschil wel terecht?

Vooral jongeren hebben moeite met het afsluiten van een autoverzekering. Jonge bestuurders worden als een groter risico gezien tot ze 24 jaar oud zijn. Dat kunnen verzekeraars met cijfers onderbouwen. Deze onervaren bestuurders richten vaker schades aan. Hetzelfde verhaal gaat op voor oudere bestuurders. Automobilisten van 60 of 70 jaar hebben er meestal nog geen last van. 80-plussers betalen een hogere premie. Toch hoeft u daar geen genoegen mee te nemen. Door het vergelijken kunt u meerdere verzekeraars naast elkaar leggen. Betaal dus niet teveel.

Waardoor betalen jongeren meer?

Ze veroorzaken meer schades en er zijn meer nadelen. Ze hebben nog maar een beperkte ervaring. Hierdoor dus weinig schadevrije jaren. Ook zijn er minder verzekeraars die de autoverzekering aanbieden voor jonge bestuurders. Door het kunnen kiezen tussen minder verzekeraars zal de premie vaak ook hoger uitvallen. Jongeren rijden gemiddeld ruiger. Als er schade ontstaat zijn hierdoor de kosten ook hoger. Tijdens weekenden gebeuren er vaak zware ongevallen met jonge bestuurders met meerdere inzittenden in de auto. Hier komen zeer hoge claims uit voort. Dit berekenen verzekeraars natuurlijk door in de premie.

no claim opbouwen

Ook ouderen betalen meer voor de autoverzekering

Het Verbond van Verzekeraars heeft onderzocht hoeveel ouderen meer betalen in vergelijking met jongere bestuurders. Het gaat om een verschil van €5 tot €10 per maand. Zestigers betalen een gunstige premie voor de verzekering. Oudere automobilisten betalen meer. Ook hebben ze minder opties. Bij bepaalde verzekeraars kunnen 75-plussers geen autoverzekering meer afsluiten. Senioren mogen wel verzekerd blijven bij deze verzekeraars. Voor een nieuwe autoverzekering komen ze niet meer in aanmerking.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Is dit geen vorm van discriminatie?

Groepen achterstellen om de leeftijd kunt u zien als een vorm van discriminatie. Voor de premie in de autoverzekering zit het anders. Verzekeraars kunnen namelijk met cijfers onderbouwen dat jongeren en ouderen meer schade’s veroorzaken. Volgens onderzoek van een verzekeraar heeft een 81-jarige (of ouder) zeven keer meer kans op een ongeval in vergelijking met een automobilist tussen 61 en 65 jaar oud. Jongeren tot 24 jaar veroorzaken 25% meer schades.

Toch hoeft de premiestelling in de autoverzekering niet uw probleem te zijn. U kunt namelijk kiezen uit tientallen verzekeraars. Als de ene verzekeraar te duur is, kiest u een andere. Het vergelijken van de autoverzekering is belangrijk. Zo voorkomt u een hoge rekening. Betaalt u fors voor uw huidige verzekering? Vergelijk en sluit de polis over.

Lees ook:

Vergelijk online de premie voor een goedkope autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op