800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Home Fietsverzekering elektrische bakfiets

Is het verstandig om een elektrische bakfiets te verzekeren?

Een bakfiets is handig voor het doen van boodschappen of het vervoeren van uw kinderen. Echter is het fietsen op een bakfiets vrij zwaar. Vind u dit ook? Dan is een elektrische bakfiets een mooie oplossing. Zo kunt u vrijwel alles vervoeren wat u wilt, zonder dat u naderhand vermoeid bent van het fietsen. Elektrische bakfietsen zijn niet goedkoop. Prijzen komen al gauw boven de 2000 euro. Dit is in veel gevallen zelfs nog zonder de accessoires. De kosten voor reparatie zijn vaak ook aan de hoge kant. En wanneer een elektrische bakfiets gestolen wordt koopt u niet zomaar even een nieuwe. Daarom is het verstandig om een fietsverzekering voor uw elektrische bakfiets af te sluiten.

Bakfiets

Voordelen van een fietsverzekering voor uw (elektrische) bakfiets

Voordat u een fietsverzekering afsluit voor uw (elektrische) bakfiets, is het handig om te weten waarom. Daarom zetten wij een aantal voordelen van deze fietsverzekering voor u op een rijtje.

Zekerheid

Met een fietsverzekering voor uw (elektrische) bakfiets bent u ervan verzekerd dat kosten voor uw fiets altijd gedekt zijn. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken, dat bij diefstal of beschadiging u zelf de kosten moet betalen. Uw verzekering dekt namelijk alle kosten waarvoor u zich verzekerd heeft.

Fietsverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Kosten

Maar in verhouding tot de bovengenoemde kosten valt het wel mee. Het is zonde om bij reparatie met hoge kosten te zitten.

Vrije keuze

Vrijwel iedere verzekeraar biedt meerdere pakketten met betrekking tot de (elektrische) bakfietsverzekering. Zo zijn diefstal en schade vaak aparte modules. U kunt zelf kiezen of u hiervan gebruik wilt maken of niet. Daarbij biedt elke verzekeraar nog hun eigen bijkomende modules. Dit kunnen losse modules zijn of verschillende pakketten.

Des te meer modules u kiest, des te hoger uw premie wordt. Door voor uzelf te kiezen welke modules u belangrijk vindt, bepaalt u tot zekere mate hoe hoog uw premie wordt.

De premie berekenen voor uw fietsverzekering elektrische bakfiets

Hoe kiest u de juiste verzekering voor uw elektrische bakfiets? Bij het kiezen van een verzekering is het belangrijk om altijd uw eigen situatie gedachten te houden. Fietst u altijd langs drukke wegen en kruispunten? Passeert u dagelijks onverlichte wegen? Laat u de elektrische bakfiets onbeheerd buiten staan? Of plaatst u uw fiets altijd in een beveiligd fietsenhok? Uw antwoord op deze vragen kunnen uw keuze voor modules beïnvloeden. Wellicht kiest u wel voor de module diefstal, maar niet voor schade (of andersom).

Daarbij wilt u de meest voordelige premie. Des te minder modules u kiest, des te lager uw premie is. Het kan u veel geld schelen om weloverwogen keuzes te maken over welke modules u kiest.

Berekenen

U kunt gemakkelijk de premie voor uw elektrische bakfiets berekenen met de online tool van Alpina. U hoeft alleen maar de gevraagde informatie in te vullen. Daarna krijgt u automatisch uw premie te zien.

Sluit uw fietsverzekering elektrische bakfiets af bij Alpina: eenvoudig en betaalbaar

Overweegt u een fietsverzekering voor uw elektrische bakfiets af te sluiten? Sluit deze dan nu nog af bij Alpina! Dankzij onze verschillende modules sluit u altijd de juiste verzekering af. Heeft u nog twijfels of vragen over de fietsverzekering? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Zij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.2
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3343 reviews

Bereken online de premie voor een fietsverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op