Vallen geschillen rondom een echtscheiding onder de dekking van een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering is opgebouwd uit modules. U kiest zelf wel modules u wel of niet aanzet. Zo stelt u dus uw eigen rechtsbijstandverzekering samen. Er zijn in totaal een aantak modules, namelijk Consument & Wonen, Inkomen, Verkeer en Fiscaal Recht & Vermogen. Ook kunt u de module Mediation en Echtscheiding afsluiten. Bij een echtscheiding is de dekking van een rechtsbijstandverzekering echter vaak beperkt. Op Alpina.nl leggen we u graag uit waarom dat is.

Rechtsbijstandverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Echtscheiding met koopwoning

In het proces van een echtscheiding worden er afspraken gemaakt over de verdeling van uw bezittingen, zoals bijvoorbeeld een koopwoning. Hoewel echtscheiding dus meestal niet onder de dekking van een rechtsbijstandverzekering valt, kan een mediatior hier wellicht iets voor u betekenen. Wat er met de koopwoning gebeurt, hangt natuurlijk ook af van de situatie. Gaan jullie de woning verkopen of wil een van beiden er blijven wonen. Zit er overwaarde op het huis of is er misschien een restschuld? Een mediator kan u helpen met het maken van duidelijke afspraken over wat de met de koopwoning gebeurt. U kunt hierbij ook het advies van uw hypotheekverstrekker inwinnen.

Echtscheiding met kinderen

Een echtscheiding is altijd een verdrietige en lastige gebeurtenis, al helemaal als er ook kinderen bij betrokken zijn. Als ouder wilt u natuurlijk dat alles goed wordt geregeld voor uw kinderen bij de echtscheiding. Daarom worden de afspraken hierover vastgelegd in een ouderschapsplan. Dit zijn bijvoorbeeld afspraken over een omgangsregeling, alimentatie, de opvoeding en financiële zaken. Een mediator kan u helpen bij het opstellen van een ouderschapsplan.

Wachttijd

Helaas heeft het geen zin om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten als u al in een echtscheiding verwikkeld bent. Een rechtsbijstandverzekering kent namelijk bijna altijd een wachttijd. Vooral bij een echtscheiding, omdat dit relatief vaak voorkomt. De wachttijd varieert tussen de 1 en 3 jaar, dit verschilt per verzekeraar. Vaak denkt men pas aan het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering als het te laat is. Wanneer u trouwt, verwacht u natuurlijk niet dat het ooit tot een echtscheiding komt. Een rechtsbijstandverzekering kunt u echter voor allerlei conflicten afsluiten. Zo bent u verzekert bij allerlei geschillen, afhankelijk van de modules die u afsluit.

Sluit direct een rechtsbijstandverzekering af via Alpina

Wacht niet te lang en sluit direct een rechtsbijstandverzekering af. Mocht u ooit te maken krijgen met een echtscheiding, dan kunt u in ieder geval gebruik maken van mediation via uw rechtsbijstandverzekering. Met onze online vergelijkingstool kunt u eenvoudig verzekeraars vergelijken. Kijk niet alleen naar de wachttijd van een verzekeraar, maar vooral naar de juiste dekking en de polisvoorwaarden. Dan weet u zeker dat u verzekerd bent van goede rechtsbijstand op het moment dat u dat nodig heeft.

Bereken direct de premie voor uw rechtsbijstandverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 20-02-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op