Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering is een verzekering die dekking biedt in de vorm van juridische hulp en advies bij conflicten. Bij conflicten kunt u denken aan arbeidsconflict met uw werkgever of een geschil met uw huisbaas. U kunt uzelf met een rechtsbijstandverzekering ook verzekeren tegen verkeersconflicten, bijvoorbeeld als u er niet uitkomt met de andere partij na een verkeersongeval. Soms kunt u een conflict samen met de tegenpartij oplossen, maar soms lopen de gemoederen zo hoog op dat het fijn is om juridische hulp in te schakelen. Met een rechtsbijstandverzekering bent u verzekerd voor de kosten van rechtsbijstand.

Rechtsbijstandverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Een rechtsbijstandverzekering is modulair opgebouwd

Een rechtsbijstandverzekering is opgebouwd uit verschillende modules. U beslist zelf welke modules u afsluit. Er zijn in totaal vier modules:

Door naar uw persoonlijke situatie te kijken besluit u welke modules u het beste kunt afsluiten. Bent u voor uw werk veel onderweg? Dan kunt u bijvoorbeeld overwegen om de module Verkeer te zetten. Bij het bepalen van de juiste modules kunt u ook kijken naar de verzekeringen die u al heeft lopen. Heeft u rechtsbijstand al meeverzekerd bij uw autoverzekering? Dan hoeft u de module Verkeer niet aan te zetten. Vindt u het fijn om goed verzekerd te zijn bij arbeidsconflicten? Dan kunt u de module Inkomen afsluiten. Zo stelt u de rechtsbijstandverzekering helemaal samen zodat deze bij uw persoonlijke situatie past.

Sluit direct een rechtsbijstandverzekering af via Alpina

Natuurlijk weet u nooit wanneer u een rechtsbijstandverzekering nodig heeft. Niemand verwacht in een juridisch conflict terecht te komen. Toch komen zulke situaties vaker voor dan u misschien denkt. Het is wel belangrijk dat u de rechtsbijstandverzekering op tijd afsluit en niet wanneer u al verwikkeld bent in een conflict. Een rechtsbijstandverzekering kent namelijk een wachttijd van 3 tot 6 maanden. Voor de wachttijd voorbij is, kunt u dus nog geen aanspraak maken op juridische bijstand.

Heeft u nog vragen over de rechtsbijstandverzekering? Neem dan vooral contact met ons op! Onze verzekeringsspecialisten helpen u graag bij het afsluiten van de beste verzekering. Kijk ook eens tussen onze veelgestelde vragen over een rechtsbijstandverzekering. Daar hebben we al wat informatie voor u verzameld.

Bereken direct de premie voor uw rechtsbijstandverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 30-06-2021

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op