800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering is een verzekering die dekking biedt in de vorm van juridische hulp en advies bij conflicten. Bij conflicten kunt u denken aan arbeidsconflict met uw werkgever of een geschil met uw huisbaas. U kunt uzelf met een rechtsbijstandverzekering ook verzekeren tegen verkeersconflicten, bijvoorbeeld als u er niet uitkomt met de andere partij na een verkeersongeval. Soms kunt u een conflict samen met de tegenpartij oplossen, maar soms lopen de gemoederen zo hoog op dat het fijn is om juridische hulp in te schakelen. Met een rechtsbijstandverzekering bent u verzekerd voor de kosten van rechtsbijstand.

Rechtsbijstandverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

wat is een rechtsbijstandverzekering

Wat is de definitie?

Met een rechtsbijstandverzekering krijgt u rechtsbijstand bij conflicten en juridische problemen. In het dagelijks leven kunnen er namelijk allerlei conflicten ontstaan. Bijvoorbeeld een conflict met uw werkgever over ontslag, een geschil met uw buren over de erfafscheiding of een verkeersconflict, waarbij u wordt aangereden op de fiets. Met een rechtsbijstandverzekering hoeft u deze conflicten niet zelf op te lossen, maar kunt u het geschil bij uw verzekeraar melden. Deze neemt u de kwestie uit handen en onderneemt juridische stappen als dat nodig is.

Rechtsbijstandverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Een rechtsbijstandverzekering is modulair opgebouwd

Een rechtsbijstandverzekering is opgebouwd uit verschillende modules. U beslist zelf welke modules u afsluit. Er zijn in totaal vier modules:

Door naar uw persoonlijke situatie te kijken besluit u welke modules u het beste kunt afsluiten. Bent u voor uw werk veel onderweg? Dan kunt u bijvoorbeeld overwegen om de module Verkeer te zetten. Bij het bepalen van de juiste modules kunt u ook kijken naar de verzekeringen die u al heeft lopen. Heeft u rechtsbijstand al meeverzekerd bij uw autoverzekering? Dan hoeft u de module Verkeer niet aan te zetten. Vindt u het fijn om goed verzekerd te zijn bij arbeidsconflicten? Dan kunt u de module Inkomen afsluiten. Zo stelt u de rechtsbijstandverzekering helemaal samen zodat deze bij uw persoonlijke situatie past.

Sluit direct een rechtsbijstandverzekering af via Alpina

Natuurlijk weet u nooit wanneer u een rechtsbijstandverzekering nodig heeft. Niemand verwacht in een juridisch conflict terecht te komen. Toch komen zulke situaties vaker voor dan u misschien denkt. Het is wel belangrijk dat u de rechtsbijstandverzekering op tijd afsluit en niet wanneer u al verwikkeld bent in een conflict. Een rechtsbijstandverzekering kent namelijk een wachttijd van 3 tot 6 maanden. Voor de wachttijd voorbij is, kunt u dus nog geen aanspraak maken op juridische bijstand.

Heeft u nog vragen over de rechtsbijstandverzekering? Neem dan vooral contact met ons op! Onze verzekeringsspecialisten helpen u graag bij het afsluiten van de beste verzekering. Kijk ook eens tussen onze veelgestelde vragen over een rechtsbijstandverzekering. Daar hebben we al wat informatie voor u verzameld.

Bereken direct de premie voor uw rechtsbijstandverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op