Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

WIA verzekering afsluiten pols spalk

WIA verzekering afsluiten

Vraag direct een offerte aan voor een WIA verzekering!

Direct online afsluiten
Direct online afsluiten
14 dagen bedenktijd
14 dagen bedenktijd
8.3
Beoordeling verzekeringen

Bent u al bekend met een WIA verzekering? Arbeidsongeschiktheid onder uw werknemers valt helaas niet altijd te voorkomen. Een werkgever is verplicht om de eerste twee jaar het loon van een arbeidsongeschikte werknemer door te betalen. Als de werknemer na twee jaar nog steeds niet (volledig) aan het werk kan, komt hij in de WIA (Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen) terecht. Hij krijgt dan een WIA-uitkering. Als een werknemer ongeschikt raakt, betekent dat vaak een forse terugval in inkomsten. Als werkgever kunt u uw werknemers een handje helpen door een WIA-verzekering af te sluiten. Een WIA-verzekering is een aanvulling op de WIA-uitkering die uw werknemer krijgt als hij arbeidsongeschikt is. Op Alpina.nl vertellen we u meer over het afsluiten van een WIA-verzekering.

Wat is een WIA verzekering?

Als uw werknemer na twee jaar loondoorbetaling in de WIA terechtkomt, krijgt hij van het UWV een wettelijke WIA-uitkering. Om uw werknemer te behoeden voor flink inkomensverlies kunt u een WIA verzekering afsluiten. Een WIA verzekering is een aanvulling op de WIA-uitkering die uw werknemer krijgt bij langdurige arbeidsongeschiktheid. Een WIA verzekering is eigenlijk een financieel vangnet voor uw personeel. Er zijn verschillende soorten WIA verzekeringen op de markt, zoals bijvoorbeeld een WGA hiaat verzekering en een WIA Excedent verzekering.

Waarom een WIA verzekering afsluiten?

Het afsluiten van een WIA verzekering is niet wettelijk verplicht. Wel zijn er een aantal cao’s waarin staat dat het verplicht is om een WIA verzekering af te sluiten. Ook als het afsluiten van een WIA verzekering volgens uw cao niet verplicht is, heeft het toch een aantal voordelen, zowel voor u als voor uw werknemer. Met een WIA verzekering verkleint u de kans op financiële problemen voor uw werknemer. Het is namelijk een aanvulling op de wettelijke WIA-uitkering. Afhankelijk van het type uitkering wordt het inkomen van de werknemer met een bepaald percentage aangevuld bij langdurige arbeidsongeschiktheid. Daarom is een WIA verzekering een goede secundaire arbeidsvoorwaarde. Uw werknemer kan zo de tijd nemen om beter te worden, zonder zich zorgen te hoeven maken over het betalen van de rekeningen. Het wordt vaak gezien als een teken van goed werkgeverschap.

U kunt een WIA verzekering collectief aanbieden aan uw personeel. Uw werknemers kunnen dan zelf beslissen of ze wel of niet willen deelnemen aan de verzekering.

Wat kost het afsluiten van een WIA verzekering?

De kosten voor het afsluiten van een WIA verzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren:

  • Het soort bedrijf dat u heeft
  • De leeftijd van uw werknemers
  • De lonen van uw werknemers
  • Het aantal werknemers dat al eerder arbeidsongeschikt is geweest

Vaak wordt gedacht dat de premie van een WIA verzekering erg hoog is. Een WIA verzekering hoeft niet duur te zijn. Mocht het zo zijn dat u de verzekering wel wilt aanbieden, maar niet kunt betalen, dan kunt u ervoor kiezen om (een deel van) de premie in te houden op het loon van de medewerker. Ook goed om te weten is dat de premie van een WIA verzekering fiscaal aftrekbaar is van de inkomstenbelasting. Zo kan de verzekering dus wel eens voordeliger zijn dan u misschien denkt.

Moet ik wel of niet een WIA verzekering afsluiten?

Twijfelt u nog over het wel of niet afsluiten van een WIA verzekering? Dan is het goed om alle voordelen eens voor uzelf op een rijtje te zetten. Ook kunt u alvast een offerte aanvragen, zodat u weet wat u aan premie zou moeten betalen. U kunt dan voor uzelf bepalen of een WIA verzekering een zinvolle verzekering is voor uw onderneming.

Voordelen van een WIA verzekering:

  • Het inkomen van uw werknemer wordt aangevuld, afhankelijk van het type uitkering
  • De verzekeraar biedt hulp bij de re-integratie van uw werknemer
  • Een WIA verzekering draagt bij aan het financieel welzijn van uw werknemers
  • Een WIA verzekering is voor uw werknemers een goede secundaire voorwaarde en staat bekend als een teken van goed werkgeverschap
  • De premie van een WIA verzekering is fiscaal aftrekbaar
  • De uitkering is waardevast

Direct een WIA verzekering afsluiten via Alpina

Op Alpina.nl kunt u geheel vrijblijvend een offerte voor een WIA verzekering aanvragen. Op basis van een aantal gegevens over uw organisatie kunnen we u al een nauwkeurige offerte geven. Heeft u nog vragen over het afsluiten van een WIA verzekering? Neem dan vooral contact met ons op! Onze verzekeringsspecialisten helpen u graag.

Hoe werken wij

Hoe werkt Alpina?

Wij zijn als tussenpersoon geen onderdeel van een verzekeringsmaatschappij. Dit houdt in dat wij geen financiële verplichtingen of productieverplichtingen hebben aan de maatschappijen met wie wij samenwerken. Bij het vergelijken van verzekeringen bekijken wij uw persoonlijke situatie en specifieke wensen rondom dekking. Alpina maakt verzekeren overzichtelijk en snel.

Niet goed, geld terug! (14 dagen)

Uw aanvraag voor een verzekering wordt snel beoordeeld, 24 uur per dag en 7 dagen per week. U kunt dan direct met een gerust hart verzekerd de weg op. Ook over uw oude verzekering hoeft u zich geen zorgen te maken. Het opzeggen daarvan kunt u bij ons direct online regelen.

Toezicht

Alpina voldoet aan alle wettelijke bepalingen van de AFM. Zo beschikken wij over de benodigde vergunningen en diploma’s en zijn wij aangesloten bij het klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.3
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3696 reviews

Vraag direct een offerte aan voor een WIA verzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op