Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

WIA hiaat verzekering pols spalk

WIA hiaat verzekering

Vraag direct een offerte aan voor een WIA hiaat verzekering!

Direct online afsluiten
Direct online afsluiten
14 dagen bedenktijd
14 dagen bedenktijd
8.3
Beoordeling verzekeringen

Een WIA hiaat verzekering kennen we ook wel als een WIA verzekering of een collectieve WIA-verzekering. Deze verzekering geeft uw werknemers meer financiële zekerheid op het moment dat ze langdurig arbeidsongeschikt raken. Als werkgever bent u wettelijk verplicht om het loon van een arbeidsongeschikte werknemer de eerste twee jaar door te betalen. Wanneer de werknemer na twee jaar nog steeds niet (volledig) aan het werk kan, komt hij in de Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA) terecht. Hij krijgt dan een WIA-uitkering. Dit is echter niet gelijk aan een volledig salaris. Om te voorkomen dat uw werknemer financiële problemen krijgt, kunt u als werkgever een WIA hiaat verzekering afsluiten.

Wat is een WIA hiaat verzekering?

Als uw werknemer na twee jaar loondoorbetaling in de WIA terechtkomt, krijgt hij van het UWV een WIA-uitkering. Een WIA hiaat verzekering is een aanvulling op de WIA-uitkering die uw werknemer krijgt bij langdurige arbeidsongeschiktheid. Een WIA hiaat verzekering zorgt ervoor dat zieke en arbeidsongeschikte werknemers meer financiële zekerheid hebben. Er zijn verschillende soorten WIA verzekeringen op de markt, zoals bijvoorbeeld een WGA hiaat verzekering en een WIA Excedent verzekering.

Wat kost een WIA hiaat verzekering?

Voordat u een verzekering afsluit, wilt u natuurlijk wel weten wat u straks aan premie betaalt. De kosten van een WIA hiaat verzekering zijn afhankelijk van een aantal premiebepalende factoren. Dit zijn:

  • Het soort bedrijf dat u heeft
  • De leeftijd van uw werknemers
  • De lonen van uw werknemers
  • Het aantal werknemers dat al eerder arbeidsongeschikt is geweest

Wat een WIA hiaat verzekering precies kost, is dus per organisatie verschillend. Mocht u de verzekering wel willen aanbieden, maar niet kunnen betalen, dan kunt u er ook voor kiezen om (een deel van) de premie in te houden op het loon van de werknemer. Uw werknemers beslissen dan zelf of ze willen deelnemen aan de verzekering niet. De premie van een WIA hiaat verzekering is bovendien fiscaal aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Wat is het verschil tussen WIA en WGA hiaat?

WIA is de wet voor arbeidsongeschiktheid van werknemers. De WIA bestaat uit de WGA en de IVA. WGA staat voor Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsongeschikten. Als een werknemer meer dan 35% arbeidsongeschikt is, krijgt hij te maken met de WGA. Het WGA hiaat is het verlies aan inkomen dat kan ontstaan als een werknemer langdurig arbeidsongeschikt is.

Een WIA verzekering zorgt voor een aanvulling op de wettelijke WIA-uitkering. Dit is zowel op de WGA- als de IVA-uitkering. Een WGA hiaat verzekering zorgt alleen voor een aanvulling op een wettelijke WGA-uitkering, dus bij gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid. Met een WGA hiaat verzekering krijgt uw werknemer geen aanvulling op de IVA uitkering.

Waarom een WIA hiaat verzekering afsluiten?

Een WIA hiaat verzekering is voor een werkgever geen verplichte verzekering. U bepaalt zelf of u een dergelijke verzekering wilt afsluiten. Wel zijn er een aantal cao’s waarin is opgenomen dat het afsluiten van een WIA hiaat verzekering verplicht is. Ook wanneer het afsluiten van een WIA hiaat verzekering volgens uw cao niet verplicht is, heeft de verzekering een aantal voordelen voor zowel werkgever als werknemer. Met een WIA verzekering verkleint u de kans op financiële problemen voor uw werknemer. Het is namelijk een aanvulling op de wettelijke WIA-uitkering. Afhankelijk van het type uitkering wordt het inkomen van de werknemer met een bepaald percentage aangevuld bij langdurige arbeidsongeschiktheid. Daarom is een WIA verzekering een goede secundaire arbeidsvoorwaarde. Uw werknemer kan zo de tijd nemen om beter te worden, zonder zich zorgen te hoeven maken over het betalen van de rekeningen. Het wordt vaak gezien als een teken van goed werkgeverschap.

U kunt een WIA verzekering collectief aanbieden aan uw personeel. Uw werknemers kunnen dan zelf beslissen of ze wel of niet willen deelnemen aan de verzekering.

Sluit een WIA hiaat verzekering af op Alpina.nl

Op Alpina.nl kunt u vrijblijvend een offerte voor een WIA hiaat verzekering aanvragen. Op basis van een aantal gegevens over uw organisatie kunnen we u een nauwkeurige offerte geven. Heeft u nog vragen over het afsluiten van een WIA hiaat verzekering? Neem dan vooral contact met ons op! Onze verzekeringsspecialisten helpen u graag.

Hoe werken wij

Hoe werkt Alpina?

Wij zijn als tussenpersoon geen onderdeel van een verzekeringsmaatschappij. Dit houdt in dat wij geen financiële verplichtingen of productieverplichtingen hebben aan de maatschappijen met wie wij samenwerken. Bij het vergelijken van verzekeringen bekijken wij uw persoonlijke situatie en specifieke wensen rondom dekking. Alpina maakt verzekeren overzichtelijk en snel.

Niet goed, geld terug! (14 dagen)

Uw aanvraag voor een verzekering wordt snel beoordeeld, 24 uur per dag en 7 dagen per week. U kunt dan direct met een gerust hart verzekerd de weg op. Ook over uw oude verzekering hoeft u zich geen zorgen te maken. Het opzeggen daarvan kunt u bij ons direct online regelen.

Toezicht

Alpina voldoet aan alle wettelijke bepalingen van de AFM. Zo beschikken wij over de benodigde vergunningen en diploma’s en zijn wij aangesloten bij het klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.3
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3696 reviews

Vraag direct een offerte aan voor een WIA hiaat verzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op