800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
goede voornemens notitieblok
Home Blog Je goede voornemens volhouden: dit jaar écht!

Je goede voornemens volhouden: dit jaar écht!

30 dec 2022
3 min leestijd

Vaker sporten. Gezonder eten. Minder drinken. Meer tijd offline doorbrengen. Maak jij ook elk jaar weer trouw een lijstje met goede voornemens, om ze vervolgens in de tweede week van januari straal te vergeten als je voor de derde avond op rij op de bank ploft met een zak chips, een glas wijn en Netflix? Je bent niet de enige. Goede voornemens opstellen is vaak een stuk makkelijker dan ze ook daadwerkelijk volhouden. Om je een handje te helpen, hebben we hieronder 3 tips voor je op een rijtje gezet. Hiermee ga jij je dit jaar echt (ja nu écht!) aan je goede voornemens houden!

1. Stel een duidelijk, realistisch maar vooral haalbaar doel op

De meeste goede voornemens sneuvelen, omdat het geen haalbare doelen zijn. Wil jij vloeiend Spaans leren spreken, een marathon lopen én meer tijd met je gezin doorbrengen? Dan is een jaar misschien wat weinig tijd om al deze dingen te doen. Zorg ervoor dat je goede voornemens realistisch en haalbaar zijn. Formuleer ook duidelijke doelen. Zeg bijvoorbeeld niet ‘Ik wil dit jaar meer sparen’, maar ‘Ik wil dit jaar €5.000 sparen’.

2. Deel je doel op in kleine subdoelen

Het helpt om je doel op te delen in kleine subdoelen. Zo maak je je goede voornemen kleiner en behapbaarder. Is jouw goede voornemen bijvoorbeeld om dit jaar een marathon te lopen? 42,195 is een grote afstand. Daarom is het verstandig om dit in kleinere afstanden op te delen en elke week iets verder te lopen. Wil je vaker gaan sporten? Begin dan niet meteen met drie keer per week als je op dit moment eigenlijk al je avonden op de bank doorbrengt, maar begin rustig met 1x per week.

3. Houd je voortgang bij en beloon jezelf

Niets werkt zo motiverend als jezelf belonen bij voortgang. Hou hierbij niet alleen het grote doel in de gaten, maar beloon jezelf ook voor kleine prestaties. Denk bijvoorbeeld aan een week lang elke dag een halfuur wandelen of een uur per dag minder online doorbrengen. Door jezelf te belonen heb je extra motivatie om je aan je goede voornemens te houden.

Kijk ook eens naar je verzekeringen

Het leven is op dit moment al duur genoeg. Is jouw goede voornemen om dit jaar te besparen? Kijk dan ook een kritisch naar je verzekeringen. Welke verzekeringen heb je allemaal en passen deze nog wel bij je persoonlijke situatie? Heb je bijvoorbeeld jaren geleden een autoverzekering met allrisk dekking afgesloten? Auto’s dalen ieder jaar in waarde. Daarom kan het zijn dat de hoogte van de verzekeringspremie niet meer in verhouding staat met de dagwaarde va de auto. Of misschien ben je op dit moment bij een andere verzekeraar wel goedkoper uit. Door over te stappen kan je dan uiteindelijk veel geld besparen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op