800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Heb ik een tijdelijke autoverzekering nodig als ik naar het buitenland ga?

Als u met uw auto naar het buitenland gaat, is het belangrijk dat u weet in welke landen u gewoon verzekerd bent met uw Nederlandse autoverzekering. Dit kunt u heel makkelijk controleren. Na het afsluiten van uw autoverzekering krijgt u van de verzekeraar een groene kaart. Dit is een internationaal verzekeringsbewijs. Op de groene kaart staat een overzicht van landen waarin uw autoverzekering geldig is. Komt u met een auto in een land waar uw autoverzekering niet geldig is? Dan kunt u een tijdelijke autoverzekering afsluiten voor uw verblijf in het buitenland. Dit kunt u vaak aan de grens regelen.

Op dit moment hebben wij geen mogelijkheden om een tijdelijke autoverzekering voor vakantie af te sluiten

tijdelijke autoverzekering buitenland

Is mijn auto verzekerd in het buitenland?

Gaat u tijdelijk met uw eigen auto naar het buitenland, bijvoorbeeld voor uw werk? Dan kunt u in veel gevallen uw Nederlandse autoverzekering houden. Controleer van tevoren wel bij uw verzekeraar welke voorwaarden er zijn. Vaak geldt er namelijk wel een maximale verblijfsduur. Bij veel verzekeraars bent u bijvoorbeeld niet gedekt als uw auto meer dan de helft van het jaar in het buitenland is. U kunt alleen een Nederlandse autoverzekering afsluiten voor een auto met een Nederlands kenteken. Een autoverzekering in Nederland afsluiten voor een auto met een buitenlands kenteken is niet mogelijk.

Auto importeren uit het buitenland: tijdelijke autoverzekering

Een auto die vanuit het buitenland naar Nederland geïmporteerd wordt, moet altijd eerst door de RDW worden gekeurd. Tijdens de keuring controleert de keurmeester of de auto voldoet aan alle eisen rondom veiligheid en milieu. Ook worden de gegevens voor de aangifte van de BPM vastgesteld. Vervolgens krijgt u een Nederlands kenteken en kunt u een autoverzekering afsluiten. Zo’n keuring wordt uitgevoerd bij een RDW-keuringsstation. Zonder autoverzekering mag u echter niet met de auto naar de keuringslocatie rijden. Daarom kunt u een tijdelijke autoverzekering afsluiten. De tijdelijke autoverzekering is 1 of 15 dagen geldig. Wanneer u naar de keuring van de RDW moet, kunt u de 1-daagse verzekering afsluiten. Dit is dus een verzekering voor één dag met enkel WA-dekking. Dat betekent dat u bent verzekert voor schade die u bij een ander veroorzaakt.

Tijdelijke autoverzekering biedt dekking in Europa

Bij de 1-daagse verzekering heeft u alleen dekking in Nederland tijdens de rit van uw woning naar het RDW en weer terug voor de dag van de keuring. Bij de 15-daagse tijdelijke verzekering heeft u dekking in heel Europa.

U kunt via Alpina geen tijdelijke autoverzekering voor een verblijf in het buitenland afsluiten. Wel kunt u een 1-daagse of 15-daagse autoverzekering afsluiten, voor het een keuringsafspraak of wanneer u een voertuig naar het buitenland exporteert.

Bereken direct de premie van uw tijdelijke autoverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op