800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Kan je een uitvaartverzekering afsluiten boven de 65 jaar?

Een uitvaartverzekering afsluiten is een van de belangrijkste maatregelen als je zeker wilt zijn dat je uitvaart geen financiële zorgen met zich meebrengt voor je naasten na je overlijden.

Senioren beschikken ook wel degelijk over de mogelijkheid om zo’n verzekering af te sluiten, hoewel er in dat geval enkele specifieke criteria zijn.

Heb je zelf nog geen uitvaartverzekering als 65-plusser maar wil je er wel een afsluiten? Lees dan snel verder voor antwoorden op al je vragen in verband met een uitvaartverzekering boven de 65 jaar.

Uitvaartverzekering boven 65 jaar boeket

Boven de 65 jaar een uitvaartverzekering afsluiten? Neem contact op met Alpina.nl

Boven de 65 jaar een uitvaartverzekering afsluiten is een stap in de goede richting als je jezelf gemoedsrust wilt geven in verband met je uitvaart en de kosten die erbij komen kijken.

Bij Alpina.nl word je professioneel geholpen bij het afsluiten van een uitvaartverzekering, perfect afgestemd op jouw leeftijd en voorkeuren. Neem snel contact op voor meer info en advies!
Uitvaartverzekering afsluiten? Neem contact met ons op!

Kan je nog een uitvaartverzekering afsluiten boven 65 jaar?

Zoals reeds gezegd kan je als 65-plusser wel degelijk een uitvaartverzekering afsluiten, maar in dat geval zal de verzekeraar altijd rekening houden met je leeftijd bij het bepalen van de maandelijkse premie.

Hoe ouder een verzekeringnemer immers is, hoe groter het risico op overlijden. De verzekeraar probeert dit risico dan ook te dekken door middel van een hogere maandelijkse kostprijs.

Juist door dat grotere risico bestaan er enkele beperkende regels die verzekeraars hanteren, zoals bijvoorbeeld een toeslag op de premie of een maximale leeftijd om in aanmerking te komen voor de verzekering.

De leeftijdgrens voor een uitvaartverzekering voor ouderen is bij de meeste verzekeraars 75 jaar. Ben je ouder? Dan wordt het afsluiten van zo’n verzekering een stuk moeilijker. Het goede nieuws is dat je als 65-plusser dus wel degelijk nog opties hebt.

Maak de afweging of het rendabel is

Het afsluiten van een uitvaartverzekering is natuurlijk niet verplicht en dat geeft je de vrijheid om de verschillende voordelen en nadelen van zo’n verzekering af te wegen. Hierbij let je best vooral op het financiële aspect.

Voor een uitvaartverzekering betaal je een maandelijkse prijs, maar dat betekent natuurlijk wel dat je uitvaart gefinancierd wordt door de verzekeraar. Onderzoek echter eerst of die verzekering op de lange termijn wel rendabel is. Onderstaand overzicht met de voordelen en nadelen van het afsluiten van een uitvaartverzekering boven 65 jaar kan je daar zeker bij helpen.

De voordelen

  1. Minder of niets betalen voor je uitvaart

Een eerste belangrijke voordeel van een uitvaartverzekering boven de 65 jaar is natuurlijk dat de kosten voor je uitvaart gefinancierd worden eenmaal je komt te overlijden. Het laatste wat je wilt is dat je nabestaanden moeten opdraaien voor je uitvaart en een goede verzekering verlaagt dat risico drastisch.

  1. Minder kopzorgen voor jezelf en naasten

Dat brengt ook met zich mee dat jij en je nabestaanden zich minder zorgen maken over de praktische verantwoordelijkheden bij het regelen van een uitvaart. Als er een grotere som geld ter beschikking is, is het immers veel gemakkelijker om zonder stress te uitvaart te organiseren.

Nadelen

  1. Je betaalt een hogere premie

Zoals reeds vermeld, kost een uitvaartverzekering voor senioren doorgaans een stuk meer omdat er ook meer risico’s aan verbonden zijn voor de verzekeraar. Dat is meteen het grootste nadeel van een verzekering afsluiten als 65-plusser, dus houd daar rekening mee.

  1. Vaak is een gezondheidsverklaring vereist

een beter zicht te hebben op het risico op overlijden van een verzekeringnemer, vragen verzekeraars om een gezondheidsverklaring op te maken en in te dienen. Op deze verklaring staat beschreven hoe het gesteld is met de gezondheid van de verzekeringnemer, of hij of zij aan een bepaalde (chronische) ziekte lijdt en meer relevante informatie.

Wil je een goedkope uitvaartverzekering afsluiten? Neem contact met ons op!