800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Hoe wordt de premie van een uitvaartverzekering bepaald?

Kies je ervoor om een uitvaartverzekering af te sluiten? Dan neem je ongetwijfeld heel wat zorgen weg bij jezelf en je naasten, aangezien de financiële kant van je uitvaart alvast geen probleem meer vormt. Natuurlijk moet je voor die verzekering wel een premie betalen om van de voordelen te genieten. Het loont de moeite om op voorhand te onderzoeken hoe hoog die premie precies ligt.

Wat bepaalt nu precies de premie die je betaalt voor een uitvaartverzekering en waar moet je zoal op letten? Vragen die een antwoord verdienen en die krijg je hier.

Premie uitvaartverzekering bloem

Hoe wordt de premie van een uitvaartverzekering bepaald?

De premie die je betaalt voor je uitvaartverzekering heeft eigenlijk betrekking op het bedrag dat je betaalt om later je uitvaart te financieren. De verzekering houdt in dat je maandelijks een bepaalde som aan de verzekeraar overmaakt, waardoor je na verloop van tijd een groot bedrag opbouwt. Na je overlijden kan het verzekerde bedrag gebruikt worden om je uitvaart te bekostigen.

Het bepalen van de premie van een uitvaartverzekering is op zich eenvoudig. Enkele factoren spelen hierbij een rol, waaronder de hoogte van het verzekerde bedrag zelf, de verzekeraar die je kiest en meer. Onderstaand overzicht helpt je alvast om daar meer duidelijkheid over te krijgen.

Uitvaartverzekering afsluiten? Neem contact met ons op!

4 belangrijke premiebepalende factoren bij een uitvaartverzekering

1. De leeftijd waarop je de verzekering afsluit

Ten eerste zal de leeftijd waarop je een uitvaartverzekering afsluit, beïnvloeden hoe hoog de premie precies ligt. Een jonger persoon die zo’n verzekering afsluit, betaalt doorgaans minder omdat de verzekeraar beseft dat het risico op overlijden een stuk lager is dan bij een ouder persoon. Hoe later je de verzekering afsluit, hoe meer je maandelijks betaalt.

2. De verzekeraar die je kiest

Daarbij verschilt de premie die je betaalt voor de uitvaartverzekering ook van verzekeraar tot verzekeraar. Het is daarom een goed idee om onderzoek te doen naar de verschillende mogelijkheden en deze te vergelijken qua kostprijs.

Doorgaans ligt de maandelijkse premie voor een uitvaartverzekering voor iemand van 18 jaar tussen de 5 en 6 euro, afhankelijk van de verzekeraar, maar dat bedrag stijgt natuurlijk als je ouder bent. Die ene euro verschil lijkt niet veel, maar vertaalt zich na jaren wel in een veel groter te betalen bedrag.

3. Het verzekerde bedrag

Het verzekerde bedrag is iets wat je als verzekeringnemer gelukkig zelf in de hand hebt en zal voor een groot stuk bepalen hoe veel je maandelijks aan premie betaalt. Het verzekerde bedrag is het bedrag dat je nabestaanden kunnen gebruiken om je uitvaart te financieren. Hoe hoger dat ligt, hoe meer mogelijkheden er natuurlijk zijn.

Het is belangrijk om bij de keuze voor een verzekerd bedrag of uitvaartpakket vooral rekening te houden met je persoonlijke wensen voor de uitvaart en welke kosten daarbij komen kijken. Onthoud ook dat de premie doorgaans wat lager is als je een iets duurder pakket kiest in verhouding met een goedkopere optie!

3. Inflatie en indexering

Ten slotte zullen veranderingen in de markt ook een invloed hebben op de premie die je betaalt voor je uitvaartverzekering. Inflatie kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je jaar na jaar toch wat meer betaalt, aangezien de verzekeraar zich baseert op de steeds hoger wordende kosten van een uitvaart.

Het is bij je verzekeraar mogelijk om de premie die je betaalt voor de verzekering automatisch te laten indexeren. Hierdoor betaal je maandelijks elk jaar iets meer, maar het resultaat is dan wel dat je uiteindelijk een voldoende groot bedrag hebt opgebouwd om je uitvaart later te kunnen financieren. Indexeer je niet? Dan blijft je maandelijkse premie gelijk, maar houd je uiteindelijk misschien ook niet voldoende over om je uitvaart te bekostigen.

Wil je een goedkope uitvaartverzekering afsluiten? Neem contact met ons op!