Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Kun je op hogere leeftijd een uitvaartverzekering afsluiten?

In Nederland is het niet verplicht om een uitvaartverzekering te hebben. Echter is het wel sterk aan te raden, om er voor te zorgen dat uw nabestaanden niet voor deze kosten opdraaien. De meeste mensen sluiten op jonge leeftijd een uitvaartverzekering af. Maar ook op hogere leeftijd kun je een uitvaartverzekering afsluiten.

Op hogere leeftijd een uitvaartverzekering afsluiten

Heeft u geen uitvaartverzekering? Dan zullen uw nabestaanden voor de kosten van de uitvaart opdraaien. Dit is een situatie die u natuurlijk wilt vermijden. U kunt een uitvaartverzekering op hogere leeftijd afsluiten. Dit betekent wel dat uw maandelijkse premie hoger zal zijn. De regel is hoe ouder u bent bij het afsluiten, hoe hoger de premie. De verzekeraar zal voldoende kapitaal moeten opbouwen in een kortere periode. Daarom is het afsluiten van een uitvaartverzekering dan ook het voordeligst op het moment dat u jonger bent. Bovendien loopt u op hogere leeftijd het risico dat u niet meer geaccepteerd wordt bij de uitvaartverzekeraars. Dit omdat u vanaf ene bepaalde leeftijd een te groot risico bent voor de verzekeraar.

Leeftijdsgrens verschillende verzekeraars

Bij een uitvaartverzekering hanteren de verzekeraars diverse leeftijdsgrenzen. Maar over het algemeen kunt u op hoge leeftijd alsnog een uitvaartverzekering afsluiten. In onderstaande tabel ziet u tot welke leeftijd u geaccepteerd wordt bij de diverse verzekeraars

[table id=93 /]

Uitvaartverzekering op hoge leeftijd afsluiten: gezondheidsverklaring

Gaat u op hogere leeftijd een uitvaartverzekering afsluiten? Dan dient u wel met bepaalde voorwaarden rekening te houden. Zo kan het zijn dat u een gezondheidsverklaring moet overleggen, bij het aanvragen van uw verzekering. Aan de hand van deze verklaring wordt gekeken of het risico van overlijden groot is. Stel dat u een ernstige chronische aandoening heeft kan de verzekeraar besluiten aanvullende voorwaarden te stellen. Bijvoorbeeld door meer premie te vragen, een wachttijd te hanteren, of zelfs de aanvraag tot verzekeren af te wijzen.

Wat is een uitvaartfonds of uitvaartdeposito?

Vanaf de leeftijd van 75 jaar is het niet zo eenvoudig meer om u zich te verzekeren voor uw uitvaart. Bij veel verzekeraars kunt u nog wel een uitvaartdeposito of uitvaartfonds aanvragen. Hiermee kunt u eenmalig of meerdere keren een bedrag storten, zodat u eenvoudig een bedrag kunt opbouwen om uw uitvaart alsnog te kunnen betalen. Doorgaans is de rente gunstiger dan bij een spaarrekening. Bij overlijden komt het opgebouwde bedrag vrij dat kan worden gebruikt om de uitvaart te bekostigen. De nabestaanden kunnen dit bedrag alleen gebruiken om de uitvaart te bekostigen. Er wordt geen geldsom uitgekeerd.

Wat is de beste uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering is heel persoonlijk en hangt af van uw specifieke wensen rondom uw uitvaart. Er zijn diverse soorten uitvaartverzekeringen en elke vorm heeft weer zijn voor- en nadelen. Lees hier meer waar u op moet letten en wat voor u de beste uitvaartverzekering is.

Op het moment dat u geen uitvaartverzekering afsluit, draaien uw nabestaanden op voor de hoge kosten.

 

Wilt u een afspraak voor advies op maat?

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op