800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen
Home Uitvaartverzekering geen uitvaartverzekering

Wat gebeurt er als ik geen uitvaartverzekering heb?

Wat als u geen uitvaartverzekering afsluit,  is dat een probleem? In Nederland is het niet verplicht een uitvaartverzekering af te sluiten. Wat gebeurt er eigenlijk als u geen uitvaartverzekering heeft? Wie betaald dan de crematie of begrafenis?

Wel of geen uitvaartverzekering: wat is wijsheid?

Vraagt u zich af of het verstandig is om uitvaartverzekering af te sluiten? Dit hangt helemaal af van uw eigen financiële situatie. U kunt gedurende uw leven een deel van uw geld apart zetten en zo sparen voor uw uitvaart. Als u komt te overlijden dan kunnen uw nabestaanden uw crematie of begrafenis bekostigen. Begint u tijdig en weet u hoeveel geld u nodig heeft? Dan is sparen een mogelijkheid. Echter, aan sparen hangen ook nadelen. Ten eerste vraagt het een stukje discipline om bijvoorbeeld maandelijks een bedrag te zetten voor uw uitvaart.

Bovendien, op het moment dat u eerder overlijdt kan het zijn dat u nog niet het volledige bedrag bij elkaar heeft gespaard. Uw nabestaanden kunnen dan alsnog voor een deel van de kosten opdraaien.  Met een uitvaartverzekering ben t u verzekerd dat uw uitvaart geregeld wordt. De kosten worden geheel of gedeeltelijk gedekt. U en uw nabestaanden hoeven zich hierover geen zorgen te maken.

Uitvaart niet verzekerd

De kosten voor een uitvaart worden vaak nog onderschat. De gemiddelde kosten voor een uitvaart liggen tussen de € 7000-10.000. Op het moment dat u geen uitvaartverzekering heeft, komen deze kosten op rekening van uw nabestaanden. Wilt u voorkomen dat uw dierbaren voor verrassingen komen te staan, dan is een afsluiten van een  uitvaartverzekering een oplossing. Lees hier meer over de kosten van een crematie als je niet verzekerd bent.

Geen uitvaartverzekering: wat nu?

Misschien bent u nog helemaal niet bezig met uw uitvaart. U wilt natuurlijk gewoon van het leven genieten. Toch kan een uitvaartverzekering wel rust geven als u weet dat uw nabestaanden geen financiële zorgen om uw uitvaart hebben. Heeft u zelf nog geen uitvaartverzekering? Geen nood. In de meeste gevallen kunt u in ieder geval tot op hogere leeftijd een uitvaartverzekering afsluiten. Houdt u er wel rekening mee dat u op hogere leeftijd aan een aantal voorwaarden moeten doen.

Geen uitvaartverzekering, maar sparen voor uw uitvaart? Dan is het verstandig om tijdig te beginnen. Zoals hierboven al genoemd, kost een uitvaart minimaal €8000. Daarnaast stijgen de kosten voor een uitvaart ook jaarlijks. Hier moet u ook rekening mee houden in uw spaarplan.

Bent u benieuwd naar wat uw uitvaart kost? Via onderstaande link kunt u gemakkelijk de kosten van uw uitvaart berekenen naar aanleiding van uw uitvaartwensen. Vervolgens kunt u gemakkelijk een uitvaartverzekering afsluiten.

Lees ook:

Wat kost een crematie als je niet verzekerd bent?

Wat is de beste uitvaartverzekering?

 

Wilt u een afspraak voor advies op maat?

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op