800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Overstappen uitvaartverzekering typemachine

Overstappen naar een andere uitvaartverzekering

Wil je een uitvaartverzekering afsluiten? Neem contact met ons op!

Met een uitvaartverzekering bespaar je jezelf en je nabestaanden heel wat kopzorgen, zowel op praktisch als op financieel niveau. Hoe vroeger je zo’n verzekering afsluit, hoe beter dus. Aan de andere kant kan het natuurlijk gebeuren dat je niet tevreden bent met je huidige uitvaartverzekering en wilt overstappen naar een andere.

Wat zijn de mogelijkheden bij het overstappen naar een andere uitvaartverzekering en hoe gaat dit precies in zijn werk? Lees snel verder voor een antwoord op al je vragen.

Overstappen uitvaartverzekering vaas

Is overstappen naar een andere uitvaartverzekering de moeite waard?

Tegenwoordig is het dus wel degelijk mogelijk om de band met je huidige verzekeraar te verbreken en een andere te zoeken of om bij je huidige verzekeraar op een andere manier te werk te gaan. Vaak is overstappen naar een andere uitvaartverzekering niet zo slim op financieel vlak, aangezien je waarschijnlijk geld verliest.

Aan de andere kant kan zo’n overstap dan wel weer interessant zijn als je bij een andere verzekeraar betere voorwaarden krijgt. Het is hoe dan ook van belang dat je eerst de verschillende opties vergelijkt. Zo weet je zeker wat je kunt verwachten en hoeft een overstap geen zorgen of onaangename verrassingen met zich mee te brengen.

Uitvaartverzekering afsluiten? Neem contact met ons op!

Kun je overstappen naar een andere uitvaartverzekering?

Het is wel degelijk mogelijk om over te stappen naar een andere uitvaartverzekering. Tegenwoordig bestaan daar twee mogelijke trajecten voor:

  1. Een polis of uitvaartverzekering afkopen

  2. Je huidige uitvaartverzekering premievrij maken

Daarnaast is het ook mogelijk om een nieuwe polis af te sluiten. Het voordeel van de eerste twee opties is dat je geen nieuwe verzekeraar moet zoeken. Bij de derde optie is er sprake van een zogenaamde bijverzekering, wat meestal een goede oplossing is als de huidige dekking niet volstaat na het afsluiten van de eerste verzekering.

Een uitvaartverzekering afkopen en een huidige polis premievrij maken zijn nog altijd de meest gangbare opties. Wat houden ze precies in en wat zijn de voordelen en nadelen?

Een uitvaartverzekering afkopen

De eerste optie is het afkopen van je uitvaartverzekering. In dat geval vervalt de huidige dekking en is er dus geen verplichting meer om de maandelijkse premie voor de verzekering te betalen. In bepaalde gevallen heeft de verzekeringnemer recht op een zogenaamde afkoopwaarde en krijgt dan een stuk van de reeds betaalde premie terug, aangezien hij of zij al enkele jaren voor de verzekering heeft betaald.

Let wel goed op bij het afkopen van een uitvaartverzekering, want er zijn een aantal nadelen aan verbonden. Zo verlies je hoe dan ook geld, aangezien de afkoopwaarde bij het annuleren van de verzekering altijd lager zal liggen dan de totale hoogte van de premie die je al hebt betaald.

Daarbij kan het gebeuren dat je als verzekeringnemer extra kosten moet betalen voor de overstap. Het is ten slotte ook niet langer mogelijk om je huidige verzekering mee te nemen naar een alternatieve verzekeraar die betere voorwaarden biedt.

De uitvaartverzekering premievrij maken

Een tweede, vaak toegepaste methode is het premievrij maken van de huidige uitvaartverzekering. Dit betekent dat de verzekering zelf actief blijft, maar dat je daar als verzekeringnemer niet langer een (maandelijkse) premie voor betaalt.

Natuurlijk heeft dit enkele belangrijke gevolgen voor de uiteindelijke uitbetaling van de premie eenmaal je komt te overlijden. Die zal immers een stukje lager liggen, aangezien je verzekeraar doorgaans kosten in rekening brengt voor het premievrij maken van je uitvaartverzekering.

Dit bedrag kan op verschillende manieren bepaald worden:

  • Op basis van een eenmalig berekend bedrag
  • Een bepaald percentage van het kapitaal dat al werd opgebouwd

Wil je een uitvaartverzekering afsluiten? Neem contact met ons op!