Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Wel of geen uitvaartverzekering?

Steeds meer mensen kiezen aan een steeds vroegere leeftijd voor een uitvaartverzekering en dat is niet zonder reden. Dankzij zo’n verzekering hoeven de verzekeringnemer en nabestaanden zich immers minder of geen zorgen te maken over de financiering van de uitvaart eenmaal de persoon in kwestie komt te overlijden.

Aan de andere kant wil je natuurlijk niet zomaar zonder nadenken een dergelijke verzekering afsluiten. Is deze verzekering verplicht of niet? Wat zijn de gevolgen als je er geen afsluit en wat zijn de voordelen als je dat wel doet? Lees snel verder voor meer info en advies.

Wel of geen uitvaartverzekering rozen

Wat zijn de consequenties als je geen uitvaartverzekering hebt?

Zoals reeds gezegd, is het afsluiten van een uitvaartverzekering geen verplichting. Er zijn dus geen sancties of andere wettelijke gevolgen aan verbonden. Het gevolg is natuurlijk wel dat je geen verzekerd bedrag opbouwt tijdens je leven, waardoor je nabestaanden na je overlijden dus ook geen financiële middelen krijgen voor het regelen van je uitvaart.

Kies je ervoor om de uitvaartverzekering links te laten liggen? Dan is het toch ten minste aangeraden om voor je eigen uitvaart te sparen. Als je later toch van gedachten verandert en alsnog een uitvaartverzekering wilt, is er geen reden voor zorgen: een uitvaartverzekering afsluiten kan nog tot de leeftijd van 75 jaar.

 

Uitvaartverzekering afsluiten? Neem contact met ons op!

Heb je wel een uitvaartverzekering nodig?

Is een uitvaartverzekering nodig? Het antwoord op deze vraag hangt van een aantal zaken af. Hieronder een overzicht van situaties waarin een verzekering ervan wel degelijk een goede oplossing kan zijn:

1. Je hebt niet voldoende spaargeld voor een uitvaart

Als je zelf niet voldoende geld gespaard hebt om je uitvaart te betalen en je daarbij je nabestaanden geen hoge kosten wilt geven, dan is een uitvaartverzekering een goede keuze. Zo word je uitvaart door de verzekeraar zelf gefinancierd.

2. Je rekeningen zijn bevroren na je overlijden

Een uitvaartverzekering kan ook interessant zijn wanneer je rekening na je overlijden bevroren zijn. Dit is doorgaans een tijdelijke maatregel, maar het zorgt er wel voor dat je nabestaanden gedurende die periode geen extra financiële middelen ter beschikking hebben om je uitvaart te regelen.

De uitvaartverzekering biedt in zo’n situatie een uitkomst. Daarbij kan je natuurlijk ook altijd extra spaargeld opzijzetten, zodat je naasten toch extra middelen hebben voor de financiering van je uitvaart.

3. Jij en je nabestaanden willen meer gemoedsrust

Ten slotte is een uitvaartverzekering een must als je jezelf en je naasten meer gemoedsrust wilt geven. Dit heeft te maken met de financiële kant van deze zaak, maar ook op praktisch niveau biedt het voordelen.

Als je een uitvaartverzekering afsluit, kan je je persoonlijke wensen in verband met je uitvaart meteen vastleggen bij de verzekeraar. Op die manier hoef je daar later niet meer mee bezig te zijn. Wat voor uitvaartverzekering ga je dan kiezen.

De belangrijkste voordelen van een uitvaartverzekering

Eenmaal je hebt beslist om een uitvaartverzekering af te sluiten, geniet je van een aantal interessante voordelen. Hieronder een overzicht:

1. Je kiest helemaal zelf het verzekerde bedrag

Als verzekeringnemer kies je helemaal zelf hoe hoog het verzekerde bedrag is, afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren in verband met de uitvaart.

2. Je bepaalt zelf wie het geld krijgt

Daarbij ben je ook vrij om de ontvanger van het bedrag na je overlijden te bepalen. Zo heb je meer controle over je geld en waar het naartoe gaat.

3. Je verzekeraar betaalt altijd uit

Nog een goede reden om een uitvaartverzekering af te sluiten? Je nabestaanden krijgen gegarandeerd het totaalbedrag na je overlijden en dat is toch al een zorg minder voor jou en je naasten.

4. Je nabestaanden moeten je uitvaart zelf niet financieren

Het grootste voordeel is natuurlijk dat je nabestaanden niet in hun eigen bankrekening of portemonnee moeten duiken om jou een waardige en verzorgde uitvaart te geven. Dit geeft je familie een stuk meer financiële gemoedsrust.

Overstappen naar een andere uitvaartverzekering

Met een uitvaartverzekering bespaar je jezelf en je nabestaanden heel wat kopzorgen, zowel op praktisch als op financieel niveau. Hoe vroeger je zo’n verzekering afsluit, hoe beter dus. Aan de andere kant kan het natuurlijk gebeuren dat je niet tevreden bent met je huidige uitvaartverzekering en wilt overstappen naar een andere.