800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen

Moet ik wel of niet een WGA hiaat verzekering afsluiten?

Als werkgever bent u verplicht om de eerste twee jaar het loon door te betalen op het moment dat uw werknemer arbeidsongeschikt raakt. Na deze twee jaar krijgt uw werknemer een WGA loongerelateerde uitkering. Vervolgens gaat deze uitkering over in een WGA vervolguitkering. Hier kan er een WGA hiaat ontstaan. Er is sprake van een WGA hiaat als de werknemer de WGA vervolguitkering krijgt, en daarbij met het totale inkomen onder de 70% van het voor hem verzekerd jaarloon komt. Om uw werknemer hier tegen te beschermen kunt u een WGA hiaat verzekering afsluiten. Twijfelt u over het wel of niet afsluiten van een WGA hiaat verzekering? In dit artikel op Alpina.nl vertellen we u meer over (de voordelen van) het afsluiten van een WGA hiaatverzekering.

Vraag direct een offerte aan voor een WGA hiaat verzekering!

WGA hiaat verzekering wel ziek

Is een WGA hiaat verzekering verplicht?

Nee, een WHA hiaat verzekering is niet verplicht. Het is een vrijwillige verzekering die u als werkgever afsluit voor uw werknemers. U kunt een WGA hiaatverzekering collectief aanbieden aan uw medewerkers. Uw werknemers besluiten dan zelf of ze wel of niet willen deelnemen aan de verzekering. Hoewel een WGA hiaat verzekering dus niet wettelijk verplicht is, is in sommige CAO’s toch vastgelegd dat een dergelijke verzekering moet worden afgesloten. Met een WGA hiaat verzekering geeft u uw medewerkers extra financiële zekerheid.

Vraag direct een offerte aan voor een WGA hiaat verzekering!

Waarom wel een WGA hiaat verzekering afsluiten?

Als een WGA hiaat verzekering niet verplicht is, waarom zou u er dan toch eentje afsluiten? Ten eerste verkleint u met een WGA hiaat verzekering de kans op financiële problemen voor uw werknemer. Met een WGA hiaat verzekering krijgt uw werknemer namelijk een aanvulling op de wettelijke WGA vervolguitkering als er sprake is van een WGA hiaat. De verzekeraar vult in dat geval het inkomen van de werknemer aan tot 70% keer het arbeidsongeschiktheidspercentage keer het oude loon. Ook is een WGA hiaat verzekering een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde. Het wordt veel gezien als een teken van goed werkgeverschap.

Wat zijn de voordelen van een WGA hiaat verzekering?

Een WGA hiaat verzekering heeft verschillende voordelen:

  • Een WGA hiaat verzekering vult het WGA hiaat aan tot de AOW leeftijd
  • De verzekeraar biedt hulp bij de re-integratie van de werknemer
  • Een WGA hiaat verzekering is voor uw werknemers een goede secundaire arbeidsvoorwaarde
  • De verzekering draagt bij aan het financieel welzijn van uw werknemers
  • De premie van een WGA hiaat verzekering is fiscaal aftrekbaar
  • De uitkering is waardevast

Wel een WGA hiaat verzekering afsluiten? Vraag direct een offerte aan op Alpina.nl!

Op Alpina.nl kunt u vrijblijvend een offerte voor een WGA hiaat verzekering aanvragen. Om u een nauwkeurige offerte te kunnen geven hebben we enkele gegevens over uw organisatie en medewerkers nodig.

Heeft u nog vragen over de offerte of over het afsluiten van een WGA hiaat verzekering? Neem dan vooral contact met ons op! Alpina is maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereikbaar op 088 – 688 3712. U kunt ons ook een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Vraag direct een offerte aan voor een WGA hiaat verzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op