Wat dekt een aanvullende WIA verzekering?

Arbeidsongeschiktheid is helaas niet altijd te voorkomen. Als een of meerdere van uw werknemers arbeidsongeschikt raakt, gaat hun inkomen er flink op achteruit. Zij krijgen dan een WIA-uitkering, maar vaak betekent dit alsnog een flinke stap terug. Om de voorkomen dat uw werknemers in financiële problemen komen kunt u als werkgever een aanvullende WIA verzekering afsluiten. Zo voorkomt u fors inkomensverlies op het moment dat uw werknemer langdurig arbeidsongeschikt raakt. Een mooie secundaire arbeidsvoorwaarde!

Vraag direct een offerte aan voor een WIA verzekering!

Verschillende aanvullende WIA verzekeringen

Er zijn verschillende aanvullende WIA verzekeringen mogelijk:

WGA hiaat verzekering

WGA staat voor Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten. Als een werknemer meer dan 35% arbeidsongeschikt is, krijgt hij te maken met de WGA. Het WGA hiaat is het verlies aan inkomen dat kan ontstaan als een werknemer langdurig arbeidsongeschikt is. Na twee jaar, als de verplichte loondoorbetaling vanuit de werkgever stop, krijgt de werknemer een WGA-loongerelateerde uitkering. Na minimaal 3 maanden en maximaal 24 maanden gaat deze uitkering over in een WGA uitkering (loonaanvullend/vervolg). Er is sprake van een WGA hiaat als de werknemer de WGA vervolguitkering krijgt, en daarbij met het totale inkomen onder de 70% van het voor hem verzekerd jaarloon komt. Als er een WHA hiaat ontstaat, betekent dat het inkomen van uw werknemer flink daalt, tot wel 30% van het voormalig inkomen. Om uw werknemer hier tegen te beschermen kunt u als werkgever een WGA hiaat verzekering afsluiten.

Met een WGA hiaat verzekering krijgt uw werknemer een aanvulling op de wettelijke WGA vervolguitkering als er sprake is van een WGA hiaat. De verzekeraar vult in dat geval het inkomen van de werknemer aan tot 70% keer het arbeidsongeschiktheidspercentage keer het oude loon.

WIA Excedent verzekering

Een WIA Excedent verzekering is voor werknemers met een salaris boven de WIA-loongrens of €100.00,-. Uw werknemers zijn dan verzekerd voor 70%, 75% of 80% van hun salaris boven de WIA-loongrens of €100.00,-. De vergoedingsduur kan tot maximaal een vaste eindleeftijd of tot de werkelijke AOW-leeftijd lopen. De WIA-loongrens wordt ieder jaar opnieuw bepaald.

Aanvullende WIA verzekering afsluiten? Vraag een offerte aan op Alpina.nl

Op Alpina.nl kunt u vrijblijvend een offerte voor een WIA verzekering aanvragen. Op basis van een aantal gegevens over uw organisatie kunnen we u een nauwkeurige offerte geven. Heeft u nog vragen over het afsluiten van een WIA verzekering? Neem dan vooral contact met ons op! Onze verzekeringsspecialisten helpen u graag.

Vraag direct een offerte aan voor een WIA verzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 04-08-2022

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op