Wat is een woonverzekering voor particulieren?

Het kopen van een woning is een grote investering. Dit geldt ook voor het aanschaffen van uw meubilair en eventuele verbouwingen. U doet er dan goed aan om alles zo volledig mogelijk te verzekeren. Niemand wil namelijk een volledige investering kwijtraken wanneer er bijvoorbeeld brand uitbreekt.

Wilt u de meest volledige dekking hebben? Kies dan voor de woonverzekering voor particulieren. Dit is namelijk een combinatie van de inboedelverzekering en opstalverzekering. Zo heeft u in één keer al uw benodigde verzekeringen afgesloten.

Premie

Doordat het een combinatie is van verschillende verzekeringen, kan uw premie goedkoper uitvallen. Het is voor verzekeraars namelijk voordelig om meerdere verzekeringen tegelijk te verkopen.

Volledige dekking

Met de woonverzekering hoeft u zich nooit meer zorgen te maken over of uw woning en bijbehorende goederen gedekt zijn. Zo kunt u zorgeloos genieten van uw nieuwe woning.

Woonverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

 

Hoe berekent u de premie van een woonverzekering voor particulieren?

Met de online tool van Alpina kunt u gemakkelijk de premie van uw woonverzekering berekenen. Dit gebeurt aan de hand van de waarde van uw woning en inboedel. Uw premie wordt automatisch berekend nadat u alle benodigde gegevens invult.

Des te hoger de waarde van uw woning en inboedel, des te hoger uw premie ook zal zijn. Het risico is namelijk ook hoger voor de verzekeraar. Uw verzekeraar moet namelijk een hoger bedrag uitkeren, mocht er een schadeclaim ingediend worden.

Zorg ervoor dat u een goede inschatting maakt van de waarde van uw woning en inboedel. Zo voorkomt u dat u mogelijk onderverzekerd bent. Wanneer u onderverzekerd bent kan het zijn dat uw verzekeraar niet de volledige waarde uit zal keren. Dit kan u dan alsnog veel geld kosten. Weet u de waarde niet precies? Laat het dan door een adviseur berekenen.

Sluit uw woonverzekering particulieren af bij Alpina: eenvoudig en betaalbaar

Overweegt u het afsluiten van een woonverzekering? Sluit deze dan snel en voordelig af bij Alpina! Alpina zorgt ervoor dat u nooit onderverzekerd bent, wanneer het om uw woning of inboedel gaat. Heeft u nog vragen over de hoogte van uw premie of de woonverzekering? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Zij staan al te graag voor u klaar, om al uw vragen te beantwoorden.

Klanten over woonverzekering

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
7
Gemiddelde score
Gebaseerd op 14 reviews
07-03-2022
Kim
Erg goed geholpen door V. Vorige verzekering was beëindigd buiten mijn schuld, alleen Diks verzekering wilde mij helpen omdat ze naar de persoonlijke situatie hebben gekeken. Ook erg goed geholpen om te motiveren een bezwaar te maken tegen beslissing vorige verzekering, hierdoor konden ernstigere problemen voorkomen worden. Jullie zijn helden!
22-09-2021
Joke
Alhoewel wij alleen maar telefonisch contact hadden, voel ik mij zeer gehoord en serieus genomen door Lucienne de Jong. Ze dacht mee en adviseerde bij het wijzigen van een verzekeringspakket (woonhuis, inboedel en aansprakelijkheid). Er waren enige hobbels in de uitvoering, maar alle lof voor haar onuitputtelijke geduld. L - Luisteren U - Uitleggen C - Creatief denken I - Innemend E - Eerlijk N - Nauwkeurig N - Nauwgezet E - Enthousiast
05-06-2020
Henk
Na inval in woning door andere tussenpersoon van de Vereende bijna als crimineel gezien waarbij de risicofactor heel hoog was. De beoordeling door Diks Verzekeringen was geheel anders, wat er gebeurt was bij ons telde niet mee voor die verzekering. We zijn er dan ook heel blij mee dat de Vereende ons deze tussenpersoon Diks Verzekering heeft toegewezen. Gewoonweg: hardstikke eerlijk. Wij raden dit dan ook iedereen aan die in de problemen zit.

Bereken direct de premie voor uw woonverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 07-05-2021

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op