Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Waarom een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering vereniging?

Bestuurder zijn van een vereniging is niet eenvoudig. U krijgt te maken met interne besluiten en externe partners. Debiteurenproblematiek, conflicten tussen de leden of bijvoorbeeld verdeeldheid binnen het bestuur. 
Door dergelijke problemen kunt u te maken krijgen met een schadeclaim.
Deze schadeclaims kunnen hoog oplopen. En u wilt natuurlijk niet dat u daarvoor persoonlijk moet opdraaien.. 

Wanneer u een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering afsluit kunt u zich hiervoor verzekeren. 

Wat zijn de voordelen van een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering vereniging? 

Er zijn meerdere voordelen aan het afsluiten van een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering. Wij zetten er een aantal voor u op een rij:  

Financiële dekking 

Dankzij een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering wordt u financieel bijgestaan wanneer u te maken krijgt met een schadeclaim. Hierdoor hoeft u niet uw volledige spaarrekening te plunderen om aan de schadeclaim te voldoen. 

Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering vereniging

Rust 

Hoewel het altijd zaak is om te zorgen voor goed afgewogen beslissingen, is het een fijn idee dat u financieel gedekt bent in het geval van fouten. 

Zekerheid 

De zekerheid die u krijgt met het hebben van een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering is prettig. U weet dat u zekerheid hebt wanneer u een schadeclaim ontvangt, uitzonderingen daargelaten uiteraard. 

Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Wat wordt er gedekt met de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering vereniging? 

Privévermogen 

Wordt u aansprakelijk gesteld als bestuurderDan is het zo dat uw privévermogen kan worden aangesproken voor het voldoen van de schadevergoeding. Met een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering zorgt u ervoor dat uw privévermogen buiten schot blijft. Let er wel op dat dit enkel geldt voor het privévermogen dat tot een bepaald bedrag verzekerd is 

Claim door derde 

Ook wel de externe aansprakelijkheid genoemd. Er is hiervan sprake wanneer een bestuurslid een schadeclaim ontvangt van een derde partij. Deze partij staat buiten de vereniging zelf. Dit kan bijvoorbeeld een leverancier van goederen zijn. U bent gedekt voor deze schade en de eventuele proceskosten zoals een advocaat.  

Claim vanuit de vereniging (interne aansprakelijkheid) 

Het kan zijn dat u intern wordt aangesproken. Dan stelt de vereniging een bestuurslid verantwoordelijk voor bepaalde geleden schade. Dit zijn doorgaans kosten die gemaakt zijn door het bestuurslid uit naam van de vereniging. Dit kunnen zaken zijn als ongeoorloofde etentjes op de kosten van de vereniging 

Voor en na de verzekeringsperiode 

Het is mogelijk dat u een schade heeft gemaakt vóór de aanvang van de verzekeringsperiode. Dit wordt de inloopperiode genoemd. De claim kan dan alsnog vergoed worden door de verzekering. Dit is wel enkel mogelijk wanneer de claim gedaan is, nádat de verzekering was afgesloten. 

Heeft u een schadeclaim ontvangen nadat de verzekeringsperiode is afgelopen? Dan valt dit onder de uitloopperiode. Het verschilt dan per verzekeraar wat er vergoed wordt. Het is dus zaak om uw polisvoorwaarden nauwkeurig te bekijken.  

Premie berekenen bij de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering 

U kunt gemakkelijk en snel een indicatie krijgen van uw premie voor een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering. U geeft aan voor welke rechtsvorm u de verzekering wilt afsluiten en voor welk bedrag. De tabel geeft dan een indicatie voor de te verwachte maandelijkse kosten.  

Let op: het gaat hier om een indicatie. Premies kunnen verschillen per gekozen dekking. Ook kunnen er verschillen zijn in de voorwaarden. 

Eenvoudig uw bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering vereniging afsluiten? Dat kan bij Alpina 

Sluit nu direct uw bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering af bij Alpina. Vraag gratis en snel een offerte aan. U zult de offerte binnen twee dagen per e-mail ontvangen. Weet u niet zeker wat u moet doen bij de aanvraag? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.  

Verzekering voor bestuurders

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op