800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Gevolgen van het niet afsluiten van een ziekteverzuimverzekering

Het afsluiten van een ziekteverzuimverzekering is niet wettelijk verplicht. Als ondernemer bepaalt u zelf welke risico’s u wilt verzekeren en welke niet. Een van die risico’s is het verzuim van zieke medewerkers. Hoe meer medewerkers u in dienst heeft, hoe groter de financiële risico’s. Twijfelt u nog over het afsluiten van een ziekteverzuimverzekering voor uw organisatie? Dan is het goed om eens te kijken naar de gevolgen van het niet afsluiten van een ziekteverzuimverzekering. In dit artikel op Alpina.nl hebben we daarom een aantal mogelijke gevolgen voor u op een rijtje gezet.

Vraag direct een offerte aan voor een ziekteverzuimverzekering!

Ziekteverzuimverzekering gevolgen wanhopige man

Mogelijk gevolg 1: U kunt de verzuimkosten niet betalen

De verzuimkosten kunnen bij een zieke werknemer hoog oplopen. Gemiddeld kost een zieke werknemer €250 tot €300 per dag. De grootste kostenpost bij ziekteverzuim is het doorbetalen van het loon. In Nederland is een werkgever verplicht om 2 jaar het loon van een zieke werknemer door te betalen. Dit moet minimaal 70& van het brutoloon zijn. In veel CAO’s is vastgelegd dat u het eerste jaar 100% van het loon moet doorbetalen. Dit kan echter wel per CAO verschillen. Naast de loondoorbetalingsverplichting heeft u nog te maken met andere kosten, zoals verzuimbegeleiding en re-integratie. Ook heeft u misschien omzet- of productieverlies en zijn er misschien kosten voor het aannemen van vervangend personeel. Alles bij elkaar kunnen de kosten flink oplopen, zeker als uw werknemer langdurig ziek is of als er meerdere langdurig zieke werknemers zijn. Met een ziekteverzuimverzekering dekt u dit financiële risico af.

Vraag direct een offerte aan voor een ziekteverzuimverzekering!

Mogelijk gevolg 2: Faillissement

De kosten voor een zieke werknemer kunnen dus flink oplopen. Zeker als kleine organisatie is het  niet altijd even makkelijk om deze kosten op te vangen. Zeker niet als er meerdere werknemers langdurig ziek worden. Zonder ziekteverzuimverzekering om de kosten op te vangen loopt u daarom het risico dat u op een gegeven moment faillissement moet aanvragen.

Wel of niet een ziekteverzuimverzekering afsluiten?

Twijfelt u nog over het afsluiten van een ziekteverzuimverzekering? Kijk dan eens goed naar de financiële draagkracht van uw bedrijf. Als een medewerker langdurig ziek is, brengt dit hoge kosten met zich mee. Stel dat er meerdere werknemers langdurig ziek zijn, kunt u de verzuimkosten dan zelf opvangen? Neem in uw berekening niet alleen de loonkosten, maar ook de kosten voor verzuimbegeleiding, re-integratie en eventueel vervangend personeel mee. De premie van een ziekteverzuimverzekering lijkt misschien hoog, maar de kosten voor een zieke werknemer zijn vaak nog veel hoger. Als u als organisatie de kosten van één of meerdere zieke werknemers niet kunt of wilt dekken, kunt u eens kijken naar een ziekteverzuimverzekering.

Vraag vrijblijvend een offerte voor een ziekteverzuimverzekering aan op Alpina.nl

Voordat u een ziekteverzuimverzekering afsluit, wilt u natuurlijk weten hoe hoog de premie voor uw organisatie is. Op Alpina.nl kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Hiervoor hebben we een aantal gegevens over uw bedrijf nodig. In de offerte vindt u een overzicht van de verschillende verzekeringen. Zo kunt u eenvoudig zelf de premie voor ziekteverzuimverzekeringen vergelijken. Wist u dat de premie voor een ziekteverzuimverzekering elk jaar opnieuw wordt bekeken? De verzekeraar kijkt dan of de bedrijfsgegevens zijn veranderd en of er personeelswisselingen zijn geweest, waardoor bijvoorbeeld de leeftijdsopbouw van uw personeel is veranderd.

Heeft u nog vragen over een ziekteverzuimverzekering? Neem dan vooral contact met ons op! U kunt ons maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereiken op 0800 – 688 37 12. U kunt ons natuurlijk ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Vraag direct een offerte aan voor een ziekteverzuimverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op