800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

(Ziekte)verzuim van uw personeel verzekeren: de voordelen

Als ondernemer heeft u waarschijnlijk wel eens gehoord van de verzuimverzekering. Een verzuimverzekering dekt de kosten die komen kijken bij (langdurig) zieke medewerkers. Hoewel het afsluiten van een verzuimverzekering niet verplicht is, wordt het meestal wel aangeraden. Deze verzekering neemt veel financiële risico’s weg, zodat u zich hier geen zorgen meer over hoeft te maken en met een gerust hart kunt ondernemen. Twijfelt u nog over het afsluiten van een verzuimverzekering? In dit artikel op Alpina.nl hebben we de voordelen van een verzuimverzekering voor u op een rijtje gezet!

Vraag direct een offerte aan voor een verzuimverzekering!

Verzuimverzekering voordelen zieke vrouw

Kosten van loondoorbetaling bij verzuim gedekt

Als werkgever bent u verplicht om het loon van uw werknemer 2 jaar door te betalen bij ziekte. Dit noemen we ook wel loonbetalingsverplichting. Wettelijk gezien krijgt een werknemer minimaal 70% van het brutoloon. Als uw bedrijf zich heeft aangesloten bij een CAO kan dit nog verschillen. In veel CAO’s is vastgelegd dat de zieke werknemer in het 1e jaar 100% van het brutoloon ontvangt en in het 2e jaar 70%.

Naast de loonbetalingsverplichting krijgt u te maken met een aantal andere kosten, zoals kosten voor verzuimbegeleiding, vervangend personeel, kosten doordat u misschien omzet misloopt en kosten wanneer de werknemer gaat re-integreren. Wist u dat een zieke werknemer u gemiddeld €250 per dag kost? Bij de meeste verzekeraars kunt u deze kosten ook dekken met een verzuimverzekering.

Vraag direct een offerte aan voor een verzuimverzekering!

Volledig af te stemmen op uw situatie

Een verzuimverzekering kunt u aanpassen naar uw eigen wensen, zodat deze perfect bij uw onderneming past. Afhankelijk van uw situatie kiest u zelf welke dekking u afsluit. Dit is onder andere afhankelijk van het financiële risico dat u kunt en wilt dragen. Per verzekeraar verschilt het welke kosten zijn inbegrepen bij de standaard dekking. Ook kunt u eigen keuzes maken in zaken als het meeverzekeren van de werkgeverslasten, de hoogte van het verzekerd jaarloon, de eigen risicoperiode en de betaaltermijn.

Begeleiding bij langdurig verzuim

Als uw werknemer zich ziek meldt, is het belangrijk dat u als werkgever inzicht heeft in de reden van verzuim. Soms meldt dezelfde werknemer zich meerdere keren per jaar ziek (frequent kort verzuim). Hoewel u in principe weinig hoeft te doen bij herhaald kortdurend verzuim, is het slim om deze herhaling als een signaal te zien. Frequent kort verzuim gaat vaak vooraf aan langdurig verzuim. Door inzicht te hebben in de reden kunt u hierop anticiperen en kan er gezocht worden naar een oplossing om de werknemer te helpen. Veel verzekeraars bieden bij een verzuimverzekering ook verzuimbegeleiding aan. Ze helpen u dan in het verzuimproces en het re-integratietraject van uw zieke medewerker(s). Dit neemt een deel van de last van uw schouders.

Vraag direct een offerte aan via Alpina!

Een verzuimverzekering afsluiten? Op Alpina.nl kunt u eenvoudig een vrijblijvende offerte voor een verzuimverzekering aanvragen. Om de offerte aan te vragen vult u een aantal gegevens over uw bedrijf en personeel in. Aan de hand van deze gegevens kunnen we u een nauwkeurige offerte geven. In de offerte vindt u een overzicht van de verschillende verzekeringen. Zo kunt u eenvoudig zelf de premie voor verzuimverzekeringen vergelijken. Heeft u nog vragen over het afsluiten van een verzuimverzekering of het aanvragen van een offerte? Neem dan vooral contact met ons op!

Vraag direct een offerte aan voor een verzuimverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op