Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Wat kost een Canta verzekering?

Een Canta is het perfecte voertuig voor ouderen en mindervaliden. Een prettige manier om toch mobiel te blijven, maar waar geen rijbewijs voor nodig is. Heb je onlangs een Canta aangeschaft, voor jezelf of misschien voor een familielid? Dan wil je natuurlijk graag weten wat de kosten van een Canta verzekering zijn. Wij zetten hier alle mogelijkheden van het verzekeren van een Canta voor je op een rijtje.

Kosten Canta verzekering

De kosten van een Canta verzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren. Zo kun je kiezen tussen twee verschillende verzekeringsvormen: Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) en WA + Casco (dit wordt ook wel een allrisk verzekering genoemd). Een WA-verzekering is verplicht in Nederland. Met een WA-verzekering ben je verzekerd voor schade die je anderen toebrengt, bijvoorbeeld wanneer je per ongeluk een auto beschadigd bij het inparkeren. Dit is van de twee Canta verzekeringen de goedkoopste, maar je bent dan niet verzekerd voor eventuele schade aan jouw eigen voertuig.

Als je kiest voor de WA + Casco verzekering, ben je wel verzekerd voor schade die je oploopt aan je Canta. Je bent dan verzekerd voor diefstal, brand, ruitschade, stormschade en hagelschade. De hoogte van de premie die je betaalt is vooral afhankelijk van de waarde van jouw Canta. De verzekeraar kijkt hierbij naar de cataloguswaarde. De cataloguswaarde is het bedrag dat je zou betalen wanneer je de Canta opnieuw zou moeten aanschaffen. De uiteindelijke kosten van je Canta verzekering zijn dus afhankelijk van de verzekering die je kiest.

Wat zijn de kosten per jaar?

De jaarlijkse kosten van een Canta verzekering zijn afhankelijk van het moment waarop je de verzekering afsluit. Bij het afsluiten zal je misschien merken dat de looptijd van een Canta verzekering anders is, dan van bijvoorbeeld een autoverzekering. Je sluit namelijk een verzekering af tot 1 mei van elk jaar. De verzekering van jouw Canta loopt dus altijd van 1 mei tot 1 mei van het daaropvolgende jaar. Wanneer je de verzekering niet voor 1 mei afsluit, wordt de premie pro rata berekend. Dat betekent dat de premie vanaf de ingangsdatum van de verzekering tot 1 mei berekend wordt. Je betaalt in dat geval dus niet het volledige jaarbedrag. De verzekeraar zal ook altijd het bedrag van de premie voor het volgende jaar vermelden. Je kunt er vervolgens voor kiezen om de premie per maand of per jaar te betalen. Zo kun je zelf de jaarlijkse kosten van jouw Canta verzekering bepalen.

Canta verzekering afsluiten? Bereken jouw premie!

wat kost een canta verzekering

Goedkope Canta verzekering

Goed nieuws: in vergelijking met een autoverzekering is een Canta verzekering goedkoop. Hoe goedkoop? Dat hangt af van de verzekering die je kiest. Wanneer je wilt besparen op de kosten van jouw Canta verzekering, zal je misschien eerder geneigd zijn om te kiezen voor een WA-verzekering. Je bent dan een stuk goedkoper uit dan wanneer je een WA + Casco verzekering afsluit. Met alleen een WA-verzekering ben je wel minder goed verzekerd en draai je zelf op voor schade aan je Canta.

Dit betekent niet dat je perse een WA + Casco verzekering moet afsluiten. Is de Canta al wat ouder? Bij het berekenen van de premie kijkt de verzekeraar naar de nieuwwaarde van de Canta. Hoe duurder de Canta, hoe hoger de premie. Een oudere Canta heeft inmiddels echter een lagere dagwaarde. Daardoor betaal je uiteindelijk een flink bedrag aan premie, voor een Canta die niet zoveel meer waard is. Het is dus belangrijk dat je goed naar je persoonlijke situatie kijkt.

Canta verzekering vergelijken

Niet veel verzekeraars bieden een Canta verzekering aan. Hoewel het aanbod beperkt is, willen we je wel de beste verzekering kunnen aanbieden. Je hoeft bij ons niet zelf op zoek naar de beste verzekeraar op het gebied van Canta, dat hebben we al voor je gedaan. We hebben hierbij natuurlijk goed gekeken naar de kwaliteit van de verzekering. Bij Alpina bieden we verzekeringen van Klaverblad aan. Zij hebben een eerlijke prijs en zorgen voor een snelle en eerlijke afwikkeling bij schade.

Vul snel en eenvoudig een aantal gegevens in om de indicatie premie voor jouw Canta te berekenen. Heb je nog vragen over het verzekeren van een Canta? Laat het ons vooral weten! Wij helpen je graag het antwoord op jouw vragen te vinden. Is alles duidelijk? Dan kun je via onze website meteen de verzekering afsluiten!

Bereken direct de premie van jouw Canta verzekering!

Hoge pakketkorting mogelijk

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op