Wat kost een Canta verzekering?

Een Canta is het perfecte voertuig voor ouderen en mindervaliden. Een prettige manier om toch mobiel te blijven, maar waar geen rijbewijs voor nodig is. Heeft u onlangs een Canta aangeschaft, voor uzelf of misschien voor een familielid? Dan wilt u natuurlijk graag weten wat de kosten van een Canta verzekering zijn. Wij zetten hier alle mogelijkheden van het verzekeren van een Canta voor u op een rijtje.

Kosten Canta verzekering

De kosten van een Canta verzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren. Zo kunt u kiezen tussen twee verschillende verzekeringsvormen: Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) en WA + Casco (dit wordt ook wel een allrisk verzekering genoemd). Een WA-verzekering is verplicht in Nederland. Met een WA-verzekering bent u verzekerd voor schade die u anderen toebrengt, bijvoorbeeld wanneer u per ongeluk een auto beschadigd bij het inparkeren. Dit is van de twee Canta verzekeringen de goedkoopste, maar u bent dan niet verzekerd voor eventuele schade aan uw eigen voertuig.

Als u kiest voor de WA + Casco verzekering, bent u wel verzekerd voor schade die u oploopt aan uw Canta. U bent dan verzekerd voor diefstal, brand, ruitschade, stormschade en hagelschade. De hoogte van de premie die u betaalt is vooral afhankelijk van de waarde van uw Canta. De verzekeraar kijkt hierbij naar de cataloguswaarde. De cataloguswaarde is het bedrag dat u zou betalen wanneer u de Canta opnieuw zou moeten aanschaffen. De uiteindelijke kosten van uw Canta verzekering zijn dus afhankelijk van de verzekering die u kiest.

Wat zijn de kosten per jaar?

De jaarlijkse kosten van een Canta verzekering zijn afhankelijk van het moment waarop u de verzekering afsluit. Bij het afsluiten zult u misschien merken dat de looptijd van een Canta verzekering anders is, dan van bijvoorbeeld een autoverzekering. U sluit namelijk een verzekering af tot 1 mei van elk jaar. De verzekering van uw Canta loopt dus altijd van 1 mei tot 1 mei van het daaropvolgende jaar. Wanneer u de verzekering niet voor 1 mei afsluit, wordt de premie pro rata berekend. Dat betekent dat de premie vanaf de ingangsdatum van de verzekering tot 1 mei berekend wordt. U betaalt in dat geval dus niet het volledige jaarbedrag. De verzekeraar zal ook altijd het bedrag van de premie voor het volgende jaar vermelden. U kunt er vervolgens voor kiezen om de premie per maand of per jaar te betalen. Zo kunt u zelf de jaarlijkse kosten van uw Canta verzekering bepalen.

Canta verzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Canta verzekering vergelijken

Niet veel verzekeraars bieden een Canta verzekering aan. Hoewel het aanbod beperkt is, willen we u wel de beste verzekering kunnen aanbieden. U hoeft bij ons niet zelf op zoek naar de beste verzekeraar op het gebied van Canta, dat hebben we al voor u gedaan. We hebben hierbij natuurlijk goed gekeken naar de kwaliteit van de verzekering.  Bij Alpina bieden we verzekeringen van Klaverblad aan. Zij hebben een eerlijke prijs en zorgen voor een snelle en eerlijke afwikkeling bij schade.

Vul snel en eenvoudig een aantal gegevens in om de indicatie premie voor uw Canta te berekenen. Heeft u nog vragen over het verzekeren van een Canta? Laat het ons vooral weten! Wij helpen u graag het antwoord op uw vragen te vinden. Is alles duidelijk? Dan kunt u via onze website meteen de verzekering afsluiten!

Bereken direct de premie van uw Canta verzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 13-02-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op