800.000+ klanten
28 vestigingen
92% beveelt ons aan
hypotheek berekenen speelgoedhuis

Hypotheek berekenen

Bereken het zelf met onze rekentools!

Gaat u op zoek naar een woning? Dan wilt u natuurlijk graag weten hoeveel hypotheek u kunt krijgen. Dat maakt het zoeken naar een droomwoning binnen uw budget een stuk makkelijker. Met onze online berekenmodule kunt gemakkelijk online uw hypotheek berekenen. Bovendien krijgt u direct inzicht in de maandelijkse hypotheeklasten. Op Alpina.nl kunt u eenvoudig online uw hypotheek berekenen.

Maximale hypotheek berekenen

De maximale hypotheek is het hoogste bedrag dat u kunt lenen op basis van uw inkomen. Koopt u samen met uw partner een woning? Dan tellen beide inkomens mee voor de maximale hypotheek. Het is fijn om voor de start van uw zoektocht naar een huis al te weten wat uw maximale hypotheek is. Dat zorgt ervoor dat u gericht kunt zoeken binnen uw budget. Op Alpina.nl kunt u eenvoudig online uw hypotheek berekenen met onze hypotheek calculator.

Bereken direct je maximale hypotheek!

In 4 stappen je maandbedrag berekenen

In slechts 4 stappen ziet u al wat uw maximale hypotheek is, inclusief de bijbehorende maandlasten.

Stap 1: Voer uw bruto inkomen in

Een van de belangrijkste factoren bij het berekenen van uw hypotheek is uw inkomen. Hiermee wordt berekend hoeveel u maximaal kunt lenen. Hoe hoger uw inkomen is, hoe meer u kunt lenen. Wel zijn andere financiële verplichtingen ook van invloed op de hoogte van de hypotheek. Bent u ondernemer? Dan moet u bij het berekenen van de hypotheek de nettowinst van de afgelopen drie jaar invullen. Op basis van deze gegevens baseert de hypotheekverstrekker dan uw maximale hypotheek.

Stap 2: Gegevens partner

Koopt u samen met uw partner? Dan vult u ook het bruto inkomen van uw partner in. In dat geval wordt de hypotheek namelijk berekend op beide inkomens. Samen kunt u een hogere hypotheek krijgen.

Stap 3: Financiële verplichtingen invullen

Vervolgens geeft u aan of u of uw partner nog andere financiële verplichtingen heeft en zo ja, voor welk bedrag. Naast uw inkomen zijn ook uw financiële verplichtingen belangrijk. Deze zorgen er namelijk voor dat u per maand minder overhoudt om de hypotheeklasten van te betalen. Daarom moet u bij het berekenen van een hypotheek ook uw financiële verplichtingen doorgeven. Financiële verplichtingen zijn bijvoorbeeld:

  • Een studieschuld
  • Krediet
  • Partneralimentatie
  • Erfpacht
  • Een private lease auto

Schulden die u in het verleden heeft gehad staan geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Als u de lening al heeft afbetaald staat deze nog steeds geregistreerd. Daarom moet u hem alsnog opgeven bij de hypotheekverstrekker.

Stap 4: Maximale hypotheek berekenen

Na het invullen van alle gegevens krijgt u een indicatie van uw maximale hypotheek. Ook ziet u direct de bijbehorende maandlasten. U kunt ook direct de verschillen in hypotheeklast tussen de verschillende rentevaste periodes bekijken. Wilt u meer informatie of misschien even overleggen? Maak dan een afspraak met een van onze hypotheekadviseurs!

Veelgestelde vragen

Hoe hypotheek berekenen?

U kunt uw hypotheek eenvoudig online berekenen op Alpina.nl. Hiervoor hebben we een online berekenmodule ontwikkeld. Door het invullen van uw inkomen, het inkomen van een eventuele partner en uw financiële verplichtingen kunnen we een goede indicatie van uw maximale hypotheek maken. U kunt natuurlijk ook altijd een afspraak maken met een van onze hypotheekadviseurs.

Hoe kan je de maandlasten berekenen?

Belangrijk bij het berekenen van de hypotheek zijn de maandlasten. U wilt natuurlijk weten of u elke maand de hypotheeklasten kunt betalen én daarnaast nog geld overhoud om uw andere vaste lasten te betalen. Bovendien is het ook prettig om wat geld over te hebben om te sparen of leuke dingen van te doen. De maandlasten zijn afhankelijk van de hypotheekvorm, de aflossing, de hypotheekrente en eventuele verzekeringspremies. Als u online uw hypotheek berekent, krijgt u direct een indicatie van de maandelijkse lasten.

Wat kan ik lenen?

Welk bedrag u kunt lenen voor uw hypotheek is voor iedereen anders. Dit is afhankelijk van uw inkomen. Koopt u samen met uw partner? Dan kunt u een groter bedrag lenen, omdat u samen natuurlijk een hoger inkomen heeft. Financiële verplichtingen zijn ook van invloed op de hypotheek. Die zorgen er namelijk voor dat u per maand minder overhoudt om de hypotheeklasten van te betalen.

Is een maximale hypotheek verstandig?

De maximale hypotheek is het hoogste bedrag dat u kunt lenen op basis van uw inkomen en dat van uw eventuele partner. Natuurlijk heeft u naast uw hypotheek ook nog andere kosten, zoals uw vaste lasten. Bovendien wilt u waarschijnlijk ook geld overhouden om te sparen of leuke dingen van te doen. Daarom is het niet altijd verstandig om het maximale bedrag te lenen voor uw hypotheek. Misschien wilt u in de toekomst graag minder werken, een groot bedrag sparen of uw geld aan iets anders besteden.

Wat is de actuele hypotheekrente?

Bekijk de actuele hypotheekrentes hier.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.2
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3343 reviews

Hypotheek laten berekenen

Wij helpen u graag met een hypotheekberekening op maat. U geeft uw wensen aan, waarna u direct een berekening ontvangt van de best passende hypotheek.

Ik ga akkoord met de privacyverklaring van Alpina. Alpina mag mij benaderen via telefoon, e-mail of post.

Toestemming*(Vereist)

Bereken het zelf met onze rekentools!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op