800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Mediator Nicole Mollink scheidingsadvies
Home Info Scheidingsadvies

Scheidingsadvies met je financieel adviseur, mediator en advocaat op één plek

Een efficiënte manier van werken om onnodige fouten en vertraging te voorkomen want scheiden is al vervelend genoeg.

Neem contact op

Tijd- en kostenbesparing.

Scheidingsadvies en begeleiding.

Hulp van onze experts.

Al meer dan 110 jaar helder, transparant & eerlijk advies

Voor meer dan 800.000 klanten verzorgen we helder, transparant & eerlijk advies.
8.2
Op basis van 3343 beoordelingen 92% beveelt ons aan.

Voorkom een vechtscheiding

“Hoe je het ook wendt of keert: een scheiding zorgt ervoor dat de onderlinge verhouding tussen jou en je partner onder spanning komt te staan. Hierdoor kan slechte communicatie en gebrek aan begeleiding al snel leiden tot een vechtscheiding. Dit vertraagt het proces enorm, bezorgt je slapeloze nachten en gaat je uiteindelijk veel geld kosten.”

foto Twan

Twan Peeters - Expert Hypotheken

25 jaar ervaring als hypotheekadviseur

Achtergrond expert foto Twan
Achtergrond afbeelding

Waarom scheidingsadvies bij Alpina?

De kogel is door de kerk; je gaat scheiden. Of misschien wil je eerst met iemand praten voordat je de knoop doorhakt. Want wat komt er allemaal bij kijken en wat is er eigenlijk mogelijk? Misschien wil jij elders gaan wonen met de kinderen. Maar wat ga je met de gezamenlijke woning doen? En is het haalbaar wat je voor ogen hebt?

Wat zijn mijn financiële mogelijkheden?

Je wilt dus in ieder geval weten wat je financiële mogelijkheden zijn. En wat moet er nog meer geregeld worden? Bij Alpina begeleiden wij je vanaf dag één. Zodra je bij ons aan de bel trekt gaan we samen kijken wat je nodig hebt.

Wil je naast financieel advies ook gebruik maken van mediation en/of heb je een advocaat nodig? Dan zorgen wij er voor dat we samen met jou én de benodigde specialisten om de tafel gaan zitten. Bij ons op kantoor of bij je thuis.

Stel jouw vragen op één en hetzelfde moment

Jij kunt op één en hetzelfde moment al je vragen stellen en de specialisten onderling kunnen meteen met elkaar schakelen. Een efficiënte manier van werken om onnodige fouten en vertraging te voorkomen.

Scheiden is al vervelend genoeg en daarom zorgen wij er voor dat je zo goed mogelijk begeleid wordt tijdens dit traject.

Ik ben gehuwd of heb een geregistreerd partnerschap

Je huwelijk of partnerschap ontbinden kan alleen via de rechtbank. Hiervoor heb je een advocaat nodig. Een verzoek tot echtscheiding kan namelijk alleen door een advocaat bij de rechtbank worden ingediend. Voordat er een verzoekschrift wordt ingediend is het belangrijk dat jullie afspraken maken over zaken zoals het pensioen, de woning, de verdeling van de spullen, verdeling van de eventuele onderneming en (kinder)alimentatie. Deze afspraken worden door de advocaat in een zogenaamd echtscheidingsconvenant vastgelegd.

Heb je samen met je partner minderjarige kinderen? Dan ben je verplicht een ouderschapsplan op te stellen. Hier staan de afspraken in met betrekking tot de zorg van de kinderen, hoe jullie met elkaar communiceren en de kinderalimentatie. Zodra overeenstemming is bereikt en het convenant met het eventuele ouderschapsplan ondertekend zijn, kan de advocaat de echtscheiding schriftelijk afhandelen. In dat geval hoef je dus niet naar de rechtbank te gaan.

Ik woon samen en heb een samenlevingscontract

Anders dan bij een huwelijk of geregistreerd partnerschap, hoef je in dit geval niet naar de rechtbank om te scheiden. Als je samen een huis hebt gekocht, moet je wél naar de notaris om het samenlevingscontract te ontbinden. In het samenlevingscontract staan afspraken over de verdeling van de eigendommen op het moment dat je uit elkaar gaat.

Als je samen een huis hebt gekocht, moet je goede afspraken maken over de verdeling hiervan. Het is raadzaam deze afspraken vast te leggen in een convenant. Hiervoor kunnen jullie begeleid worden door een advocaat. Als daarnaast de woning wordt verkocht of overgedragen aan een van beiden, dan is daarvoor ook een notaris nodig.

Zijn er minderjarige kinderen in het spel?

Ook als jullie niet gehuwd zijn dan moet er een ouderschapsplan worden opgesteld als jullie uit elkaar gaan. In dit ouderschapsplan worden afspraken vastgelegd die te maken hebben met de opvoeding en verzorging van de kinderen. Denk hierbij aan: een omgangsregeling, alimentatieafspraken en de uitwisseling van informatie over de kinderen. Je kunt proberen samen al afspraken te maken over de omgangsregeling.

Kom je er niet meteen met je partner uit? Dan kunnen wij een gezamenlijke advocaat of mediator erbij betrekken. Zij zijn onafhankelijk en bemiddelen tijdens je gesprek met je partner. Op deze manier kom je tot afspraken waarmee jullie beide tevreden zijn. Het is verstandig het uiteindelijke ouderschapsplan in te dienen bij de rechtbank, zodat met name de afspraken over de alimentatie goed zijn vastgelegd. Dit is eveneens een taak van de gezamenlijk advocaat.

Mediation ja of nee?

Ben je on speaking terms met je partner en wil je dat alles goed geregeld wordt? Dan kun je kiezen tussen een gezamenlijke advocaat of een mediator. Zij begeleiden het gesprek tussen jou en je partner en zetten de afspraken die jullie maken op papier. Een mediator en een gezamenlijk advocaat zijn altijd onafhankelijk omdat zij de belangen behartigen van jullie beiden. Er is een verschil tussen een gezamenlijk advocaat en een mediator.

Bij mediation zijn meer mogelijkheden om het gesprek aan te gaan over de reden van scheiden en de emoties die daarbij komen kijken. Een advocaat zorgt voor het zakelijke gedeelte, zoals de afhandeling van de echtscheiding bij de rechtbank. De mediators waar wij mee samenwerken zijn tevens advocaat of werken op hun beurt nauw samen met een vertrouwd advocaat uit hun netwerk. Op deze manier kunnen extra kosten bespaard worden en blijft alles in één hand.

Heb je ons blog over ‘scheiden en je woning’ al gelezen?

Lees het blog hier

Mediator Nicole Mollink

Mediator Nicole Mollink over samenwerken

Nicole Mollink, mediator bij Scheiden met Aandacht “Wij vinden het belangrijk de expertise in te schakelen van één van de onafhankelijk erkend financieel adviseurs van Alpina. Wij doen dat in een vroeg stadium van het scheidingstraject. Bij voorkeur tijdens een gezamenlijk kennismakingsgesprek. Wij geven uitleg over het scheidingstraject, de rechtbankprocedure en de kosten.

De financieel adviseur geeft je al snel duidelijkheid in de haalbaarheid van je woonwensen. Dit komt het maken van heldere en duidelijke afspraken ten goede. Voor ondertekening van het scheidingsconvenant checkt de financieel adviseur van Alpina de gemaakte afspraken. Op die manier weet je ook dat de afspraken uitvoerbaar zijn. Dit zorgt voor rust.”

Neem contact op met Nicole

Met scheidingsadvies van Alpina wordt je zo goed mogelijk begeleid

Heb je het besluit genomen om te scheiden of wil je scheiden maar weet je niet hoe? Voorkom een vechtscheiding en neem contact met ons op.

Op dit moment bieden wij scheidingsadvies in Midden-Limburg en Gelderland.

kantoorpand Alpina in Roerdalen

Roerdalen

Hoofdstraat 66

 

Naar vestigingspagina

kantoorpand Alpina in Wijchen

Wijchen

Kasteellaan 30

 

Naar vestigingspagina

Scheiding advies

Wij helpen je graag met advies op maat. Neem contact op met één van onze scheidingsadviseurs.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op