800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
BMX fiets met bestuurder op parcours
Home Nieuws Alpina BikeUp Fietsweek

Veilig leren fietsen tijdens de Alpina BikeUp Fietsweek

08 nov 2023
3 min leestijd

Van 6 tot 12 november vindt de Alpina BikeUp Fietsweek plaats. Een initiatief dat aandacht vraagt voor de veiligheid van fietsende kinderen. Tijdens de campagne stelt Alpina verkeerspakketten aan basisscholen beschikbaar in 24 plaatsen door heel Nederland. Ambassadeur van de BikeUp Fietsweek is BMX’er en olympisch medaillewinnaar Merel Smulders, die tijdens de Fietsweek filmpjes met tips over veilig fietsen op social media deelt.

Marc Diks

Veiligheid op de fiets

“Veiligheid van fietsende kinderen is een belangrijk thema vinden we bij Alpina. Zeker in de wintertijd wil je zorgen dat zij verantwoord en voorbereid de weg op gaan. Daarom hebben we pakketten gemaakt met lesmateriaal en fietsaccessoires. Onze lokale kantoren verspreiden deze aan basisscholen in 24 plaatsen door heel Nederland.” aldus Marc Diks, Managing Director MarCom & Online bij Alpina Group.

BikeUp Safety Challenge

De campagne richt zich op fietsende basisschoolleerlingen van groep 6 t/m 8. Scholen ontvangen via de Alpina kantoren lesmateriaal en items waar kinderen veilig de weg op kunnen gaan. Daarnaast is er een BikeUp Safety Challenge waarbij scholen prijzen kunnen winnen door hun eigen veilig fietsen foto’s en video’s te uploaden. Op 27 november kiezen Merel Smulders en Marc Diks de winnaars.

BikeUp Challenge

Merel Smulders in fietskleding

BMX’er Merel Smulders

Ambassadeur van de campagne is de Nederlandse BMX’er Merel Smulders, die in 2020 een bronzen medaille won tijdens de Olympische Spelen.

“Als wedstrijdfietser ben ik continu bezig met veiligheid. Ik ben blij dat ik op deze wijze mijn kennis mag overdragen aan nieuwe verkeersdeelnemers” aldus Merel.

Tijdens de campagne deelt zij via de social media kanalen van Alpina filmpjes met tips over hoe je veilig kunt deelnemen aan het verkeer voor basisschoolleerlingen.

Tips van Merel

Alpina BikeUp Fietsweek 6 t/m 12 november

Basisscholen in plaatsen met een Alpina-kantoor kunnen hier de scholenpakketten bestellen en inspiratie opdoen om het thema ‘veilig de weg op’ in hun lesprogramma op te nemen. Ook lees je meer over de BikeUp Safety Challenge en hoe je de foto’s en video’s kunt uploaden. Volg daarnaast ook de Alpina social media kanalen op Instagram en Facebook voor de tips van Merel Smulders.

Alpina BikeUp Fietsweek

Speel filmpje Alpina BikeUp logo met fiets

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op