800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Home Oldtimerverzekering Welke aanvullende dekkingen heeft een oldtimerverzekering?

Welke aanvullende dekkingen heeft een oldtimerverzekering?

Je hebt de juiste oldtimerverzekering gevonden. Eventueel kun je nog kiezen voor een aanvullende verzekering. Eén aanvullende dekking is gratis, de andere drie kun je extra kiezen. Twee daarvan zijn gericht op een uitkering na een ongeval aan de inzittenden van de oldtimer en bij de derde kun je aanspraak op maken voor juridische hulp.

Welke aanvullende verzekeringen zijn er?

Het meenemen van passagiers brengt ook een verantwoordelijkheid met zich mee. Bij een ongeval voel jij je verantwoordelijk voor materiële schade, maar vooral als de passagiers er letselschade aan over houden. Dit risico kun je afdekken met één van de volgende twee aanvullende verzekeringen:

Ongevallen-inzittendenverzekering
Schade-inzittendenverzekering

Deelnemen aan het verkeer kan ook juridische issues opleveren. Door het kiezen van de rechtsbijstandsverzekering sta je sterker. Deze verzekering helpt jou bij het verhalen van schade op de tegenpartij, maar ook kun je met deze verzekering een autodealer of de wegbeheerder aansprakelijk stellen.

Ongevallen-inzittendenverzekering aanvullend meeverzekeren

Door een ongeval kunnen de passagiers zwaar lichamelijk letsel oplopen. Een ongeval kan zelfs de dood tot gevolg hebben. Met een verzekering kun je het leed niet voorkomen, maar het financiële leed kun je wel beperken. De ongevallen-inzittendenverzekering keert een bedrag uit bij blijvende invaliditeit of overlijden van één of meerdere van de passagiers. Bij overlijden volgt er een uitkering van €5.000 en bij blijvende invaliditeit van €15.000. Voor de uitkering maakt het niets uit wie als verantwoordelijke van de schade wordt aangemerkt. Ook voor de bestuurder volgt er een uitkering. Zelfs als het ongeval te verwijten is aan de bestuurder zelf.

De schade-inzittendenverzekering biedt een ruimere dekking

De schade-inzittendenverzekering keert ook uit bij schade door een ongeval aan de passagiers of de bestuurder. Het grote verschil is dat het niet beperkt blijft tot een eenmalige uitkering en er volgt niet alleen een uitkering bij letsel. De schade-inzittendenverzekering keert ook uit bij materiële schade door het ongeval. Bijvoorbeeld bezittingen in een tas van een passagier die beschadigd raken. Belangrijker is de veel ruimere dekking bij letsel. Bij blijvende invaliditeit keert de verzekeraar de werkelijke financiële schade uit. Dit kan in de honderdduizenden euro’s lopen als het slachtoffer niet meer kan werken.

Rechtsbijstand meeverzekeren

In het verkeer kun je eenvoudig een juridisch geschil oplopen. In sommige gevallen neemt de verzekeraar achter de oldtimerverzekering deze kosten voor haar rekening, maar niet altijd. De rechtsbijstandsverzekering biedt ook dekking als je een geschil hebt met jouw garagebedrijf over een reparatie.

Gratis 112schade verhaalservice

Jouw geparkeerd staande oldtimer wordt bijvoorbeeld aangereden. De veroorzaker kun je hiervoor aansprakelijk stellen. De verzekeraar regelt dat voor jou als je all risk verzekerd bent. Als de oldtimer WA of WA beperkt casco verzekerd is, gaat de verzekeraar de schade niet voor jou verhalen. Hiervoor kun je 112schade.nl inschakelen. Zij regelen het voor jou en leggen de rekening neer bij de veroorzaker van de schade.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.2
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3343 reviews

Bereken direct de premie van uw oldtimerverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op