800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen

Afsluitkosten bij een overlijdensrisicoverzekering: hoe zit het?

Kiezen voor een overlijdensrisicoverzekering is een slimme zet als je je nabestaanden na je overlijden een financieel duwtje in de rug wilt geven. Hoewel je voor deze verzekering gedurende je leven maandelijks een premie betaalt, krijgt je gezin of familie na je overlijden wél een geldbedrag uitgekeerd. Dit bedrag kan gebruikt worden voor de afbetaling van een hypotheek en andere zaken.

Een overlijdensrisicoverzekering biedt heel wat voordelen, maar er komen natuurlijk ook kosten bij kijken. Naast de maandelijkse premie die je betaalt als verzekeringnemer moet je ook rekening houden met de zogenaamde afsluitkosten.

Wat houden deze kosten bij een overlijdensrisicoverzekering in en waarom betaal je ze? Is het mogelijk om een overlijdensrisicoverzekering  af te sluiten zonder afsluitkosten? Deze vragen krijgen hieronder een duidelijk antwoord

Waarom zijn er afsluitkosten bij een overlijdensrisicoverzekering

Bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering worden in de meeste gevallen afsluitkosten gerekend. Dit zijn, zoals de naam al doet vermoeden, administratieve kosten die te maken hebben met de inwerkingtreding van de verzekering zelf.

Houd er rekening mee dat je als verzekeringnemer pas afsluitkosten betaalt als je de verzekering effectief afsluit.

Overlijdensrisicoverzekering afsluiten? Neem contact met ons op!

Kan je ook een overlijdensrisicoverzekering afsluiten zonder afsluitkosten?

Hoewel afsluitkosten bij een overlijdensrisicoverzekering in de meeste gevallen als een standaard kost beschouwd worden, is het wel degelijk mogelijk om een verzekering af te sluiten zonder (al te hoge) kosten.

Natuurlijk is het vinden van een overlijdensrisicoverzekering zonder afsluitkosten geen garantie dat je goedkoper af bent. In dat geval kan er immers nog altijd een groot verschil bestaan tussen de maandelijkse premies die je betaalt voor je nieuwe overlijdensrisicoverzekering. Het voordeel dat je geniet door de afwezigheid van afsluitkosten wordt hierdoor al snel teniet gedaan.

De boodschap? Vergelijk zo veel mogelijk verzekeraars met elkaar, zodat je weet waar je de goedkoopste optie kunt vinden. Een laatste mogelijkheid is om een overlijdensrisicoverzekering gewoon niet af te sluiten. Dit is immers niet verplicht in Nederland. Aan de andere kant krijgen je nabestaanden na je overlijden dan natuurlijk geen financiële steun. Wil je verzekeraas vergelijken? Klik dan hier.