800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen
Vergelijk direct overlijdensrisicoverzekeringen belastingformulier

Dankzij een overlijdensrisicoverzekering bespaar je jezelf en je nabestaanden heel wat financiële en praktische kopzorgen. Waarom? Omdat deze verzekering garandeert dat je gezin na je overlijden een geldbedrag krijgt, ter compensatie voor het verlies van een inkomen.

Het loont zeker de moeite om op zoek te gaan naar de beste overlijdensrisicoverzekering voor jouw situatie en voorkeur. Waarom is dat nu zo en waarop let je best als je overlijdensrisicoverzekeringen vergelijkt?

Overlijdensrisicoverzekering vergelijken bos rozen

De voordelen van het vergelijken van overlijdensrisicoverzekeringen

Overlijdensrisicoverzekeringen vergelijken brengt enkele belangrijke voordelen met zich mee. Ten eerste weet je zeker dat je voor jouw budget de beste oplossing krijgt, wat op de lange termijn natuurlijk interessant is.

Daarbij kost het vergelijken van verschillende overlijdensrisicoverzekeringen bij Alpina.nl helemaal niet zo veel tijd.
Overlijdensrisicoverzekering vergelijken? Neem contact met ons op!

Welke factoren spelen een rol bij het vergelijken van overlijdensrisicoverzekeringen?

Bij het vergelijken van verschillende overlijdensrisicoverzekeringen is het een goed idee om met een aantal zaken rekening te houden. Het aanbod aan verzekeringen en verzekeraars is tegenwoordig immers erg groot en dat verhoogt natuurlijk de kans dat je een verkeerde beslissing neemt. Hieronder enkele belangrijke factoren:

1. Het verzekerde bedrag

Het verzekerde bedrag is in feite het bedrag dat je nabestaanden uitgekeerd krijgen zodra je komt te overlijden. Het is belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van hoe hoog dat bedrag moet zijn. Niet alleen omdat je dan beter inschat hoe veel premie je betaalt, maar ook aangezien je dan weet welk bedrag je naasten ter beschikking zullen hebben na je overlijden.

2. De looptijd van de verzekering

Daarbij is het mogelijk om bij je verzekeraar een specifieke looptijd te kiezen voor een overlijdensrisicoverzekering. Vaak is dat 30 jaar, maar het kan ook minder zijn. Let erop dat een langere looptijd ook een hogere premie met zich meebrengt, aangezien de financiële risico’s voor de verzekeraar in dat geval groter zijn.

3. De voorwaarden van de verzekeraar

Ten slotte moet je ook aandacht besteden aan de voorwaarden die de verzekeraar hanteert. Vaak is het bijvoorbeeld verplicht voor de nabestaanden om het uitgekeerde bedrag te gebruiken voor de afbetaling van de hypotheek. Lees die voorwaarden goed door om later niet op onaangename verrassingen te stuiten.

Het resultaat van overlijdensrisicoverzekeringen vergelijken? Je geeft jezelf heel wat meer gemoedsrust, omdat je weet dat je de best mogelijke verzekering afsluit voor je nabestaanden na je overlijden. Dat is immers nog altijd het belangrijkste.

In 4 stappen overlijdensrisicoverzekeringen vergelijken via Alpina.nl

Overlijdensrisicoverzekeringen vergelijken is niet moeilijk, zolang je een vast stappenplan hanteert. Alpina.nl helpt je alvast goed op weg:

Stap 1: Kies een verzekeraar

De eerste stap is natuurlijk het selecteren van een verzekeraar. Er zijn heel wat verschillende mogelijkheden, elk met hun eigen sterke en minder sterke punten. Doe daar goed onderzoek naar, zodat je weet hoe hoog de gemiddelde premies liggen. Op basis daarvan kan je alvast een selectie maken.

Stap 2: Vul je persoonlijke gegevens in

Zodra je een verzekeraar gekozen hebt, is het van belang dat je enkele basisgegevens invult. Denk maar aan je geboortedatum en je naam. Ook andere informatie speelt hierbij een grote rol, zoals de ontvanger van het verzekerde bedrag na je overlijden. Ten slotte moet je aangeven of je rookt of niet, aangezien dat een grote impact zal hebben op de uiteindelijke maandelijkse premie die je betaalt.

Stap 3: Kies de hoogte van de dekking en de gewenste looptijd

Het verzekerde bedrag of de dekking is het bedrag dat je later aan je nabestaanden uitgekeerd wilt zien. De looptijd is in feite de geldigheidsduur van de overlijdensrisicoverzekering.

Hoe hoger het verzekerde bedrag en hoe langer de looptijd, hoe meer premie je zult betalen. Natuurlijk beschikken je nabestaanden dan wel over extra financiële middelen na je overlijden.

Stap 4: Vergelijk verschillende premies

De laatste stap spreekt voor zich: vergelijk de verschillende mogelijkheden die op basis van jouw voorkeuren beschikbaar zijn. Hierbij is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan de verschillende types overlijdensrisicoverzekeringen, zoals de gelijkblijvende, lineair dalende of annuïtair dalende verzekeringen.

Vergelijk direct overlijdensrisicoverzekeringen via Alpina.nl

Op zoek naar de beste overlijdensrisicoverzekering voor jouw situatie, budget en voorkeuren? Dan ben je bij Alpina.nl alvast aan het goede adres. Online verzekeraars en verzekeringen vergelijken is op die manier kinderspel. Het resultaat is dat jij en je nabestaanden veel meer gemoedsrust hebben, nu en in de toekomst.