800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Alpina kantoorpand IJsselstein
Home Stages Ervaringen van stagiaires

Ervaringen van stagiaires

27 jan 2022
9 min leestijd

Op zoek naar een leuke stageplek?

Alpina is een erkend stagebedrijf! In de afgelopen jaren hebben meerdere stagiairs ons team versterkt en daar zijn we heel blij mee. We vinden het belangrijk dat onze stagiairs een leerzame tijd hebben waarin zij zichzelf op zowel persoonlijk als zakelijk vlak ontwikkelen. Om een beter beeld te krijgen hoe een stage bij Alpina er uit ziet hebben we een aantal ervaringen van stagiairs voor je op een rijtje gezet!

Melvin

Melvin van Huet

“Hallo ik ben Melvin!

Ik ben eind augustus 2020 begonnen bij Alpina voor mijn eindstage en inmiddels werk ik hier fulltime op de ICT afdeling. Vanaf het begin word je al warm verwelkomd. Op je eerste dag ga je direct alle afdelingen en mensen langs om je voor te stellen. Iedereen is erg collegiaal waardoor er een gezellige sfeer hangt. De begeleiding tijdens mijn stage was erg goed. Wanneer je het goed onder de knie krijgt merk je al snel dat je veel vrijheid krijgt. Hier werd aan het begin al tegen mij gezegd dat ik gewoon mijn eigen ding moest doen en dat doe ik nog steeds!

Het is echt aan te raden om hier stage te lopen als je meer wilt zien van een vakgebied, in mijn geval is dat ICT!”

Ervaringen van stagiaires bij Alpina

Djody Vermeulen

“Hoi, ik ben Djody!

Ik heb de opleiding HBO Bedrijfskunde gevolgd en heb mijn eerste meewerkstage bij Alpina gelopen. Dit was een leuke en leerzame tijd. Zelfs zo leuk dat ik ook mijn afstudeerstage bij Alpina heb gedaan. Sinds 1 december 2020 ben ik werkzaam bij Alpina als Projectmanagement Officer. Als stagiair word je binnen Alpina goed begeleid, maar ga je zeker ook zelfstandig aan het werk. Als jij laat zien dat je meer aan kan, dan krijg je de mogelijkheid om meer op te pakken. Jouw input wordt erg gewaardeerd en je krijgt dan ook als stagiair de mogelijkheid om mee te denken en jouw eigen input te leveren. Alpina is een leuk dynamisch bedrijf om jezelf als stagiair op zowel persoonlijk als zakelijk vlak te ontwikkelen!

Neem eens een kijkje op onze website, misschien zit er een leuke stageplek voor jou bij!”

Jari

Jari van Ieperen

“Hallo, ik ben Jari!

Ik volg de opleiding ICT-beheerder en heb stage gelopen bij Alpina op de ICT-afdeling. Ik vond het een leuke en leerzame ervaring, ik heb dan ook met veel plezier stage gelopen. De samenwerking tussen de collega’s vond ik erg fijn. Ik ben erg goed begeleid om de ICT gerelateerde problemen in het bedrijf op te lossen. Inmiddels ben ik in februari 2021 ook mijn tweede stage bij Alpina gestart.

Na mijn tweede stageperiode bij Alpina, waarin ik ook met veel plezier stage heb gelopen, mocht ik uiteindelijk in dienst treden bij Alpina.”

Noah van de Water

“Hoi, ik ben Noah!

Gedurende mijn afstuderen (Hogeschool van Amsterdam – Commerciële Economie) was ik full time werkzaam als afstudeerstagiaire bij Alpina. Van februari t/m juni 2021 werkte ik drie dagen per week aan mijn onderzoek naar het verbeteren van de klantloyaliteit bij Alpina. De andere twee dagen werkte ik mee op de marketingcommunicatie afdeling. Ben je op zoek naar een (afstudeer)stage? Dan zou ik Alpina zeker aanraden omdat je veel vrijheid krijgt en al jouw ideeën zijn meer dan welkom. Daarnaast heb ik hele fijne begeleiding gehad tijdens mijn afstudeeronderzoek. De wekelijkse (korte) meetings voor vragen waren een toegankelijke manier om elke week even te sparren.

Veel succes met het vinden van jouw (afstudeer)stageplek!”

Noah van de Water

“Hoi, ik ben Noah!

Gedurende mijn afstuderen (Hogeschool van Amsterdam – Commerciële Economie) was ik full time werkzaam als afstudeerstagiaire bij Alpina. Van februari t/m juni 2021 werkte ik drie dagen per week aan mijn onderzoek naar het verbeteren van de klantloyaliteit bij Alpina. De andere twee dagen werkte ik mee op de marketingcommunicatie afdeling. Ben je op zoek naar een (afstudeer)stage? Dan zou ik Alpina zeker aanraden omdat je veel vrijheid krijgt en al jouw ideeën zijn meer dan welkom. Daarnaast heb ik hele fijne begeleiding gehad tijdens mijn afstudeeronderzoek. De wekelijkse (korte) meetings voor vragen waren een toegankelijke manier om elke week even te sparren.

Veel succes met het vinden van jouw (afstudeer)stageplek!”

Niels

Niels Bruggemann

Hi, ik ben Niels!

Een stageplek bij het bedrijf Alpina zou ik zeker weten aan kunnen raden! Ik volg de opleiding Expert IT Systems & Security en in mijn tweede jaar heb ik mijn meewerkstage hier gelopen op de ICT-afdeling. Ik werkte daar samen met de werkplekbeheerder.

Ik vond het een erg unieke ervaring om bij Alpina stage te lopen. Je werd vanaf het begin al gelijk warm ontvangen en je krijgt ook het gevoel dat je écht deel van het team bent. Er was zeer duidelijke en fijne begeleiding, en uiteindelijk ook veel zelfstandigheid en vrijheid. De sfeer van het bedrijf is erg professioneel en ik vond alles erg goed geregeld. Daarnaast ook zeer gezellige en fijne collega’s om mee te werken!

Naast alle gezelligheid heb ik natuurlijk ook veel kunnen leren bij Alpina. Dus nogmaals, zeker aan te raden voor een stageplek!”

Inez Vredenbregt

Inez Vredenbregt

“Hey, ik ben Inez!

Momenteel volg ik de opleiding Technische Bedrijfskunde en ben in februari 2022 mijn stage gestart bij Alpina. Vanaf dag één werd ik betrokken bij de werkzaamheden van het bedrijf en maakte ik kennis met mijn collega’s. Dankzij de openheid en gezelligheid binnen Alpina voelde ik mij gelijk thuis. Naast de gezelligheid was er ook veel ruimte voor ontwikkeling. Binnen mijn stage opdracht ben ik uitgedaagd om nieuwe dingen te leren en kritische vragen te stellen onder goede begeleiding. Hierdoor heb ik het beste uit mijn opdracht weten te halen en kijk ik terug naar een leerzame periode. Gelukkig stopte mijn avontuur hier niet en ben ik nu werkzaam bij Alpina als Database Consultant.

Als je dus opzoek bent naar een gezellige en uitdagende stageplek, dan ben je zeker bij het goede adres!”

Olivier de Zeeuw

“Hoi, ik ben Olivier!

Voor mijn opleiding bedrijfskunde aan de Hogeschool Utrecht heb ik mijn afstudeerstage mogen doen bij Alpina. Ik kreeg een hele ambitieuze opdracht toe gewezen, maar ik werd goed ondersteund tijdens mijn onderzoek.

Alpina is een organisatie die open staat voor nieuwe ideeën en inzichten, iedereen is makkelijk benaderbaar en je krijgt verantwoordelijkheid. Hiervoor heb ik meerdere stages gelopen, maar Alpina springt hier zeker bovenuit.”

Olivier de Zeeuw

“Hoi, ik ben Olivier!

Voor mijn opleiding bedrijfskunde aan de Hogeschool Utrecht heb ik mijn afstudeerstage mogen doen bij Alpina. Ik kreeg een hele ambitieuze opdracht toe gewezen, maar ik werd goed ondersteund tijdens mijn onderzoek.

Alpina is een organisatie die open staat voor nieuwe ideeën en inzichten, iedereen is makkelijk benaderbaar en je krijgt verantwoordelijkheid. Hiervoor heb ik meerdere stages gelopen, maar Alpina springt hier zeker bovenuit.”

Mike Jägers

“Hi, ik ben Mike!

Ik volg de Hbo-opleiding Cyber Security en in mijn 3de jaar heb ik mijn eerste stage gelopen voor deze opleiding op de ICT-afdeling. Ik heb hier samengewerkt met verschillende collega’s aan verschillende belangrijke bedrijfsprocessen. Hierin heb ik veel vrijheid gekregen en veel kunnen leren, daarom raad ik een stageplek bij Alpina zeker aan!

Ik heb bij mijn vooropleiding al verschillende stages gelopen, maar deze stage bij Alpina staat zeker wel ergens boven aan mijn lijstje van leuke leerzame stages. Bij het sollicitatiegesprek word je al warm ontvangen. Op je eerste stagedag word je voorgesteld aan al je collega’s en wordt je gelijk meegenomen in de werkzaamheden die je gaat uitvoeren. Daarbij wordt er kort iets verteld over de geschiedenis van Alpina over de componenten waar je mee gaat werken. Hierdoor heb je gelijk een duidelijk inzicht in waar je eigenlijk terecht bent gekomen.

Ik heb mijn werkzaamheden veel al zelfstandig als samenwerkend uitgevoerd. Zoals eerder vernoemd heb ik snel veel vrijheid gekregen om me te kunnen verdiepen in de werkzaamheden en wat rond kon kijken. Naast de werkzaamheden vond ik de collega’s ook erg gezellig, zo was er tussendoor wel eens ruimte om een praatje te maken. Nogmaals, Alpina raad ik zeker aan als stageplek!”

Mike Jägers

“Hi, ik ben Mike!

Ik volg de Hbo-opleiding Cyber Security en in mijn 3de jaar heb ik mijn eerste stage gelopen voor deze opleiding op de ICT-afdeling. Ik heb hier samengewerkt met verschillende collega’s aan verschillende belangrijke bedrijfsprocessen. Hierin heb ik veel vrijheid gekregen en veel kunnen leren, daarom raad ik een stageplek bij Alpina zeker aan!

Ik heb bij mijn vooropleiding al verschillende stages gelopen, maar deze stage bij Alpina staat zeker wel ergens boven aan mijn lijstje van leuke leerzame stages. Bij het sollicitatiegesprek word je al warm ontvangen. Op je eerste stagedag word je voorgesteld aan al je collega’s en wordt je gelijk meegenomen in de werkzaamheden die je gaat uitvoeren. Daarbij wordt er kort iets verteld over de geschiedenis van Alpina over de componenten waar je mee gaat werken. Hierdoor heb je gelijk een duidelijk inzicht in waar je eigenlijk terecht bent gekomen.

Ik heb mijn werkzaamheden veel al zelfstandig als samenwerkend uitgevoerd. Zoals eerder vernoemd heb ik snel veel vrijheid gekregen om me te kunnen verdiepen in de werkzaamheden en wat rond kon kijken. Naast de werkzaamheden vond ik de collega’s ook erg gezellig, zo was er tussendoor wel eens ruimte om een praatje te maken. Nogmaals, Alpina raad ik zeker aan als stageplek!”

Pepijn de Ridder

Pepijn de Ridder

“Hi, ik ben Pepijn!

Op dit moment volg ik de Hbo-opleiding Technische Bedrijfskunde aan de HU en ben ik mijn stage gestart op 4 september 2023. De eerste dagen van mijn stage voelde ik mij gelijk thuis, zo werd ik de eerste werkdag meteen verrast met een cadeau! Ook werd ik meteen meegenomen in het dagelijkse bedrijfsleven.

Dankzij de interactieve stage heb ik een geweldige ontwikkeling meegemaakt. Het is een bedrijf die echt om je geeft en je ook ziet staan, dit is dan ook de reden dat ik zoveel aan mijn stage heb gehad! Ook de vrijheid die ik tijdens mijn opdrachten heb gekregen was fijn en als ik een vraag had of iets niet wist kon ik altijd bij mijn collega’s terecht.

Als je op zoek bent naar een stageplek en je echt alles uit je stage wilt halen, raad ik Alpina ten zeerste aan!”

Ben je enthousiast geworden bij het lezen van de ervaringen van stagiaires bij Alpina? Bekijk de openstaande stage vacatures nog eens, wellicht zit er wat voor jou bij! Hoe ziet de sollicitatieprocedure er uit?

Solliciteer: voldoe je aan de gestelde eisen, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Telefonische intake: onze recruiter belt je op om kennis te maken en wat eerste vragen te stellen en te beantwoorden.

Gesprek: je komt gezellig bij ons op kantoor langs voor verdere vragen en informatie.

Contractaanbieding: we verwelkomen je graag in ons team!

Erkend leerbedrijf

Ben je enthousiast geworden bij het lezen van de ervaringen van stagiaires bij Alpina? Bekijk de openstaande stage vacatures nog eens, wellicht zit er wat voor jou bij! Hoe ziet de sollicitatieprocedure er uit?

Solliciteer: voldoe je aan de gestelde eisen, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Telefonische intake: onze recruiter belt je op om kennis te maken en wat eerste vragen te stellen en te beantwoorden.

Gesprek: je komt gezellig bij ons op kantoor langs voor verdere vragen en informatie.

Contractaanbieding: we verwelkomen je graag in ons team!

Erkend leerbedrijf

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op