Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Zijn mijn kinderen meeverzekerd op de uitvaartverzekering?

Met een uitvaartverzekering dekt u de kosten van uw uitvaart zodat uw nabestaanden niet voor hoge kosten komen te staan. Op het moment dat u kinderen krijgt denkt u wellicht niet direct aan het afsluiten van een uitvaartverzekering. Toch is het verstandig om hier wel goed naar te kijken. Bij sommige verzekeraars zijn kinderen tot een bepaalde leeftijd gratis meeverzekerd op de uitvaartverzekering. In andere gevallen moet u een aparte verzekering voor uw kind afsluiten.

Uitvaartverzekering; kinderen zijn niet altijd gratis gedekt

Op het moment dat u aangeeft dat uw kinderen heeft, kunt u bij veel verzekeraars uw kinderen gratis meeverzekeren op uw polis. Maar let op, dit is per verzekeraar verschillend. In sommige gevallen is het niet gratis of is het soms zelfs niet mogelijk om uw kind bij te schrijven op uw polis. Bij Alpina kunnen wij, indien gewenst, voor u uitzoeken of er mogelijkheden zijn om u kind mee te verzekeren op de bestaande polis.

Bij een aantal verzekeraars is het wel kosteloos en loopt deze gratis dekking van de verzekering vaak zelfs door tot het 18e of 21e levensjaar. Hoe lang het kind gratis kan worden meeverzekerd, hangt af van de uitvaartverzekeraar en de polisvoorwaarden. Afhankelijk van welke verzekeraar u heeft, vervalt de dekking vanaf een bepaalde leeftijd en daarmee het recht op een uitkering voor u kind(eren). Vanaf dat moment is het verstandig dat u of uw kind een eigen uitvaartverzekering afsluit.

De kosten van een begrafenis of crematie zijn afgelopen jaren gestegen en de verwachting is dat deze stijging nog verder doorzet. Op het moment dat er geen uitvaartverzekering is afgesloten, draaien de de nabestaanden voor de kosten van de uitvaart op.

Check de dekking en voorwaarden van uw uitvaartverzekering

De dekking van de uitvaartverzekering van uw kind kan onderling sterk verschillen en kunnen er diverse uitsluitingen zijn. In een aantal gevallen zijn de uitvaartkosten van kinderen gedekt tot het hoogste verzekerde bedrag van de verzekeringsnemer, zoals de ouders. Bij anderen betaalt u weer een zogenoemde kinderpremie tot een bepaalde leeftijd. In sommige ‘oude’ polisvoorwaarden zijn kinderen nog weleens gratis meeverzekerd, maar bijvoorbeeld pas na een leeftijd van bijvoorbeeld 30 dagen. Overlijdt een baby voor die tijd of komt het levenloos ter wereld, dan wordt er pijnlijk genoeg dus niets uitgekeerd. In de huidige voorwaarden van uitvaartverzekeringen hebben we deze bepaling niet aangetroffen. Lees daarom goed de polisvoorwaarden door. Komt u er niet uit? U kunt gerust contact met ons opnemen.

Uitvaartverzekering voor uw kind afsluiten?

Wordt uw kind binnenkort 16,  18 of 21 jaar oud? Dan verloopt de dekking van uw kind op de uitvaartpolis. Bij Alpina helpen wij u graag bij het meedenken en afsluiten van een geschikte uitvaartverzekering voor uw kind.

Meld uw kind aan bij uw uitvaartverzekering

Na de geboorte van uw kind denkt u natuurlijk niet direct aan uw uitvaartverzekering. Maar vergeet niet om uw baby aan te melden voor dekking. Vaak moet dit 30 tot 60 dagen na de geboorte. Denk ook aan het aanmelden bij andere verzekeringen, zoals de zorgverzekering en bijvoorbeeld aansprakelijkheidsverzekering.

 

Wilt u een afspraak voor advies op maat?

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op