800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen

Wat zijn de kosten voor een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering afsluiten is een slimme zet als je jezelf en je nabestaanden met minder financiële en emotionele kopzorgen wilt opzadelen. Natuurlijk is het wel van belang dat je op voorhand weet hoeveel het precies kost om zo’n verzekering af te sluiten.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een uitvaartverzekering en welke factoren beïnvloeden dat bedrag? Hoeveel kosten een uitvaart, crematie en begrafenis? Hieronder krijg je duidelijke antwoorden op al je vragen.

Uitvaartverzekering kosten rozen

Wat kost een uitvaartverzekering?

Bij een standaard uitvaartverzekering kan je rekenen op een verzekerd bedrag van rond de 7.000 euro en daartoe behoort ook een verzekering voor kinderen. De prijs van een uitvaartverzekering wordt doorgaans bepaald op een maandelijkse kostprijs van 5 of 6 euro, voor iemand van 18 jaar oud.

Uitvaartverzekering afsluiten? Neem contact met ons op!

Welke factoren beïnvloeden die kostprijs nu precies? Hieronder een overzicht:

1. De leeftijd van de verzekeringnemer

Ten eerste speelt de leertijd van de verzekeringnemer een belangrijke rol bij de hoogte van het maandelijkse bedrag voor de verzekering. Hoe jonger de persoon in kwestie, hoe minder hij of zij betaalt.

2. Het geslacht van de verzekeringnemer

Over het algemeen worden vrouwen ouder dan mannen, althans statistisch gezien. Dit betekent dat vrouwen doorgaans minder betalen voor hun uitvaartverzekering dan mannen.

3. De gezondheid van de verzekeringnemer

Vervolgens kijkt de verzekeraar ook naar de gezondheidstoestand van de persoon in kwestie. Iemand die veel gezondheidsproblemen heeft, zal over het algemeen meer moeten betalen voor de uitvaartverzekering.

4. Het pakket van de verzekering

Ten slotte bepaalt ook de inhoud van het verzekeringspakket voor een stuk de prijs die je betaalt. Hoe meer zaken er in het Naturapakket zitten of hoe hoger het bedrag bij de Kapitaalverzekering, hoe meer premie je betaalt.

De gemiddelde kosten van een uitvaart

Om de kosten voor een uitvaartverzekering in perspectief te kunnen plaatsen, is een overzicht van de gemiddelde kostprijs voor een uitvaart zeker geen overbodige luxe. Die prijs ligt immers al snel tussen de 6.500 en 11.000 euro in Nederland.

1. Kosten voor een crematie

De kosten van een crematie liggen daarbij op zich al snel tussen de 7.000 en 11.000 euro. Dit hangt natuurlijk ook grotendeels af van het pakket dat je verkiest en de organisatie die je inschakelt.

2. De kosten voor een begrafenis

De kostprijs voor een begrafenis loopt, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, al snel op tot 7.000 of zelfs 10.000 euro. Ook hier zullen het pakket en wat de begrafenis omvat een grote invloed hebben op de uiteindelijke kostprijs.

Een uitvaartverzekering afsluiten voor minder financiële zorgen

Als je als verzekeringnemer over weinig spaargeld beschikt en ook geen uitvaartverzekering afsluit, dan wordt het voor je nabestaanden meteen een stuk moeilijker om je uitvaart te reguleren en te financieren.

Dankzij een uitvaartverzekering ben je zeker dat je naasten niet extra belast worden op financieel vlak na je overlijden en dat is natuurlijk interessant gezien de emotionele last die deze gebeurtenis en periode op zich al met zich meebrengen.

Het is dus een goed idee om een uitvaartverzekering af te sluiten, zeker als de spaarrente lager staat. In dat geval zal de verzekering je uiteindelijk immers meer opleveren dan je spaarrekening zelf!

Wat zijn de gemiddelde kosten voor een uitvaartverzekering per maand?

In de eerste plaats is een uitvaartverzekering geen verplichte verzekering en dus ook geen verzekering waar je hoe dan ook voor betaalt. In de meeste gevallen is het echter beter om deze verzekering wél af te sluiten en dan kan je rekenen op een gemiddelde prijs van 5 of 6 euro per maand.

In veel gevallen is het echter ook mogelijk om die premie niet per maand, maar wel per kwartaal of zelfs per jaar te betalen. De meest gangbare methode is echter een maandelijkse betaling, aangezien dit de kosten voor de uitvaartverzekering wat meer spreidt.

Uitvaartverzekering afsluiten? Neem contact met ons op!