Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Wat is een verzuimverzekering?

Wordt uw werknemer ziek? Dan bent u als werkgever verplicht om 2 jaar het loon door te betalen. Dit noemen we loondoorbetalingsverplichting. De kosten voor een zieke medewerkers kunnen flink oplopen. Naast het doorbetalen van de loon heeft u misschien ook kosten voor vervangend personeel, eventuele omzet die u misloopt, kosten voor verzuimbegeleiding en re-integratie kosten. Zeker wanneer uw organisatie niet zo groot is, is het niet altijd even makkelijk om deze kosten te betalen. Daarom kunt u een verzuimverzekering afsluiten. Met een verzuimverzekering bent u verzekerd voor de kosten wanneer uw medewerkers ziek worden.

Vraag direct een offerte aan voor een verzuimverzekering!

Wat is verzuimverzekering slapend persoon

Wat valt onder verzuim?

Er zijn verschillende soorten verzuim. De meest voorkomende is ziekteverzuim. Verzuim en ziekteverzuim worden vaak als hetzelfde beschouwd, maar verzuim is niet altijd gerelateerd aan ziekte. Verzuim houdt in dat de werknemer het nalaat om te werken door enige reden. Er is sprake van ziekteverzuim als een medewerker zijn arbeidsovereenkomst niet kan nakomen wegens aantoonbare medische redenen. Dit kunnen fysieke klachten zijn, zoals griep maar ook psychische klanten en privéomstandigheden.

Er verschillende soorten ziekteverzuim, namelijk:

  • Kortdurend ziekteverzuim
  • Frequent kortdurend ziekteverzuim
  • Langdurig ziekteverzuim
  • Ongeoorloofd verzuim

Als uw werknemer zich ziek meldt, is het belangrijk dat u als werkgever inzicht heeft in de reden van verzuim. Soms meldt dezelfde werknemer zich meerdere keren per jaar ziek (frequent kort verzuim). Hoewel u in principe weinig hoeft te doen bij herhaald kortdurend verzuim, is het slim om deze herhaling als een signaal te zien. Frequent kort verzuim gaat vaak vooraf aan langdurig verzuim. Door inzicht te hebben in de reden kunt u hierop anticiperen en kan er gezocht worden naar een oplossing om de werknemer te helpen.

Vraag direct een offerte aan voor een verzuimverzekering!

Wat dekt een verzuimverzekering?

Onder de dekking een verzuimverzekering vallen in ieder geval de kosten van loondoorbetaling van een zieke medewerker voor de eerste twee jaar. Bij een zieke werknemer komen echter nog meer kosten kijken, want uw werknemer gaat na het verzuim waarschijnlijk weer aan de slag. Daarom vallen de volgende kosten bij sommige verzekeraars ook onder de dekking van een verzuimverzekering:

  • De werkgeverslasten
  • De verzuimbegeleiding
  • De re-integratie

De dekking kan per verzekeraar verschillen, controleer dit daarom altijd even in de polisvoorwaarden van uw verzekeraar.

Sluit direct een verzuimverzekering af via Alpina!

Op Alpina.nl kunt u met onze online vergelijkingstool eenvoudig een vrijblijvende offerte voor een verzuimverzekering aanvragen. Om de offerte aan te vragen vult u enkel een aantal gegevens over uw bedrijf in. In de offerte vindt u een overzicht van de verschillende verzekeringen. Zo kunt u eenvoudig zelf de premie voor verzuimverzekeringen vergelijken.

Heeft u nog vragen over een verzuimverzekering of het aanvragen van een offerte? Neem dan vooral contact met ons op!

Vraag direct een offerte aan voor een verzuimverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op