Wat is een verzuimverzekering?

Wordt uw werknemer ziek? Dan bent u als werkgever verplicht om 2 jaar het loon door te betalen. Dit noemen we loondoorbetalingsverplichting. De kosten voor een zieke medewerkers kunnen flink oplopen. Naast het doorbetalen van de loon heeft u misschien ook kosten voor vervangend personeel, eventuele omzet die u misloopt, kosten voor verzuimbegeleiding en re-integratie kosten. Zeker wanneer uw organisatie niet zo groot is, is het niet altijd even makkelijk om deze kosten te betalen. Daarom kunt u een verzuimverzekering afsluiten. Met een verzuimverzekering bent u verzekerd voor de kosten wanneer uw medewerkers ziek worden.

Vraag direct een offerte aan voor een verzuimverzekering!

Wat dekt een verzuimverzekering?

Onder de dekking een verzuimverzekering vallen in ieder geval de kosten van loondoorbetaling van een zieke medewerker voor de eerste twee jaar. Bij een zieke werknemer komen echter nog meer kosten kijken, want uw werknemer gaat na het verzuim waarschijnlijk weer aan de slag. Daarom vallen de volgende kosten bij sommige verzekeraars ook onder de dekking van een verzuimverzekering:

  • De werkgeverslasten
  • De verzuimbegeleiding
  • De re-integratie

De dekking kan per verzekeraar verschillen, controleer dit daarom altijd even in de polisvoorwaarden van uw verzekeraar.

Sluit direct een verzuimverzekering af via Alpina!

Op Alpina.nl kunt u met onze online vergelijkingstool eenvoudig een vrijblijvende offerte voor een verzuimverzekering aanvragen. Om de offerte aan te vragen vult u enkel een aantal gegevens over uw bedrijf in. In de offerte vindt u een overzicht van de verschillende verzekeringen. Zo kunt u eenvoudig zelf de premie voor verzuimverzekeringen vergelijken.

Heeft u nog vragen over een verzuimverzekering of het aanvragen van een offerte? Neem dan vooral contact met ons op!

Vraag direct een offerte aan voor een verzuimverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 06-02-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op