Wat kost een ziekteverzuimverzekering?

Het afsluiten van een ziekteverzuimverzekering is niet wettelijk verplicht. Toch is het een belangrijke verzekering om te overwegen. Bij een zieke werknemer komen een heleboel kosten kijken, zoals bijvoorbeeld de loondoorbetaling voor 2 jaar, vervangend personeel, verzuimbegeleiding en re-integratie. Al deze kosten bij elkaar kunnen hoog oplopen. Met een ziekteverzuimverzekering bent u gedekt voor alle kosten die komen kijken bij ziekteverzuim van een werknemer. Overweegt u om een ziekteverzuimverzekering af te sluiten? Dan vraagt u zich natuurlijk af wat een ziekteverzuimverzekering precies kost. Op Alpina.nl zetten we alle kosten voor een ziekteverzuimverzekering voor u op een rijtje.

Vraag direct een offerte aan voor een ziekteverzuimverzekering!

De jaarlijkse kosten van een ziekteverzuimverzekering

De jaarlijkse kosten voor een ziekteverzuimverzekering verschillen per bedrijf. Elke organisatie is anders, daarom is de premie voor een ziekteverzuimverzekering ook voor elke organisatie anders. Goed om te weten is dat de premie elk jaar opnieuw wordt bekeken. Hierbij wordt er gekeken of de bedrijfsgegevens zijn veranderd en of er personeelswisselingen zijn geweest, waardoor bijvoorbeeld de leeftijdsopbouw is veranderd. Daarnaast wordt er gekeken naar de verhouding tussen hoeveel er het afgelopen jaar is uitgekeerd en hoeveel premie er betaald is. Hierbij wordt er ook gelet op het verzuim van de afgelopen drie jaar en naar de premie. Bepaalde structurele veranderingen in een sector kunnen soms ook leiden tot een aanpassing.

Wat kost een zieke werknemer?

Bent u goed op de hoogte van wat een zieke werknemer kost? Uit onderzoek is gebleken dat veel organisaties niet goed weten hoeveel een langdurig zieke werknemer daadwerkelijk kost. Dit is namelijk anderhalf keer meer dan de meeste werkgevers denken. Bij ziekteverzuim van een werknemer krijgt u te maken met verschillende kosten. De grootste kostenpost is het doorbetalen van het loon. Als werkgever bent u verplicht om het loon van uw werknemer 2 jaar door te betalen. Dit noemen we ook wel loonbetalingsverplichting. Wettelijk gezien krijgt een werknemer minimaal 70% van het brutoloon. Als uw bedrijf zich heeft aangesloten bij een CAO kan dit nog verschillen. In veel CAO’s is vastgelegd dat de zieke werknemer in het 1e jaar 100% van het brutoloon ontvangt en in het 2e jaar 70%.

Ook moet u rekening houden met kosten voor bijvoorbeeld verzuimbegeleiding, vervangend personeel, omzetverlies en re-integratie. Het Centraal Planbureau heeft een voorbeeld gemaakt van de kostenposten per dag voor een zieke werknemer. Hierbij zijn ze uitgegaan van een gemiddeld jaarinkomen in Nederland van €36.500.

Bron: Centraal Planbureau
Kosten per dag
Doorbetaling van het loon€153
Kosten vervangend personeel€146
Verlies productie€43
Kosten arbodienstverlening€60
Verzuimbegeleiding€7,50
Totale kosten€410

Kosten van een ziekteverzuimverzekering berekenen? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Benieuwd wat een ziekteverzuimverzekering voor uw organisatie kost? Op Alpina.nl kun u een offerte aanvragen voor een ziekteverzuimverzekering. Hiervoor hebben we alleen een aantal gegevens over uw bedrijf en uw personeel nodig. Komt u er niet uit of heeft u nog vragen? Dan kunt u contact met ons opnemen. U kunt ons telefonisch bereiken via telefoonnummer 088 – 688 37 12. Wij helpen u graag.

Vraag direct een offerte aan voor een ziekteverzuimverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 06-02-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op