Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Home Autoverzekering Kan auto niet verzekeren

Help, ik kan mijn auto niet verzekeren. Wat moet ik doen?

Iedere autobezitter is verplicht om minimaal een WA-autoverzekering af te sluiten. Deze autoverzekering zorgt ervoor dat u verzekerd bent bij schade die u bij een ander veroorzaakt. Het kan voorkomen dat uw aanvraag voor een autoverzekering geweigerd wordt door de verzekeraar. Verzekeraars hebben namelijk geen acceptatieplicht. Als ze vinden dat u een te groot risico vormt mogen ze u ook weigeren als verzekeringsnemer. Een verzekeraar kan u om verschillende redenen weigeren. Op Alpina.nl leggen we het u uit waarom uw autoverzekering geweigerd wordt en hoe u uw auto alsnog kunt verzekeren.

De Vereende autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

kan auto niet verzekeren

Waarom kan ik mijn auto niet verzekeren?

Als u geweigerd wordt voor een autoverzekering kan dit verschillende redenen hebben. Verzekeraars doen aan risicoanalyse. Ze kijken naar verschillende factoren in uw verleden om zo te bepalen hoe groot de kans is dat u een vergoeding claimt of de verzekeringspremie niet kunt betalen. Hoe groter die kans, hoe hoger de premie. Zodra het risico heel groot is, bijvoorbeeld omdat een andere verzekeraar uw verzekering heeft beëindigd wegens wanbetaling, zal een verzekeraar uw aanvraag afwijzen. Er zijn een aantal redenen waarom een verzekeraar u een autoverzekering zal weigeren.

De Vereende autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Wat gebeurd er als er een wanbetaling plaats vind

Het kan iedereen overkomen: u gaat verhuizen en verliest een nota van uw autoverzekering, waardoor u te laat bent met betalen. Of op uw bankrekening staat net te weinig saldo tijdens het afschrijven van de premie. Als u één keertje te laat bent met het betalen van uw autoverzekering komt u niet direct bekend te staan als wanbetaler. Dit gebeurt pas als u meerdere malen te laat bent met betalen of zelfs helemaal niet betaalt. Als u geregistreerd staat als wanbetaler is de kans groot dat u geen autoverzekering bij een reguliere verzekeringsmaatschappij kunt afsluiten.

Ik heb rijontzegging wat nu?

Heeft u wel eens een rijontzegging gehad? Met een rijontzegging mag u voor bepaalde tijd geen motorvoertuig meer besturen. U krijgt in verschillende situaties een rijontzegging, bijvoorbeeld als u rijdt onder invloed van drugs of alcohol, als u doorrijdt na een ongeluk, als u meer dan 50 kilometer per uur te hard rijdt of als u met een rijontzegging of ongeldig rijbewijs toch in de auto stapt. Ook wanneer uw rijontzegging weer is opgeheven, kan uw autoverzekering geweigerd worden, omdat een verzekeraar u een te groot risico vindt.

teveel schades geclaimd wat nu?

Verzekeraars kunnen in de landelijke database Roy-Data zien hoe vaak u in het verleden een schadeclaim heeft ingediend.  Hierbij kijken ze vooral naar schades waarbij juridische bijstand van belang is, zoals diefstal of ruitschade. Als u vaak een schadeclaim heeft ingediend, gaan ze ervan uit dat u dit in de toekomst ook zult doen. Dat is voor de verzekeraar een reden om uw aanvraag voor een autoverzekering te weigeren.

Ik heb een een strafblad wat nu?

Met een strafblad is de kans groot dat u een autoverzekering geweigerd wordt, zelfs als uw strafblad niets te maken heeft met uw auto of uw rijgedrag. Dit komt doordat verzekeraars iemand met een strafblad zien als een verhoogd moreel risico. Ze gaan er hierbij vanuit dat personen met een strafblad het minder nauw nemen met de verzekeringsregels. Dat is voor hen een reden om u niet te accepteren als verzekeringsnemer.

Jonge bestuurder met een snelle auto is dat een risico?

Het komt wel eens voor dat een jonge bestuurder een snelle auto wil verzekeren. Veel verzekeraars werken hier echter niet aan mee. Jonge bestuurders worden gezien als risico groep. Uit statistieken blijkt namelijk dat jonge bestuurders tot 24 jaar gemiddeld vaker schade rijden dan oudere bestuurders. Jonge bestuurders hebben natuurlijk ook minder rijervaring. Daarom vinden verzekeraars een jonge bestuurder met een sportieve, snelle auto vaak een te groot risico.

De Vereende autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Ik ben gepakt met verzekeringsfraude wat nu?

Verzekeraars nemen verzekeringsfraude ernstig op. Als u gepakt bent op verzekeringsfraude wordt dit geregistreerd bij Stichting CIS. Zij slaan deze informatie op in hun landelijke databank. Alle aangesloten verzekeraars kunnen de informatie in deze databank bekijken.

Mensen denken bij het woord fraude vaak aan ernstige misdrijven, maar het kan ook gaan om het verzwijgen van informatie tijdens de verzekeringsaanvraag. Als u informatie achterhoudt voor de verzekeraar en de verzekeraar komt daar achter, dan zal uw verzekering direct beëindigd of geweigerd worden.

De auto staat te lang onverzekerd op naam kan dat?

Zodra een auto op uw naam staat, bent u wettelijk verplicht om deze minimaal te verzekeren voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Ook als u niet met de auto rijdt moet deze verzekerd zijn. Als uw auto langer dan 14 dagen onverzekerd op naam staat, kan het zijn dat uw autoverzekering geweigerd wordt zodra u deze aanvraagt. Veel verzekeringsmaatschappijen willen namelijk geen auto verzekeren die allang verzekerd had moeten zijn

Uw auto toch verzekeren via De Vereende

Als het niet lukt om uw auto te verzekeren is dit natuurlijk heel vervelend. Misschien heeft u het al bij meerdere maatschappijen geprobeerd, maar wordt u telkens afgewezen. Gelukkig kunt u altijd nog terecht bij verzekeringsmaatschappij De Vereende. De Vereende is speciaal opgericht voor het verzekeren van bijzondere risico’s. Ze hebben een ruimer acceptatiebeleid dan reguliere verzekeraars en verzekeren daarom de risico’s waarmee u bij reguliere verzekeringsmaatschappijen niet terecht kunt. Wel zal de verzekeringspremie aanzienlijk hoger liggen dan bij andere maatschappijen.

Wij zijn een tussenpersoon van De Vereende. Dit betekent dat u bij ons uw autoverzekering bij De Vereende kunt afsluiten. Bovendien kunt u bij ons, als enige in Nederland, alvast een indicatie van de premie berekenen.

Veelgestelde vragen

Wat is een CIS-registratie precies?

Een CIS-registratie is een registratie in de databank van Stichting CIS. CIS staat voor Centraal Informatie Systeem. Stichting CIS houdt alle belangrijke verzekeringsgegevens bij, zoals het aantal schadeclaims of wanneer iemand fraude heeft gepleegd. Deze databank is toegankelijk voor alle aangesloten verzekeraars en gevolmachtigden.

Welke acceptatie eisen hanteert De Vereende?

De Vereende stelt enkele voorwaarden aan het afsluiten van een verzekering

  • U betaalt de premie minimaal 3 maanden vooruit, ook bij maandbetaling
  • De verzekering gaat pas in na ontvangst van de eerste premie EN een ondertekend aanvraagformulier
  • In de meeste gevallen rekent De Vereende daarnaast een waarborgsom van gemiddeld € 175,00. Deze moet vooraf worden betaald. Wanneer er aan het eind van de verzekering geen schade is geweest, krijgt u dit bedrag weer teruggestort.

Wanneer kan ik weer een autoverzekering bij een reguliere verzekeringsmaatschappij afsluiten?

Zolang u bij Stichting CIS geregistreerd staat, is de kans groot dat een reguliere verzekeringsmaatschappij u niet zal accepteren. Een CIS-registratie wegens wanbetaling blijft meestal 3 tot 5 jaar staan. Dit is afhankelijk van de aard en ernst van de situatie. Na deze tijd wordt de CIS-registratie automatisch uit het systeem verwijderd. Zodra uw CIS-registratie weer is verwijderd, kunt u weer een verzekering afsluiten bij een reguliere verzekeringsmaatschappij.

Bereken online de premie voor De Vereende autoverzekering

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op