800.000+ klanten
14 dagen bedenktijd
98% beveelt ons aan
Bereken premie
bootverzekering

Bootverzekering berekenen

Bereken direct de premie van uw bootverzekering!

Direct online dekking
Direct online dekking
14 dagen bedenktijd
14 dagen bedenktijd
8.1
Beoordeling verzekeringen

WA

 • Schade aan anderen
 • Brand, zelfontbranding, ontploffing en joyvaren
 • Storm en hagel
 • Inboedel
 • Trailer + volgboot
 • Andere schade van buitenaf

Bereken je premie

Meer info

WA + Beperkt casco

 • Schade aan anderen
 • Brand, zelfontbranding, ontploffing en joyvaren
 • Storm en hagel
 • Inboedel
 • Trailer + volgboot
 • Andere schade van buitenaf

Bereken je premie

Meer info

WA + Volledig casco

 • Schade aan anderen
 • Brand, zelfontbranding, ontploffing en joyvaren
 • Storm en hagel
 • Inboedel
 • Trailer + volgboot
 • Andere schade van buitenaf

Bereken je premie

Meer info

Vaak denken mensen dat het berekenen van de premie voor een bootverzekering ingewikkeld is, maar dat is het juist niet. Op Alpina.nl duurt het slechts een paar minuten met onze handige online vergelijkingsmodule. U hoeft alleen een aantal gegevens over uw boot in te vullen en vervolgens kan het vergelijken beginnen. U krijgt een handig overzicht van alle bootverzekeringen die aan uw wensen voldoen, inclusief bijbehorende premies.

Wat heeft u nodig voor het berekenen van uw bootverzekering

Tijdens het berekenen van de premie voor een bootverzekering moet u een aantal gegevens invullen. Dit zijn bijvoorbeeld gegevens over uw boot, de motor van uw boot, de gewenste dekking en uw schadevrije jaren. Als u start met het berekenen is het handig om deze gegevens bij de hand te houden. Vaak zijn het gegevens die u zo kunt opnoemen, maar misschien moet sommige zaken eerst even opzoeken, zoals de dagwaarde van uw boot. De dagwaarde van de boot is een belangrijke factor. Aan de hand van de dagwaarde kunt u bijvoorbeeld bepalen welke dekking u het beste kunt afsluiten. Een allrisk bootverzekering wordt bijvoorbeeld aangeraden voor boten met een hoge dagwaarde. Ook voor hele nieuwe boten wordt vaak een allrisk bootverzekering afgesloten. Is uw boot al wat ouder of wat minder waard? Dan heeft u misschien aan een WA bootverzekering voldoende.

Hoe wordt de hoogte van de premie berekend?

De hoogte van de premie wordt aan de hand van een aantal factoren berekend. Een verzekeraar kijkt bij het bepalen van de verzekeringspremie naar de volgende factoren:

 • Het type boot
 • De motor van de boot
 • De dekking die u kiest
 • Eventuele schadevrije jaren die u heeft opgebouwd met een bootverzekering uit het verleden
 • Een eventueel lidmaatschap bij een watersportvereniging

Veelgestelde vragen over het berekenen van een bootverzekering

Ben ik verplicht om een bootverzekering af te sluiten?

In Nederland bent u niet verplicht een bootverzekering af te sluiten. Wel is in sommige situaties een WA-verzekering verplicht. Bijvoorbeeld bij wedstrijden, in een jachthaven, een botenstalling of op (een deel van) vaarwater. Met een WA-verzekering bent u verzekerd voor schade die u anderen toebrengt met uw boot. Vaart u buiten Nederlandse wateren? Dan kan het zijn dat een bootverzekering wel wettelijk verplicht is. Dit is bijvoorbeeld vaak in landen rond de Middellandse Zee, zoals Griekenland, Kroatië, Italië en Spanje.

Wat kost een bootverzekering?

Wat een bootverzekering per maand kost, is afhankelijk van een aantal factoren. Er wordt gekeken naar het type boot dat u heeft, het bouwjaar, de lengte van de boot en de dagwaarde van de boot. Ook wordt er gekeken naar de motor. Lees meer.

Kan ik online de premie voor een bootverzekering berekenen?

Ja, op Alpina.nl kunt u eenvoudig en snel de premie voor een bootverzekering berekenen. Hiervoor moet u een aantal gegevens over uw boot invullen in onze online vergelijkingstool. Vervolgens krijgt u een overzicht van alle passende bootverzekeringen inclusief premies en polisvoorwaarden.

Zo kunt u in 5 stappen de premie van uw bootverzekering berekenen

Het bereken van de premie voor een bootverzekering is eigenlijk heel simpel. In 5 stappen kunt u eenvoudig bootverzekeringen vergelijken. U krijgt alvast een indicatie van de premie en kunt gemakkelijk de polisvoorwaarden bekijken.

Stap 1: Vul een aantal gegevens over uzelf en uw boot in

Dit zijn onder andere het type boot dat u heeft, de lengte van de boot, het motorvermogen in PK en de ligplaats van de boot. Ook geeft u aan hoeveel schadevrije jaren u al heeft opgebouwd. Schadevrije jaren zorgen voor korting op de premie.

Stap 2: Kies de gewenste dekking

Vervolgens kiest u de gewenste dekking. U heeft hierbij de keuze uit WA, WA + Beperkt Casco of Allrisk. Belangrijk is om voor uzelf te bepalen welke verzekeringsvorm het beste bij uw boot past. Voor een hele nieuwe of dure boot kunt u het beste kiezen voor een allrisk bootverzekering. Voor een oudere boot met nog maar een geringe waarde is een WA bootverzekering misschien al voldoende.

Stap 3: Vergelijk op prijs én inhoud

Vervolgens kunt u de bootverzekeringen vergelijken op prijs en inhoud. Let niet alleen op de prijs, want met de goedkoopste bootverzekering bent u misschien niet zo goed verzekerd als u zou willen. Kijk daarom ook goed naar de dekking en de polisvoorwaarden. Dan weet u precies waar u allemaal wel en niet voor verzekerd bent. Zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan als u een keer schade heeft of een ongeval krijgt.

Stap 4: Kijk goed naar de belangrijkste polisvoorwaarden

Bij het vergelijken van bootverzekeringen is het belangrijk dat u, naast de verschillen in premie, ook de polisvoorwaarden goed analyseert. Kijk bijvoorbeeld eens naar de bonus/malusladder, zodat u weet hoeveel korting u krijgt bij schadevrije jaren en hoeveel u moet inleveren als u schade claimt. Ook is het goed om eens te kijken naar dekking voor schade door eigen gebrek. Dit kan namelijk flink uiteenlopen.

Stap 5: Uw gekozen bootverzekering afsluiten!

Heeft u na het vergelijken de beste bootverzekering voor uw boot gevonden? Dan kunt u deze direct online afsluiten!

Bereken direct de premie van uw bootverzekering!

Op Alpina.nl kunt u eenvoudig de premie voor een bootverzekering berekenen. Heeft u bootverzekeringen vergeleken en de verzekering met de beste dekking én premie gevonden? Dan kunt u deze direct online afsluiten! Heeft u nog vragen of wilt u even overleggen met een van onze verzekeringsspecialisten? Neem dan vooral contact met ons op. Onze medewerkers staan voor u klaar om u te helpen met al uw vragen. U kunt ons telefonisch bereiken op 088 – 6883700 of ons een bericht sturen via de chat, WhatsApp en Messenger.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.1
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3143 reviews

Bereken direct de premie van uw bootverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op