800.000+ klanten
28 vestigingen
92% beveelt ons aan

Waar moet ik op letten bij het afsluiten van een brommerverzekering?

De laatste jaren is het aantal brommers in Nederland fors gestegen, waardoor er momenteel ongeveer 1,1 miljoen brommers in Nederland rondrijden. Veel jongeren nemen een brommer, maar ook bij de 50-plussers is het brommer rijden steeds populairder. Al die mensen willen zorgeloos kunnen genieten van hun brommer. Om zorgeloos te kunnen genieten is het van belang om een brommerverzekering af te sluiten, zodat u voorbereid bent op onvoorziene omstandigheden. In dit artikel zult u meer lezen over de brommerverzekering.

 

Welke dekking heeft de brommerverzekering

Bij het verzekeren van een brommer is er een standaard verzekering die voor iedereen is verplicht dit is: de WA-verzekering. Daarnaast zijn er nog 3 andere verzekering die als uitbreiding dienen voor de WA-verzekering. Deze verzekeringen zijn de WA-diefstal, WA-diefstal en brand en tenslotte de WA-diefstal, brand en aanrijding. Het kiezen van een van deze verzekeringen hangt af in hoeverre u uw brommer verzekerd wilt hebben en van de waarde die de brommer heeft. De WA-diefstal, brand en aanrijding is voor dat extra beetje zekerheid. Deze verzekering zorgt ervoor dat u bent verzekerd bij schade aan anderen, bij diefstal en bij brand. Daarnaast bent u ook verzekerd bij schade aan uw eigen brommer.

Naast het kiezen van een van de bovengenoemde verzekeringen kunt u er ook voor kiezen om een aanvullende dekking af te sluiten bij uw brommerverzekering. Een voorbeeld hiervan is bij een van de beperktere verzekeringen een verhaalservice af te sluiten. De verhaalservice regelt dan dat de kosten worden verhaald op de veroorzaker. Dit zorgt ervoor dat u dit niet zelf hoeft te doen.

Brommerverzekering afsluiten

Als u een brommerverzekering afsluit wilt u zo goed mogelijk verzekerd zijn tegen de beste prijs. Echter is het zo dat de duurste verzekering niet altijd het voordeligst is. Wanneer u een brommer heeft met een lage waarde en deze wilt verzekeren met de hoogste verzekering dan zal u een hogere premie moeten betalen dan bij een lagere verzekering of bij een brommer met een hogere waarde. Het is dan van belang om deze afweging voor uw zelf te maken.

Brommerverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

WA (verplicht)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen brommer

WA Diefstal en Brand

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen brommer

WA Diefstal,Brand en aanrijding

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen brommer

Waar moet u op letten bij het afsluiten van een brommerverzekering

Bij het afsluiten van een brommerverzekering is het van belang dat u rekening houdt met een aantal zaken, namelijk de dagwaarde van uw brommer, uw leeftijd, uw woonplaats, het aantal schadevrij jaren en het type brommer. Aan de hand van deze gegevens wordt uw premie bepaald die u zal moeten betalen voor uw brommer.

Accessoires verzekeren

Bij de meeste verzekeringen is er een mogelijkheid om ook de accessoires van de brommer te verzekeren in sommige gevallen zit dit inbegrepen bij de uitgebreidste verzekering. Een brommer kan verschillende accessoires hebben, zoals een helm en windscherm. Echter zijn er nog meer accessoires die u kunt laten verzekeren bij uw verzekeraar.

Meer informatie over een verzekering? Bekijk de mogelijkheden bij Alpina!

Wilt u een brommerverzekering afsluiten? Dan bent u bij Alpina aan het juiste adres. Bij Alpina krijgt u altijd de meest complete verzekering voor de juiste prijs. Heeft u vragen over het afsluiten van een verzekering? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Bereken direct de premie voor een brommerverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op