800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Hoe kan ik een Hanway brommer verzekeren?

Bent u op zoek naar een brommerverzekering voor uw Hanway brommer? Dan bent u bij Alpina aan het goede adres! Bij ons kunt u voor elk type brommer een passende brommerverzekering afsluiten. Met een goede brommerverzekering bent u altijd verzekerd bij schade of diefstal. Zo voorkomt u dat u te maken krijgt met torenhoge kosten bij schade. Lees hier meer over het verzekeren van een Hanway brommer.

Brommerverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Hanway brommer verzekeren

Ben ik verplicht om een Hanway brommer te verzekeren?

In Nederland bent u verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten voor uw brommer. Dit geldt voor elk motorvoertuig. Met een WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) verzekering bent u verzekerd voor schade die u bij een ander veroorzaakt. Schade aan uw eigen brommer is niet meeverzekerd, hiervoor moet u een uitgebreide dekking kiezen. U kiest zelf welke dekking het beste bij uw brommer past.

Brommerverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Hanway brommer verzekeren: welke dekking moet ik kiezen?

Bij het afsluiten van een brommerverzekering voor uw Hanway kunt u een keuze maken uit drie verschillende dekkingen: WA, WA+ en Allrisk. Bij het kiezen van de juiste dekking kunt u kijken naar uw persoonlijke situatie en naar uw brommer. Voor hele nieuwe brommers wordt er bijvoorbeeld vaak een uitgebreide verzekering afgesloten, terwijl dat voor een hele oude brommer misschien niet zo belangrijk meer is. Om u te helpen met uw keuze hebben we alle drie de dekkingen voor u op een rijtje gezet.

WA-dekking

U bent verplicht om minimaal een WA-verzekering voor uw motorvoertuig af te sluiten. Dit geldt dus ook voor een brommer. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Een WA-verzekering vergoedt alle schades bij iemand anders waar u aansprakelijk voor bent. Als u een WA-brommerverzekering afsluit, is schade aan uw eigen Hanway niet meeverzekerd. Deze moet u dan zelf betalen.

WA+ dekking

Een aanvulling op de verplichte WA-verzekering is de WA+ verzekering. Deze staat ook wel bekend als de WA + Diefstal en Brand. Hiermee bent u dus ook verzekerd bij diefstal en brand. Een Hanway brommer is vaak populair bij dieven. De brommer heeft een stoere uitstraling en valt daarom op. Daarom kunt u overwegen om ook diefstal mee te verzekeren. Mocht uw Hanway gestolen worden, dan weet u zeker dat u goed verzekerd bent.

Allrisk dekking

De meest uitgebreide dekking is de WA + Diefstal, Brand en aanrijding dekking. Dit wordt ook wel de allrisk brommerverzekering genoemd. Dit is de meest uitgebreide en tevens duurste brommerverzekering. Hiermee verzekert u ook nog eens uw eigen brommer bij schade, ook als de schade door eigen handelen komt.

Uw Hanway brommer verzekeren? Dat kan direct op Alpina.nl!

Voordat u de weg op gaat met uw Hanway moet u wel zorgen dat u goed verzekerd bent. Sluit daarom snel een brommerverzekering af op Alpina.nl U kunt eerst diverse aanbieders met elkaar vergelijken in onze online vergelijkingstool. Zo krijgt u een handig overzicht van alle brommerverzekering met bijbehorende premies en polisvoorwaarden. Heeft u de juiste brommerverzekering gevonden? Dan kunt u deze direct online afsluiten.

Bereken direct de premie voor een brommerverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op