800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Hoe kan ik een oldtimer brommer verzekeren?

Heeft u een mooie oldtimer brommer? Dan is dat waarschijnlijk een kostbare bezit. U moet er natuurlijk niet aan denken dat deze beschadigd raakt of zelfs gestolen wordt. Daarom is het belangrijk dat u een goede brommerverzekering afsluit. Met een goede brommerverzekering bent u verzekerd bij bijvoorbeeld diefstal of brand, afhankelijk van de dekking die u kiest. Op Alpina.nl kunt u gemakkelijk verschillende aanbieders met elkaar vergelijken om zo de beste brommerverzekering voor uw oldtimer te vinden. U leest hier alles over het verzekeren van een oldtimer brommer!

Brommerverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

oldtimer brommer verzekeren

Ben ik verplicht om mijn oldtimer te verzekeren?

Ja, als kentekenhouder bent u verplicht om alle motorvoertuigen die op uw naam staan te verzekeren. Hetzelfde geldt dus voor een oldtimer brommer. U moet minimaal een WA-brommerverzekering afsluiten, maar u mag natuurlijk ook een uitgebreidere dekking kiezen. Met een WA-dekking bent u verzekerd voor schade die u bij een ander veroorzaakt. Schade aan uw eigen oldtimer is hiermee niet verzekerd.

Brommerverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Oldtimer brommer verzekeren: welke dekking moet ik kiezen?

Voor veel eigenaren is hun oldtimer brommer een kostbaar bezit. Vaak wordt er niet zoveel op gereden, maar wel veel aan geklutst, gepoetst en bewonderend naar gekeken. Iets wat u dierbaar is, moet u goed verzekeren. Daarom is het belangrijk dat u goed kijkt naar de dekking die u kiest. U heeft de keuze uit drie verschillende dekkingen, namelijk WA, WA+ en Allrisk. Wij leggen u graag het verschil uit tussen deze drie dekkingen.

WA-dekking

Een WA-dekking is de minimale basisdekking voor een brommerverzekering. In Nederland bent u verplicht om voor elk motorvoertuig minimaal een WA-verzekering af te sluiten. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Een WA-verzekering vergoedt dus alle schades bij iemand anders, waar u aansprakelijk voor bent.

WA+ dekking

Een WA+ dekking is een iets uitgebreide dekking dan een WA-dekking. Deze dekking wordt ook wel WA + Diefstal en Brand genoemd. Hiermee bent u ook verzekerd voor diefstal van uw oldtimer brommer en schade door brand. Een oldtimer valt vaak op vanwege het bijzondere design. Dit zien dieven ook niet over het hoofd. Een oldtimer kan ze bovendien flink wat geld opleveren. Daarom kiezen veel oldtimer-bezitters ervoor om diefstal mee te verzekeren. Let wel goed op de voorwaarden die de verzekeraar stelt aan deze dekking. Vaak eisen verzekeraars dat u in ieder geval een goed slot gebruikt dat voldoet aan de kwaliteitseisen. Dit kunt u terugvinden in de polisvoorwaarden van de verzekering.

Allrisk dekking

Als u volledig verzekerd wilt zijn kunt u het beste een allrisk brommerverzekering afsluiten. Hiermee bent u namelijk niet alleen verzekerd voor alle eerder genoemde schades, maar ook voor schade aan uw eigen brommer door eigen schuld. Bijvoorbeeld als u een andere bestuurder van rechts over het hoofd ziet. Of als u per ongeluk tegen een paaltje aanrijdt.

 

Verzeker uw oldtimer brommer via Alpina!

Wij hebben een passende brommerverzekering voor elke brommer, dus ook voor een oldtimer. U hoeft niet alle websites van verzekeraars af te speuren naar de beste deal, maar kunt gemakkelijk vergelijken met onze online tool. Als u de juiste brommerverzekering heeft gevonden kunt u deze snel online afsluiten.

Bereken direct de premie voor een brommerverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op