Hoe kun je besparen op een brommerverzekering?

Een brommerverzekering kunnen eigenaren van een bromfiets niet zonder. Onbewust wordt er vaak teveel betaald voor de verzekering. De brommerverzekering is verplicht, maar let wel goed op waar u het voertuig verzekert en tegen welke premie.

Zoals bij veel verzekeringen het geval is, letten Nederlanders onvoldoende op de hoogte van de kosten. De brommerverzekering is in vergelijking met veel andere verzekeringen niet duur, maar het zijn wel kosten die maandelijks of jaarlijks terugkomen. Gebruik onze tips om te besparen op de brommerverzekering.

Verzeker de brommer niet te uitgebreid

Voor een oudere brommer wilt u niet teveel betalen, dus kiest u in dat geval voor de WA brommerverzekering. Er zijn ook nog drie varianten die een ruimere dekking bieden, namelijk:

  • WA + diefstal
  • WA + diefstal en brand
  • WA + diefstal, brand en aanrijding

Uit de naam van deze verzekeringsvormen blijkt al welke dekking u mag verwachten. Verzeker uw brommer niet te uitgebreid. Met een voertuig met een waarde van een paar honderd euro kiest u natuurlijk niet meer voor de WA + diefstal, brand en aanrijding. Bij het vergelijken kunt u ook gelijk gaan voor de brommerverzekering met de meest geschikte dekking tegen de laagste premie.

Staat u op het punt om een brommer te kopen? Wat kost de verzekering?

Bij het kopen van een brommer let u op de aankoopkosten, maar waarom zou u aanvullend geen rekening houden met de kosten om het voertuig te verzekeren? De verschillen in de brommerverzekering kunnen groot zijn of u kiest voor bromfiets X in plaats van bromfiets Y. Zeker als u twijfelt over twee voertuigen is het de moeite waard om u vooraf te verdiepen in de kosten van het verzekeren.

Betaal de premie per jaar

U kunt de premie maandelijks of per kwartaal voldoen, maar financieel ben u het beste uit met een jaarbetaling. U krijgt namelijk gemiddeld een korting tussen 3 en 5 procent van verzekeraars. Banken bieden dergelijke percentages niet op uw spaargeld, dus het in één keer betalen van de premie is zeker de overweging waard als het financieel haalbaar is.

De belangrijkste tip is het vergelijken van de verzekering. Ga er in ieder geval niet vanuit dat u nu een redelijke premie betaalt. Hoe redelijk de huidige premie is, kunt u alleen maar achter komen als u weet wat andere verzekeraars voor de verzekering in rekening brengen.

Bereken de premie voor een brommerverzekering

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 23-02-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op