Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Volledig verkocht

Mariënhof

2361 GB Warmond
44 m2 t/m 168 m2  wonen
van € 237.000,- tot € 730.000,- v.o.n.
> Bereken je maandlasten

Omschrijving

Mix van woningtypes
Mariënhof telt straks vier parkwoningen: gezinswoningen met vier of vijf slaapkamers, twee badkamers, een privétuin aan het park en in de parkeergarage een berging en twee parkeerplaatsen.
De vijftien hofwoningen hebben vier of vijf slaapkamers, een tuinkamer, twee badkamers, een privétuin aan het binnenhof, een inpandige berging en twee parkeerplaatsen die direct aan de woning grenzen.
De negentien tuinappartementen hebben allemaal twee slaapkamers, een ruime badkamer, een balkon, loggia of tuin en in de stallingsgarage een berging en één parkeerplaats. In dit gebouw komt daarnaast één gave woonstudio met flinke tuin. De twaalf parkappartementen zijn compact, met één of twee slaapkamers, een badkamer en in de parkeergarage een berging en één parkeerplaats.
De meeste parkappartementen hebben een tuin of balkon met zicht op de parkachtige omgeving.
Wat alle woningen gemeen hebben, zijn de grote, statige ramen waardoor veel licht naar binnen komt en je veel zicht hebt op de prachtige omgeving.

4 Parkwoningen

- Woonoppervlakte: 150 tot 155 m2
- Vier of vijf slaapkamers
- Twee badkamers
- Zonnige voor- en achtertuin
- Ruime (fietsen)berging in de garage
- Twee privé parkeerplaatsen in de garage

15 Hofwoningen

- Woonoppervlakte: 162 tot 169 m2
- Vier of vijf slaapkamers en een tuinkamer
- Twee badkamers
- Zonnige voor- en achtertuin
- Inpandige (fietsen)berging op de begane grond
- Twee privé parkeerplaatsen in de garage

20 Tuinappartementen (diverse types)

- Woonoppervlakte: van 46 tot 94 m2
- Twee slaapkamers
- Badkamer en apart toilet
- Zonnige tuin
- Grote (fietsen)berging in de garage
- Privé parkeerplaats in de garage

12 Parkappartementen (diverse types)

- Woonoppervlakte: van 44 tot 55 m2
- 1 of 2 slaapkamers
- Badkamer met toilet of apart toilet
- Tuin of balkon of het Binnenhof is je buitenruimte
- Berging in huis en in de garage
- Privé parkeerplaats in de garage

Modern wonen op een landgoed: het kan echt
De Bisschopslaan van tweehonderd meter lang, beschut door eeuwenoude bomen, leidt je het landgoed op. Je passeert de monumentale gebouwen Mariëngaerde met zijn kapel en Mariënhaven om thuis te komen in je eigen woning. Je geniet hier van modern comfort, fijne contacten met buren en de historische omgeving. Het mooie is dat starters, doorstromers, singles, stellen, gezinnen en senioren op deze fantastische plek kunnen gaan wonen.

Genieten van hoven en landschapspark
Historisch Mariënhaven, waar straks Mariënhof zal komen, had van oorsprong een groot binnenhof. Eromheen waren verschillende hoven en nutstuinen. Deze structuur is leidend geweest voor het ontwerp en de ontwikkeling van Mariënhof. Het wordt gebouwd in een u-vorm. In het hart van het complex komt een semi-openbaar, verhoogd binnenhof met privétuinen, afgescheiden door hagen, en een gemeenschappelijk deel. Hier vind je onder andere plantvakken waar elk seizoen iets nieuws te zien is, geurige kruidentuinen en planten die schaduw en verkoeling geven. Het binnenhof is bereikbaar via een trap en via de woningen. Daarnaast krijgt Mariënhof nog twee kleinere hoven; een soort overgangen naar de bestaande gebouwen en het landschapspark. Aan de buitenzijde van het gebouw geniet je van de landschapstuin. Hier ervaar je het landschap, met de volwassen bomen, velden en monumenten op het landgoed. Op Mariënhof komt alleen bestemmingsverkeer. Kinderen kunnen hier dus heerlijk en veilig buitenspelen.

Harmonieuze architectuur
De bouwhoogte van Mariënhof – maximaal drie lagen met een kap – respecteert het zicht op de omliggende monumenten en het landschap. De bebouwing loopt qua hoogte op vanuit het park richting de rand van het seminarieterrein. De torens van de kapellen en de ruïne zijn overal goed zichtbaar. De architectuur is verfijnd en rustig en sluit aan bij de andere gebouwen op het landgoed. Denk aan lichte, terrakleurige bakstenen, statige verticale ramen, donkere kozijnen en sluitstenen boven de kozijnen, waarvan enkele met ornamenten die herinneren aan de geschiedenis van de plek. De gevels aan het binnenhof hebben een rustig, ritmisch karakter, met repeterende raampartijen en af en toe een afwijkend element, zoals een dakkapel of balkon.

Projectinformatie

  • Status Volledig verkocht
  • Aantal bouwtypes 4
  • Aantal objecten 9
  • Woonoppervlakte 44 m2 t/m 168 m2
  • Project website www.woneninmarienhof.nl