Nooit onderverzekerd
Nooit onderverzekerd
98% beveelt ons aan
98% beveelt ons aan
8.1
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
Beoordeling verzekeringen
Opstalverzekering vergelijken

Opstalverzekering vergelijken

Nooit onderverzekerd
Nooit onderverzekerd
98% beveelt ons aan
98% beveelt ons aan
8.1
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
Beoordeling verzekeringen

Wanneer u zich aan het oriΓ«nteren bent op een opstalverzekering, dan zult u tot de ontdekking komen dat er veel verzekeraars zijn die een opstalverzekering aanbieden. Het maken van een juiste beslissing wordt er hierdoor vast niet makkelijker op. Ook worden er in de verzekeringswereld allerlei vaktermen gebruikt, die lastig te begrijpen kunnen zijn. We proberen u op deze pagina handvatten te geven voor het afsluiten van een opstalverzekering, in de hoop uw keuze makkelijker te maken.

Wat is een opstalverzekering?

Een opstalverzekering wordt ook wel een woonverzekering of woonhuisverzekering genoemd. Met zo’n verzekering verzekert u zich tegen schade aan uw huis en de daarbij behorende onroerende zaken, ontstaan door verschillende schade-oorzaken (bijvoorbeeld brand of storm). Schade aan de spullen Γ­n uw huis kunt u verzekeren via een inboedelverzekering.

Waar moet ik op letten bij het vergelijken van woonverzekeringen?

Om de premie van een opstalverzekering te kunnen vergelijken is het allereerst belangrijk dat u de juiste gegevens over de woning paraat hebt (zoals oppervlakte, bouwaard, staat van onderhoud). Om er zeker van te zijn dat u geen appels met peren vergelijkt is het belangrijk dat u het verschil weet tussen de verschillende dekkingen die worden aangeboden in de markt (branddekking, uitgebreide gevarendekking, ugv+ en allrisk). De gekozen dekking is namelijk van groot belang voor de premie die de verzekeraar berekent.

Bij de meeste opstalverzekeringen is het mogelijk om zelf de hoogte van het eigen risico te kiezen. Vaak is het ook mogelijk om geen eigen risico te hebben. Uiteraard vertalen deze keuzes zich terug in de hoogte van de verzekeringspremie. Bij het vergelijken is het dus goed om na te gaan hoe hoog de eigen risico’s zijn bij de verschillende offertes die u voor zich heeft liggen. (link maken naar pagina eigen risico opstalverzekering wanneer deze er is…moet ik nu nog schrijven)

Wanneer u een huis huurt, dan heeft de verhuurder vaak zelf de opstal verzekerd. Heeft u zelf verbeteringen aangebracht in de huurwoning (bijvoorbeeld een nieuwe keuken), dan is deze te verzekeren als huurdersbelang op de inboedelverzekering.

Kan ik korting krijgen op de opstalverzekering?

Veel verzekeraars bieden bij de verzekeringen rondom het woonhuis een pakketkorting aan. Bijvoorbeeld als u de opstal, inboedel en aansprakelijkheid bij dezelfde verzekeraar onderbrengt. De korting is vaak een bepaald percentage van de premie. Hoe meer rubrieken u afsluit, des te hoger de korting is.

Hoe kan ik een opstalverzekering afsluiten?

U kunt deze verzekering online afsluiten via onze website, www.alpina.nl. Voor vragen zijn wij bereikbaar via de chat en telefonisch. Wij staan u graag te woord.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8.1
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3277 reviews
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
09-03-2022
De graaf
Vriendelijk snel antwoord
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
11-03-2022
Catelijne
nvt
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
22-02-2022
Ton
ondanks een aparte melding van de schade zonder telefonisch contact komt het over als klantvriendelijk.

Bereken direct de premie voor uw opstalverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geΓΌpdatet: 12-01-2021

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op