800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen
Overlijdensrisicoverzekering voor kind baby

Hoewel de overlijdensrisicoverzekering vooral interessant is voor volwassenen die de financiële toekomst van hun nabestaanden na hun eigen overlijden willen verzekeren, is er ook de mogelijkheid om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten voor een kind.

In principe werkt de verzekering in dit geval op dezelfde manier als een overlijdensrisicoverzekering voor volwassenen. Wil je een overlijdensrisicoverzekering afsluiten voor je eigen kinderen onder de 18 jaar? Dan moet je wel met een aantal zaken rekening houden. Hieronder lees je meer.

Waarom moet je een overlijdensrisicoverzekering voor een kind afsluiten?

Een overlijdensrisicoverzekering op zich brengt enkele interessante voordelen met zich mee voor je kind. Veel mensen denken bijvoorbeeld aan de toekomst van hun kinderen en willen niet dat ze in de problemen geraken als één van hun ouders komt te overlijden, door een ongeval of een ziekte.

Het belangrijkste doel van de overlijdensrisicoverzekering wordt meteen duidelijk: het geeft je kind(eren) meer financiële zekerheid en dat betekent natuurlijk ook minder kopzorgen voor jou en je partner.

Aan de andere kant is het ook mogelijk om je kind zélf een eigen overlijdensrisicoverzekering te geven. Dit is vooral interessant aangezien een overlijdensrisicoverzekering voor volwassenen niet per se inhoudt dat de kinderen van de verzekeringnemer meeverzekerd zijn.

De voordelen van een eigen overlijdensrisicoverzekering voor je kind gaan ver, zoals je hieronder ziet:

  • Je kiest zelf de looptijd van de verzekering
  • Het verzekerd bedrag is vrij te bepalen
  • Je kan kiezen tussen een verzekering met een dalend, gelijkblijvend of stijgend verzekerd bedrag
  • Je kind bouwt zelf een waarde op tijdens de looptijd van zijn of haar overlijdensrisicoverzekering

Een nadeel van een eigen overlijdensrisicoverzekering voor je kind is dan wel dat je een extra premie betaalt in naam van je kind.

Kan je een overlijdensrisicoverzekering afsluiten voor een kind onder 18 jaar?

Zoals reeds gezegd houdt een overlijdensrisicoverzekering voor volwassenen niet per se in dat ook de kinderen meeverzekerd zijn. Gelukkig is het wel degelijk mogelijk om een af te sluiten voor je kind als hij of zij jonger is dan 18 jaar. Het gaat dan specifiek om een speciale kinderdekking, die deel uitmaakt van je eigen verzekering.

Hieronder nog enkele aandachtspunten als je een overlijdensrisicoverzekering voor je kind afsluit:

1. Let op de maximale leeftijd voor de verzekering

Bij een overlijdensrisicoverzekering voor kinderen geldt doorgaans dat de uitkering beschikbaar wordt voor de ouders als dat kind voor een bepaalde leeftijd komt te overlijden. Meestal is dat 18 jaar.

2. Meerdere kinderen meeverzekeren

Daarbij heb je de mogelijkheid om meerdere kinderen mee te verzekeren bij jouw overlijdensrisicoverzekering . Zo verzeker je meteen alle kinderen in je gezin die jonger zijn dan 18 jaar.

3. Het vastleggen van de uitkering

Ten slotte moet je bij het afsluiten van de overlijdensrisicoverzekering voor je kind bepalen hoe hoog het uitgekeerde geldbedrag ligt dat je ontvangt na het overlijden van je kind. Dit geld kan dan aangewend worden om bijvoorbeeld de begrafenis te betalen.

4. Het maximale bedrag van de verzekeraar

Ten slotte is het geen slecht idee om rekening te houden met de maximale uitkeringen bij verschillende verzekeraars. De hoogte van de dekking verschilt immers nogal sterk van aanbieder tot aanbieder.

Een laatste belangrijk aandachtspunt bij een overlijdensrisicoverzekering voor je kind is dat de verzekeraar niet hoe dan ook het geldbedrag uitkeert. Dit is immers enkel zo als je kind tijdens de looptijd van de verzekering komt te overlijden. Een dergelijke verzekering voor je kind afsluiten biedt dus wel degelijk mogelijkheden en voordelen, maar is ook gekoppeld aan bepaalde beperkingen.