Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Uitvaartverzekering baby herdenkingskaarsen

Uitvaartverzekering baby

Wil je een uitvaartverzekering afsluiten? Neem contact met ons op!

Een uitvaart voor je baby is iets waar je, net als elke andere ouder, het liefst van al niet aan denkt. Aan de andere kant is het wél belangrijk om al voor de geboorte van je kindje rekening te houden met de praktische verantwoordelijkheden en procedures in verband met de nodige verzekeringen, zoals de uitvaartverzekering.

Een uitvaartverzekering is meestal van toepassing op volwassenen, maar het is ook mogelijk om een dergelijke verzekering voor je baby af te sluiten. Wat komt daar zoal bij kijken? Hieronder lees je meer.

Uitvaartverzekering baby ouder

Wat kost een uitvaart voor een baby?

De kostprijs van de uitvaart voor je baby is natuurlijk het laatste waar je mee bezig wilt zijn als je kindje komt te overlijden. Juist daarom is het de moeite waard om op zoek te gaan naar een goede uitvaartverzekering voor baby’s.

De wet zegt dat, als een baby overlijdt na 24 weken zwangerschap, er een uitvaart moet plaatsvinden. Daarvóór is het niet verplicht, maar kan het wel. Veel mensen kiezen er na een officiële crematie of begrafenis ook voor om hun baby in de natuur te begraven, of zelfs in de achtertuin. In elk geval opteren de meesten voor een uitvaart.

Uitvaartverzekering afsluiten? Neem contact met ons op!

Wat kost een uitvaart voor een baby nu precies?

Gemiddeld is dat 1.000 euro, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de persoonlijke wensen van de ouders. Heel vaak kiezen ouders ervoor om de uitvaart intiem te houden, met als gevolg dat de kosten ook een stuk lager liggen dan bij een uitvaart voor volwassenen.

Zodra het kindje ouder is, lopen de kosten voor een uitvaart al snel op tot 4.000 of zelfs 10.000 euro. Een heus bedrag, dat niet alle ouders kunnen betalen. Dat verklaart dan ook waarom heel wat mensen een uitvaartverzekering voor zichzelf wensen af te sluiten, met gratis dekking voor hun kinderen inbegrepen.

Is een baby automatisch meeverzekerd in de polis van zijn ouders?

Je vraagt je misschien af of je baby of kindje automatisch verzekerd is voor een uitvaart als je zelf een uitvaartverzekering hebt. Bij de meeste verzekeraars is dat wel degelijk het geval en zijn zelfs ongeboren baby’s meeverzekerd.

Doorgaans heeft deze regel betrekking op baby’s vanaf 24 weken zwangerschap en tot 1 of 2 maand na de geboorte. Een voorwaarde daarvoor is natuurlijk dat een van de ouders zelf een verzekering heeft afgesloten.

Wat gebeurt er na die periode van 1 of 2 maand

Zodra die periode verstreken is, is je baby automatisch niet langer meeverzekerd en moet je hem of haar op de polis van je eigen verzekering bijschrijven. Dit is meestal gratis, hoewel je bij sommige verzekeraars een lage premie betaalt per maand.

Ook is je kind bij de meeste verzekeraars meeverzekerd tot hij of zij 18, 21 of 25 jaar oud is. De voorwaarden verschillen nogal van verzekeraar tot verzekeraar, dus het loont de moeite om die op voorhand te onderzoeken en tegen elkaar af te wegen.

Een eigen uitvaartverzekering afsluiten voor je baby

Hoewel de meeste verzekeraars dus wel degelijk de optie bieden om je baby mee te nemen in je eigen uitvaartverzekering, is het ook mogelijk om een aparte polis af te sluiten voor je kind. Wat zijn de voordelen en nadelen daarvan?

  1. Het voordeel is dat je kind met een eigen verzekering een waarde opbouwt, net als jijzelf.
  2. Het nadeel is natuurlijk dat je maandelijks een premie betaalt voor de uitvaartverzekering van je kind.

Bij de meeste verzekeraars is die maandelijkse premie erg laag. Toch loont het de moeite om de verschillende voorwaarden en maandelijkse premies van uiteenlopende verzekeraars te vergelijken, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Wil je een uitvaartverzekering afsluiten? Neem contact met ons op!