800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Home Verzekering

Verzekering

Mensen zien verzekeringen vaak als een noodzakelijk kwaad. Bij schade en diefstal is echter fijn om goed verzekerd te zijn. In feite koopt u met een verzekering een vorm van zekerheid. Een goed passende verzekering kan u namelijk veel geld besparen. Meestal wordt gedacht dat het afsluiten van een verzekering veel tijd in beslag neemt, maar dit valt heel erg mee. Op Alpina.nl hebben we het vergelijken en afsluiten van een verzekering heel gemakkelijk gemaakt. In slechts 5 minuten kunt u al een goede verzekering afsluiten. In dit artikel op Alpina.nl vertellen we u alles over verzekeringen.

Verzekering afsluiten bij Alpina? Bereken ze hier!

verzekering

Wat is een verzekering?

Een verzekering is een wederzijdse overeenkomst tussen verzekeraar en verzekerde, waarbij de verzekerde premie betaalt aan de verzekeraar om gedekt te zijn tegen een bepaalde schade. Verzekeringen zijn in te delen in drie verschillende groepen: schadeverzekeringen, zorgverzekeringen en levensverzekeringen.

Verzekering afsluiten bij Alpina? Bereken ze hier!

Waarom een verzekering afsluiten?

Verzekeren is eigenlijk het afdekken van het risico van een onverwachte gebeurtenis. U weet van tevoren natuurlijk niet óf en wanneer er iets gaat gebeuren, zoals een brand in huis of een auto-ongeluk met schade. Als de gebeurtenis al heeft plaatsgevonden, heeft verzekeren geen zin meer. Een brandend huis kunt u immers niet meer verzekeren. Door een verzekering af te sluiten zorgt u voor financiële zekerheid, want de kosten kunnen bij schade soms hoog oplopen. Denk bijvoorbeeld aan een brand die uw woning of de spullen in uw woning verwoest. Als u alles moet vervangen loopt dat flink in de kosten. Ook als er bij een ongeluk letselschade ontstaat, kan dit flink oplopen. Met een goede verzekering hoeft u de kosten niet alleen te dragen. Als u geen verzekering afsluit, neemt u voor lief dat u de schade in uw eentje moet dragen als er zaken beschadigen of verloren gaan.

Waarom een verzekering vergelijken?

Het aanbod in verzekeringen is heel groot en blijft zich steeds verder uitbreiden. Bovendien lopen de prijzen soms erg uiteen en zijn er steeds meer verschillende voorwaarden mogelijk. Om te voorkomen dat u door de bomen het bos niet meer ziet, kunt u verzekeringen vergelijken. Door een verzekering te vergelijken kiest u altijd de verzekering die het beste bij u past. Soms kiezen mensen voor de goedkoopste verzekering die ze kunnen vinden, zonder goed naar de dekking te kijken. Het is echter belangrijk dat u bij het vergelijken niet alleen kijkt naar de prijs, maar ook naar de dekking en voorwaarden. Er kunnen namelijk grote verschillen in dekking zitten. Misschien bent u met de goedkoopste verzekering wel minder goed verzekerd dan u eigenlijk wilt.

Wat is een verplichte verzekering in Nederland?

In Nederland zijn er slechts twee soorten verzekeringen verplicht: een zorgverzekering en een WA-verzekering voor een motorvoertuig. Het afsluiten van een zorgverzekering is verplicht voor iedereen in Nederland vanaf 18 jaar. Kinderen onder de 18 jaar zijn gratis meeverzekerd op de zorgverzekering van hun ouders. Met een zorgverzekering dekt u medisch noodzakelijke gezondheidszorg.

Staat er een motorvoertuig op uw naam, zoals een auto, brommer of motor? Dan bent u verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten voor het voertuig. Met een WA-verzekering bent u verzekerd voor schade die u bij een ander veroorzaakt. De verzekeraar dekt aansprakelijkheidsschades, maar schade aan uw eigen voertuig is hiermee niet verzekerd. Hiervoor kunt u een cascoverzekering afsluiten.

Verschillende soorten verzekeringen

Er bestaan ontzettend veel verzekeringen. Op Alpina.nl verdelen we verzekeringen daarom in verschillende categorieën: Verkeer, Wonen, Reis & Recreatie, Zorg en Dieren. U hoeft natuurlijk niet alle verzekeringen af te sluiten. U beslist zelf welke risico’s u wilt verzekeren en welke u financieel zelf kunt dragen.

Voordat u een verzekering afsluit, is het goed om te kijken welke verzekeringen u al heeft en of er misschien overlap is. Zo kunt u een autoverzekering met pechhulp afsluiten, maar als u ergens anders al een losse pechhulpverzekering heeft, is dat niet nodig. Zo voorkomt u dat u dubbel verzekerd bent.

Overzicht verkeer

Overzicht wonen

Overzicht Reis & Recreatie

Overzicht zorg

Overzicht dieren

Verzekeringsmaatschappijen in Nederland

Er zijn heel veel aanbieders op de markt van financiële producten en diensten. Wij hebben een zorgvuldige selectie gemaakt met een aantal verzekeringsmaatschappijen waar we zaken mee doen. Deze selectie hebben wij gemaakt aan de hand van criteria zoals premie, maar ook kwaliteit van voorwaarden, ervaringen met de instelling en hoe een maatschappij zich opstelt wanneer er beroep wordt gedaan op een uitkering.

Hieronder geven we u een overzicht van verzekeringsmaatschappijen in Nederland.

Verzekeringsmaatschappij
Achmea De Amersfoortse Nationale Nederlanden
Aegon De Goudse Ohra
Agis De Kilometerverzekering Polis Direct
Allianz direct Delta Loyd SNS Bank
Alianz Nederland Ditzo Turien & Co
AllSecur Generali Univé
ASR Verzekeringen InShared Verzekeruzelf.nl
Avéro Achmea Klaverblad Zelf.nl
Centraal Beheer Kruidvat
Crisper London verzekeringen

Verzekering afsluiten bij Alpina

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op