800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Home Zakelijk Cyberverzekering Nieuwe generatie cyberrisico

Nieuwe generatie cyberrisico’s komt op

Het bedrijfsleven moet zich opmaken voor een nieuwe generatie cyberrisico’s, concludeert Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS) in een onderzoeksrapport. Deze risico’s evolueren in vlot tempo en kunnen op termijn zorgen voor operationele schade, bedrijfsonderbreking en zelfs potentiële catastrofale schades.

verkopers van cyberverzekeringen zullen gaan profiteren van de toenemende gevaren, voorspelt Chris Fischer Hirs, CEO van AGCS. “Cyberverzekering is geen vervanging voor solide IT-beveiliging maar creëert wel een tweede verdedigingslinie om cyberincidenten te voorkomen. AGCS ziet een toenemende vraag naar deze diensten en wij zijn bereid samen met onze klanten te werken aan het begrijpen van en het reageren op groeiende cyberrisico-exposures.”

Cyberrisico's

Premievolume

AGCS voorspelt dat een toenemend bewustzijn en veranderende wetgeving de verkoop van cyberverzekeringen flink zal stimuleren. Voor de komende tien jaar verwacht de verzekeraar een vertienvoudiging van het premievolume, van $ 2 mld naar $ 20 mld. “In de Verenigde Staten is er al sprake van groei door regelgeving op het gebied van databescherming, terwijl de ontwikkeling in wetgeving en de toenemende aansprakelijkheid in de rest van de wereld nu pas een groei zal laten zien”, zegt Nigel Pearson, wereldwijd verantwoordelijk voor cyberverzekeringen binnen AGCS. “Er is een algemene trend van een strenger wordend beleid met betrekking tot databescherming mede gesteund door de dreiging van aanzienlijke boetes in geval van inbreuk hierop.”

Cyberrisicomanagement

Verzekeren alleen is voor bedrijven niet de oplossing in het beperken van het cyberrisico. Verzekeren moet gepaard met goed risicomanagement, vindt Allianz. “Als je eenmaal een cyberverzekering hebt afgesloten kun je IT-beveiliging niet negeren. De technologische, operationele en verzekeringstechnische aspecten van het risicomanagement gaan hand in hand”, zegt Jens Krickhan, expert cyber & fidelity bij AGCS Centraal- en Oost-Europa.

Bereken direct de premie van uw Cyberverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op