Hoe kan ik een autoverzekering aanvragen?

Wilt u een autoverzekering aanvragen, maar weet u niet precies hoe dit gaat? Of ziet u er tegenop omdat u denkt dat het veel tijd in beslag neemt? Op Alpina.nl hebben we het aanvragen van een autoverzekering heel eenvoudig gemaakt. Bij ons kunt u uw auto binnen 5 minuten online verzekeren.

Autoverzekering afsluiten? Bereken de premie!

Stappenplan voor het aanvragen van een autoverzekering

U bent natuurlijk het liefst zo min mogelijk tijd kwijt aan het aanvragen van een autoverzekering, zodat u snel goed verzekerd op pad kunt met uw auto. Op Alpina.nl hebben we het aanvragen van een autoverzekering daarom heel eenvoudig gemaakt. Als u de volgende 4 stappen volgt, loopt u de aanvraag snel door en kunt u deze direct online indienen:

Stap 1: Vul een aantal gegevens over uzelf en uw auto in

De eerste stap bij het aanvragen van een autoverzekering is het invullen van een aantal persoonsgegevens en gegevens over de auto. Aan de hand van het kenteken kunnen we al een aantal zaken over uw auto achterhalen, zoals bijvoorbeeld het merk en model. Daarnaast vult u ook uw postcode, huisnummer en geboortedatum in, We vragen ook om uw opgebouwde schadevrije jaren, omdat deze van invloed zijn op de premie. Hoe meer schadevrije jaren u heeft opgebouwd, hoe meer premiekorting u krijgt. Weet u niet zeker hoeveel opgebouwde schadevrije jaren u heeft? Geen zorgen, aan de hand van een aantal korte vragen kunnen we een schatting voor u maken.

Stap 2: Kies een dekking: WA, WA+ of Allrisk

De volgende stappen is het kiezen van een dekking voor uw autoverzekering. Met een WA autoverzekering bent u verzekerd voor schade die u een ander toebrengt. Schade aan uw eigen auto is niet meeverzekerd. Als u kiest voor een WA + beperkt casco bent u ook verzekerd voor schade door brand, hagel, storm, bliksem, brand en ontploffing. Bovendien zijn ruitbreuk, diefstal en poging tot diefstal ook meeverzekerd. Als u zo volledig mogelijk verzekerd wilt zijn, kunt u kiezen voor de allrisk autoverzekering. U bent dan niet alleen verzekerd voor alle bovengenoemde schades, maar ook voor schade aan uw auto door eigen schuld.

Stap 3: Houd uw kenteken en meldcode bij de hand

Voor het indienen van de aanvraag moet u het kenteken en de meldcode van de auto bij de hand houden. De meldcode is een unieke viercijferige code en vindt u op uw kentekenbewijs. Geeft u niet de juiste meldcode door, dan kan uw voertuig niet worden aangemeld bij de RDW en staat uw auto als ‘onverzekerd’ geregistreerd. Het is daarom van belang dat u de juiste meldcode aan ons doorgeeft.

Stap 4: U kunt uw autoverzekering aanvragen!

Als u alle stappen heeft doorlopen kunt u uw aanvraag voor een autoverzekering indienen. Zodra de aanvraag is afgerond sturen wij hem door naar de verzekeraar. De verzekeraar stuurt u vervolgens een e-mail waarin staat of u wel of niet een voorlopige dekking heeft. In de meeste gevallen geeft de verzekeraar gewoon een voorlopige dekking, wat betekent dat u direct met uw auto de weg op kan. Vervolgens moet de verzekeraar uw voorlopige dekking omzetten naar een definitieve dekking. Gelukkig gaat dit in de meest gevallen heel snel. Gemiddeld duurt het 1 uur voordat een verzekeraar uw verzekeringsaanvraag beoordeeld en in veel gevallen duurt het zelfs maar 10 minuten. Het kan maximaal 48 uur duren voordat uw u weet of uw verzekeraar de aanvraag wel of niet accepteert.

Vraag direct een autoverzekering aan via Alpina!

Heeft u nog vragen over het aanvragen van een autoverzekering? Wij helpen u graag! U kunt altijd contact met ons opnemen. Wij zijn maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 bereikbaar op 088 – 688 37 00. Een bericht sturen kan ook, via de chat, WhatsApp of Messenger.

Kijk ook eens bij onze veelgestelde vragen over een autoverzekering.

Sluit direct een autoverzekering af!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 23-01-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op