Hoe duur is een autoverzekering?

Wij krijgen regelmatig de vraag: hoe duur is een autoverzekering? Helaas hebben we geen hapklaar antwoord op deze vraag. Hoe duur uw autoverzekering is, is hangt namelijk af van een aantal factoren. Een van die factoren is de dekking die u kiest. U kunt kiezen uit een WA, WA+ of allrisk dekking. Maar wat zijn de verschillen in kosten?

WA autoverzekering: hoe duur?

Een WA dekking vormt de basis voor uw autoverzekering. U bent namelijk verplicht om minimaal een WA autoverzekering af te sluiten. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid en zorgt ervoor dat u verzekerd bent bij schade die u anderen toebrengt. Een WA autoverzekering is de goedkoopste autoverzekering. De dekking is dan wel een stuk beperkter dan bij andere autoverzekeringen, schade aan uw eigen auto moet u zelf betalen. De kosten hiervan kunnen soms flink oplopen. Een WA-verzekering  wordt daarom vaak gekozen voor auto’s van 10 jaar en ouder.

WA + beperkt casco: hoe duur?

Een WA + beperkt casco is een aanvulling op de verplichte WA autoverzekering. Hiermee bent u uitgebreider verzekerd dan met alleen een WA-verzekering. U bent niet alleen verzekerd voor schade die u bij anderen veroorzaakt, maar ook voor schades veroorzaakt door:

  • Brand
  • Hagel en storm
  • Bliksem
  • Ruitbreuk
  • Diefstal
  • Poging tot diefstal
  • Aanrijding met loslopende dieren

Voor een WA + beperkt casco betaalt u maandelijks iets meer premie, maar dan bent u wel meteen een stuk uitgebreider verzekerd dan met alleen een WA-verzekering. Een WA + beperkt casco wordt vaak gekozen voor auto’s tussen de 6 en 10 jaar oud.

Hoe duur is een allrisk autoverzekering?

U kunt er ook voor kiezen om uw auto allrisk te verzekeren. Een allrisk dekking is de uitgebreidste dekking, en daarom ook meteen de duurste. Naast alle eerdergenoemde schades bent u ook verzekerd voor schade aan uw eigen auto, ook als de schade uw schuld is. Daarnaast is vandalismeschade ook meeverzekerd bij een allrisk autoverzekering. Een allrisk verzekering wordt vaak gekozen voor hele nieuwe of dure auto’s. Veel auto’s tot 6 jaar worden allrisk verzekerd.

Sluit een goedkope autoverzekering af op Alpina.nl!

Het berekenen van uw autopremie is heel gemakkelijk. Voor het berekenen op Alpina.nl heeft u alleen het kenteken van de auto nodig en moet u het aantal opgebouwde schadevrije jaren weten. Na het invullen van uw persoonlijke gegevens krijgt u een handig overzicht met alle autoverzekeringen die aan uw criteria voldoen. Zo kunt u eenvoudig verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. Focus u niet alleen op de kosten, maar kijk ook vooral naar de juiste dekking en de polisvoorwaarden. Zo weet u zeker dat u bij schade of diefstal goed verzekerd bent. Om de autoverzekering af te sluiten heeft u uiteindelijk het kenteken en een meldcode nodig.

Bereken direct de premie voor een autoverzekering!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 01-11-2022

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op